Skocz do zawartości

SeoMatik.pl

SeoMatik.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem nowym użytkownikiem systemu Seomatik.pl dodałam stronę wysokiej jakości i zainstalowałam skrypty. Strona jest już aktywna, natomiast nie widzę paska mówiącego o moderacji. Czy strona zostanie zmodernizowana? i czy zostaną naliczone mi punkty za poprawnie przebyta moderację.

Hej, moderacja jest praktycznie codziennie. Dzisiaj dodałem strony i zostały sprawdzone przez moderatora chociaż mamy niedzielę.

Wejdź w zakładkę "serwisy" i zobacz kolumnę "status" - tam powinna być informacja "Mod3", "Mod5" jeżeli przeszły moderację i strona była wartościowa.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

• 2 tygodnie później...

Witam,

Dodałam jedną stronę która została oceniona na MD5 ( najwyższa ocena). Niestety czekam juz ponad 2 tygodnie i mam przydzielonych mało linków. Strona generuje 7k pktow co przeliczając na obecny kurs daje ok 3,5 zl miesiecznie.

Czytałam, że strony które przejdą poprawną moderacje dostają na start od 10 do 50k pktow. Niestety nic takiego nie zostało mi naliczone.

Strona posiada ponad ponad 100 artykułow unikalnych, ładną grafike, i mocna domene. Niestety ale za 3 zl miesięcznie nie opłaca mi się jej trzymac, domena więcej kosztuje.

Proszę o informacje czy opłaca się dodawać wysokiej jakości zaplecze do tego systemu? czy jednak przejsc do statlinka ?.

Nie chodzi mi o jedną stronę, mam do podpięcia pakiet około 200-250 stron.

Proszę o odpowiedź w tej sprawie. Z góry bardzo dziękuje.

Cytat

Czy jednak przejsc do statlinka

A nie próbujesz przypadkiem przejść ze Statlinka do Seomatika?

Tak wywnioskowałem z naszej "prywatnej" korespondencji...

Mam też domenę podpiętą w podobnym terminie i ok 7500 pkt.

7aab8e5c2ae0778ba796b043492cc925_1.jpg

Mam też domeny co mają ponad 20.000 pkt

7a1b6fe403f77f0ad2d47f0a548bb6cd_1.jpg

Te powyższe domeny miałyby więcej o ~30% punktów gdyby były na domenie PL, a nie np: com

Wszystko potrzebuje czasu...

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Dziękuje za komentarz w mojej sprawie.

Przedstawił Pan domeny które dodał Pan pół roku temu i które generują 20k pktow ( 10 zl netto co miesiąc).

Jeżeli moja strona ma mieć najwyższą ocene od systemu ( MD5), domene pl, unikalne tresci ( ponad 100 artykulow) i dawac 10 zl miesiecznie to chyba slabo ?.

Gdzie jest obiecany bonus ?. Na start Administrator mówi ze daje 10-50k pktow. Jakoś nijak ma się to do rzeczywistości.

Panowie lećmy kasowo.

Taka strona która ma unikalny site to:

100 artykułow: 300 zl netto.

domena: 50 zl netto

grafika,instalacja, ustawienie ( wyplata dla pracownika) 150 zl netto.

Razem: koszt 500 zl.

Koszty coroczne:

50 zl netto ( domena) + 10 zl netto ( hosting) = 60 zl.

Jeżeli strona generuje mi 10 zł miesiecznie to mam 120 zl rocznie. Teraz odejmuje 60 zl wynikajacy z kosztow i zostaje mi 60 zl netto zysku.

500 zł netto które zainwestowałem dziele przez 60 zł netto i wychodzi mi zwrot po : 8,3 roku.

To są założenia dla domeny która ma największą ocenę według systemu czyli MD5 ;). Przy założeniu, że sprzedam pkty, że klienci będą płacić itp.

Panowie to już lepiej, żeby ten system miał spamowe strony.

Zaznaczymy jedno - to są tylko i wyłącznie Twoje wyliczenia. Jak widać natomiast w dziale sprzedaży punktów są osoby, którym opłaci się sprzedawać pkt i osiągać z tego zysk. Z drugiej strony są osoby, którym się opłaci pkt kupować i widzą efekty w seo.

Wniosek jest taki, że musisz przemyśleć swój model biznesowy ;)

• Like 1

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Cytat

Zaznaczymy jedno - to są tylko i wyłącznie Twoje wyliczenia.

Szanowny Panie to są wyliczenia które zostały mi przedstawione post wyżej.

