Skocz do zawartości

SeoMatik.pl

SeoMatik.pl

Rekomendowane odpowiedzi

To są tylko Twoje wyliczenia - Ty robisz stronę za 50 zł, a ktoś inny robi za 10 zł. Jak będzie tak jak mówisz to z pewnością ceny pkt wzrosną. Jak za każdą stronę z 10 tekstami będzie 10 000 pkt to zaraz będzie tak, że za 50 zł kupisz 300 000 pkt i nic na tym nie zyskasz. Czas pokaże, a rynek z pewnością zweryfikuje ceny tak, żeby się to opłacało i sprzedającym i kupującym.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Witajcie, :)

Zgodnie z zapowiedzią przedstawiamy 2 nadzwyczajne bonusy. Celem ich jest zintensyfikowanie zmian w zasobach SeoMatik.pl tak aby w najszybszym tempie dostarczyć dla nowej grupy użytkowników lokalizacji o najwyższym poziomie.

1) 10 miesięczny Bonus automatyczny - z początkiem każdego miesiąca konto użytkownika zostaje zasilone dodatkowymi punktami w sposób automatyczny wg:
- 1 września: Liczba serwisów MOD x 10.000 punktów na okres miesiąca (max 100 serwisów, 1 mln pkt);
- 1 października: Liczba serwisów MOD x 9.000 punktów na okres miesiąca (max 111 serwisów, 1 mln pkt);
- 1 listopada: Liczba serwisów MOD x 8.000 punktów na okres miesiąca (max 125 serwisów, 1 mln pkt);
- 1 grudnia: Liczba serwisów MOD x 7.000 punktów na okres miesiąca (max 143 serwisów, 1 mln pkt);
- 1 stycznia: Liczba serwisów MOD x 6.000 punktów na okres miesiąca (max 166 serwisów, 1 mln pkt);
- 1 lutego: Liczba serwisów MOD x 5.000 punktów na okres miesiąca (max 200 serwisów, 1 mln pkt);
- 1 marca: Liczba serwisów MOD x 4.000 punktów na okres;
- 1 kwietnia: Liczba serwisów MOD x 3.000 punktów na okres miesiąca;
- 1 maja: Liczba serwisów MOD x 2.000 punktów na okres miesiąca;
- 1 czerwca: Liczba serwisów MOD x 1.000 punktów na okres miesiąca.

2) 3 miesięczny Bonus na żądanie - za każde kolejne aktywne 30 serwisów "MOD" użytkownik będzie mógł sam zdecydować w którym momencie zostanie uruchomiony pakiet:
- 300.000 punktów;
- na okres 100 dni

Żądanie uruchomienia ostatniego pakietu powinno nastąpić nie później niż 15 luty 2017 roku.

Przykład: użytkownik uruchamia 15 lutego 2017 trzeci pakiet na okres 100 dni - warunkiem jego uruchomienia jest posiadanie na koncie tego dnia aktywnych minimum 90 serwisów "MOD"

Oba bonusy kumulują się. Deaktywacja serwisów "MOD" powoduje jednoczesną utratę bonusów za nich należną. Deaktywacja serwisów "MOD" związana z łamaniem regulaminu powoduje utratę wszystkich bonusów należnych użytkownikowi (np. podmiana treści).

Życzymy jak największej liczby MOD :)
Pozdrawiamy, Administracja SeoMatik.pl

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Witaj Taxx :)

Szczegółowo sytuacja przedstawia się następująco:

- optymalny poziom SITE dla stron tworzonych pod system to 15-30;

- minimalny poziom SITE to 5 - ale należy uwzględnić fakt iż przy tym poziomie SITE wynagrodzenie serwisu jest już o 1/2 niższe niż przy poziomie SITE 10.

- maksymalny poziom SITE dla stron tworzonych pod użytkowników w praktyce jest nielimitowany gdyż trudno karać stronę iż jest popularna/rozbudowana. Jednocześnie w tym przypadku taki serwis korzysta w większym zakresie z regulaminowego:

Bonus Site
Dodatkowe wynagrodzenie za wyświetlanie linków na stronach, szczególnie tych, których site wynosi >10 a 10000 - ilość punktów Bonus Site, uzależniony jest od ilości wyświetlanych linków systemowych - dodatkowe 1500pkt (max. 2700pkt) a w przypadku domen "MOD" max. aż 8100pkt.

Bieżące kryteria dla serwisów MOD znajdują się na forum systemowym:

https://www.seomatik.pl/forum/topic/2780-kryteria-pozytywna-moderacja/#post2786

Prośby o moderację serwisów dodanych przed 1 lipca 2016:

https://www.seomatik.pl/forum/topic/2778-prosby-o-moderacje-serwisow-dodanych-przed-1-lipca-2016/

Prośby o reocenę serwisów dodanych po 1 lipca 2016:

https://www.seomatik.pl/forum/topic/2779-prosby-o-reocene-serwisow-dodanych-po-1-lipca-2016/

Przypominamy iż moderacja odbywa się maksymalnie w ciągu 24h od aktywowania domeny w systemie :)

Pozdrawiamy, Administracja SeoMatik.pl

Edytowane przez SeoMatik.pl

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Miejscówki moderowane mają wzięcie, bo na mój test coś brak przydzieleń.... :) Można było się spodziewać ze na poczatku popyt będzie większy niż podaż. 