Posiłkowałam się danymi osoby która dodała stronę rok temu.

Więc kłamliwym jest stwierdzenie, że są to moje wyliczenia.

Cytat

Jak widać natomiast w dziale sprzedaży punktów są osoby, którym opłaci się sprzedawać pkt i osiągać z tego zysk.

To prawda. Nurtującym jest zatem jak takie osoby osiągają zysk skoro unikalne treści kosztują i domeny też.

Cytat

Wniosek jest taki, że musisz przemyśleć swój model biznesowy ;)

Zgadzam się z tym stwierdzeniem.

Na chwilę obecną nieopłacalnym jest ten system według wyliczeń które zostały mi przedstawione.

Natomiast kwestią bardzo dyskusyjną jest brak przydzielonego bonusu który był obiecany od administracji za poprawną moderacje strony.

1 godzinę temu, Ewelina21 napisał:

Więc kłamliwym jest stwierdzenie, że są to moje wyliczenia.

Ty wyliczyłaś, że koszt stworzenia strony generującej 20k pkt to 500 zł. To jest Twój właśnie problem - za wysoki koszt tworzenia strony. Takie stronki można tworzyć w zakresie 0 - 50 zł i wtedy wszystko jest opłacalne :)

Jeszcze Cię zmartwię, bo w swoim wyliczeniu nie uwzględniłaś jednej rzeczy - kosztów linkowania stworzonej strony.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Cytat

Takie stronki można tworzyć w zakresie 0 - 50 zł i wtedy wszystko jest opłacalne :)

Chcesz mi powiedzieć, że 100 unikalnych artykułów po 1k znaków bez spacji można kupić za 50 zł ?.

To bardzo ciekawe.

Może moim problemem jest to, że chce wrzucić wysokiej jakości serwis zamiast jakiegoś generatora treści który oszukuje system.

Myślałem, że czasy stron o niskiej jakości Seomatik ma już za sobą.

Widzę, że jednak nie.

Wrócę kiedy Państwo postawią na jakość.

@Ewelina21 ja nie pojmuje twojej logiki myślenia. W jednym systemie sprzedajesz pkt w cenie prawie 1/2 ich wartości, czyli na siłę zaniżasz ceny, a tu się wykłócasz o opłacalność :blink: Skoro tam jesteś wstanie wygenerować za półdarmo pkt to tutaj chyba też :) Wszystkie systemy podobnie działają, więc problemu nie powinno być.

• Like 1

Dralik - system był nowy i sprawdzałam przede wszystkim jaki jest popyt na pkty.

To była cena bonusowa na start. Teraz płacą normalnie.

Rozumiem, że smuci cie to bo sam jesteś sprzedawcą ale niestety takie są prawa rynku.

Różnica między systemami jest taka, że w LinkTaku zasady są jasne od początku.

Tutaj obiecują jakieś bonusy, a jak przychodzi do zliczania pktów to niczego nie widać w Panelu.

Czekam na odpowiedź od Administratora w sprawie pktów za poprawnie przebytą moderacje ( MD5).

Nie widzę tego bonusu na swojej domenie.

Dnia 25.03.2018 o 07:59, Ewelina21 napisał:

Nie chodzi mi o jedną stronę, mam do podpięcia pakiet około 200-250 stron.

Taka strona która ma unikalny site to: .... Razem: koszt 500 zl.

Witaj :)

Już odpowiadam z dużą chęcią :)

1) Tak jak kolega we wcześniejszym poście zauważył przeinwestowałaś.

500zł x 250 domen = 150.000zł !!

Z tego co rozmawiam z największymi użytkownikami to te koszta są o jakieś 80% niższe - mowa o tych którzy wygenerowali około 1000 domen MOD5.

2) Kolejnym ciekawą kwestią jest to że posiadasz 250 domen a do systemu podpięłaś tylko 1 - a zauważ w statystykach jakie jest duże zapotrzebowanie na takie wartościowe domeny - prawdopodobnie w 3 dni miałabyś w nich większościowe obłożenie i mogłabyś to spieniężać.

3) W systemie jesteś jedną z najstarszych użytkowniczek - więc posiadasz zapewne olbrzymie doświadczenie o jego działaniu, naliczaniu punktacji i wszelkich zasadach - mimo że jest on tak bardzo rozbudowany.