Edytowane przez Lars
  • Like 1

Witajcie, :)

Sytuacja wygląda obecnie tak że jest gigantyczna różnica pomiędzy popytem a podażą w przypadku miejsc moderowanych. Na dzień dzisiejszy po miesiącu funkcjonowania opcji przydzielania na lokalizacjach moderowanych potrzeba co najmniej 10.000 domen aby zaspokoić popyt! - co w dalszej perspektywie pozwala ocenić iż będzie ich docelowo potrzeba ok 20-30 tysięcy - mówimy tu o olbrzymich ilościach a i przekładając to na punkty obecnie zapotrzebowanie w celu pokrycia kosztu założonych lokalizacji.... ok 17 milionów punktów.

Kryteria począwszy od tych mierzalnych po te wizualne wraz z wymogiem co do estetyki serwisu powoduje że praktycznie we wszystkich kategoriach zapotrzebowanie jest olbrzymie:

74d8066d2e1e2c7c42842577d244ed77_1.jpg

Dlatego też przypominamy o 2 nadzwyczajnych bonusach - poza comiesięcznym przyznawanym automatycznie każdego pierwszego dnia miesiąca (np. 1 września liczba MOD x 10.000 punktów) istnieje drugi "na żądanie" - przysługuje za każde 30 aktywnych domen MOD ( x10.000pkt) - dzięki czemu po dodania domen po 24h można już dysponować pokaźną ilością punktów dla swoich klientów.

Pozdrawiamy, Administracja SeoMatik.pl :)

Po jakim czasie są naliczane jakieś "większe" ilości punktów za dodany serwis MOD? Bo 300 punktów na start (za *.pl domenę, site: 15 [unikalne txt, 1500 znaków]) nie zachęca do dodawania kolejnych domen do systemu. Dla porównania dodając taki serwis (ze statrank) do Statlinka można na start dostać 1000 pkt (co w przeliczeniu na $ daje jakieś 12-15zł), czyli w seomatiku by musiałby otrzymać jakieś 25 000 pkt (średnia cena 100k - 60zł).

U mnie wygląda tak na testowym serwisie site 23, txt po 1600 - 1700 zzs, domena pl - 13k punktów

Wszystko o zdrowym odżywianiu i odchudzaniu - dietaiodchudzanie.pl 

Jakatorebka.pl - znajdź swój pomysł na idealny prezent. 

Wszystko o laptopach - grupaemiter.pl

Jeżeli chodzi o Statlink to napisz mi proszę ile gwiazdek przyznał moderator oraz jaki StatRank strona posiada, ponieważ nie chce mi się wierzyć, że serwis otrzymuje tyle punktów. Ja osobiście usuwam strony ze Statlink i dodaję do Seomatik, ponieważ lepiej mi to opłaca się. Jeżeli chodzi o Seomatik to punkty są przyznawane standardowo za każdy przydzielony link. Moje serwisy nawet po około 3 dniach uzyskują 100% zajętych miejsc. Licząc punkty według regulaminu w Seomatiku za "MOD" można wyciągnąć ze strony 30.000 pkt. Ze wszystkich bonusów oczywiście nie korzystam. Wstawię jeszcze taki screen podglądowy jak to u mnie wygląda:

e1199ae3d6cfa0980a55ac0b8690c747_1.jpg

• Like 1

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Strony pod zaplecze tworzę przeważnie z jedną kategorią więc na pytanie o kategorie ciężko mi odpowiedzieć. Jednak uważam, że jeżeli są sensowne to nie ma problemu, a jak w celu podbicia site to może nie przejść moderacji. Miałem kilka serwisów z tagami, mała ilość przejdzie, miałem na stroni 14 artykułów i razem 4 lub 5  tagów. Moderacja OK. Stworzyłem również stronę z 4 artykułami i 8 tagami to została odrzucona z moderowanych. Miałem również 10 serwisów z 15 artykułami o długości 1500 znaków bez tagów i nie przeszło moderacji. Kontaktowałem się i otrzymałem informację, że artykuły to synonimy. Mieli rację. Myślę, że nie ma co kombinować. Optymalny site strony to 15-30 więc nie trudno stworzyć taką stronę bez kombinacji. Ja obecnie tworzę stronę na WordPress z wykorzystaniem 10 artykułów i jest OK. Domeny regionalne również nie zostały przyjęte. To tyle z mojego doświadczenia...

• Like 1

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

A jak wygląda sprawa z zajawkami innych postów na stronie wpisu? Łącznie na podstronie ma być min. 1500 znaków, czy stosujecie takie rozwiązanie by trochę zaoszczędzić na tekstach?

@neon103, statrank 5, ale serio nie trzeba jakoś mocno linkować strony/podstron by taki zyskać (w Seomatiku i tak przecież musisz mieć BL min 100, więc te 100 linków to lepiej można wykorzystać i zdobyć jakieś łatwiejsze frazy dla statranku):

screenshot_505.png

screenshot_504.png

Edytowane przez noupe