4) Przykład @Neon103 pokazuje że otrzymuje ok 23k pkt na tym etapie, wykorzystując punktacje zaledwie w około 60% procentach (nie korzysta z kilku bonusów oraz ma tylko 90% obłożenie w swoich kategoriach). Przy 100% naliczeniach zapewne byłoby to około 35k + 10k bonusu na start a więc 45k/domena :)

5) Bonus na start w wysokości 10000 pkt o którym wspominasz jest w zakładce przelewów - masz naliczone 33%, w ciągu kilkunastu godzin będzie to już 66% aż do 100%

Pozdrawiam, Administracja SeoMatik.pl

Ps. tak w dużym skrócie ze względu na realizacje dużych kontraktów więc śpimy zaledwie po kilka godzin i dlatego medialnie jesteśmy mniej aktywni. Zapewniam Cię że mimo wysokich kryteriów systemu odnośnie jakości serwisów (trudno wypowiadać się o innych systemach gdyż nie wiem czy coś się w nich zmieniło w tym temacie na przestrzeni miesięcy) to jednak opłacalność jest patrząc po 3-5 największych użytkownikach mających po 500-1000 MOD5 - a mowa wtedy tutaj o kilkudziesięciu milionach punktów każdego z nich które pochłania rynek każdego miesiąca.

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Cytat

1) Tak jak kolega we wcześniejszym poście zauważył przeinwestowałaś.

500zł x 250 domen = 150.000zł !!

Z tego co rozmawiam z największymi użytkownikami to te koszta są o jakieś 80% niższe - mowa o tych którzy wygenerowali około 1000 domen MOD5.

Chcesz mi powiedzieć, że przepłaciłam bo kupiłam 100 unikalnych tekstów branżowych po 2,5 zł netto po 1000 znaków bez spacji ?.

Znasz jakiegoś copywritera który piszę dobre teksty taniej ?.

No chyba, że u ciebie wystarczą treści z generatora to mów od razu.

Cytat

2) Kolejnym ciekawą kwestią jest to że posiadasz 250 domen a do systemu podpięłaś tylko 1

A dziwisz się ? ... to się nazywa TESTOWANIE ?! :blink:

Cytat

prawdopodobnie w 3 dni miałabyś w nich większościowe obłożenie i mogłabyś to spieniężać

po 3 dniach to dla strony o najwyższych parametrach mam przyznane jakieś 4 linki.

Cytat

3) W systemie jesteś jedną z najstarszych użytkowniczek - więc posiadasz zapewne olbrzymie doświadczenie o jego działaniu, naliczaniu punktacji i wszelkich zasadach - mimo że jest on tak bardzo rozbudowany.

Plus za dyplomacje, ale proszę o konkrety

Cytat

Przy 100% naliczeniach zapewne byłoby to około 35k + 10k bonusu na start a więc 45k/domena

Jeżeli nawet po roku nie przyznało NEONOWI linków to i teraz mu się nic nie zmieni. Następna kwestia bonus na start jest jak sama nazwa wskazuje ... NA START ?! :blink: ( czytaj. bonus moze zniknac).

Wracając do pytania. Proszę administratora o odpowiedź.

Gdzie są moje 50k pktów za domene która ma MD5 ?.

Jak dostane je na koncie to do tygodnia czasu podepnę ci 200-300 od palca takich stron z unikalnymi tekstami gdzie faktycznie po kosztorysie domena wychodzi 500 zl ( fakturki do wglądu).

Pozdrawiam. Zapewne zaraz przylecą dzieci z neostrady ale trudno. 

Lubie ich.

30 minut temu, Ewelina21 napisał:

1) No chyba, że u ciebie wystarczą treści z generatora to mów od razu.

2) A dziwisz się ? ... to się nazywa TESTOWANIE ?! :blink:

3) po 3 dniach to dla strony o najwyższych parametrach mam przyznane jakieś 4 linki.

4 ) Jeżeli nawet po roku nie przyznało NEONOWI linków to i teraz mu się nic nie zmieni. Następna kwestia bonus na start jest jak sama nazwa wskazuje ... NA START ?! :blink: ( czytaj. bonus moze zniknac).

5) Wracając do pytania. Proszę administratora o odpowiedź. Gdzie są moje 50k pktów za domene która ma MD5 ?.

Witaj ponownie Ewelinko :)

ad1) Próbuj, odpowiednio przeszkoleni moderatorzy ocenią i się przekonasz - ja się tym nie zajmuję. Myślę iż osoby które otrzymały MOD3 bądź nie przeszły moderacji szybciej by się mogły w tej kwestii wypowiedzieć :)

ad2) No tutaj to się naprawdę się dziwie gdyż chcąc coś testować w czym uczestniczę od 10 lat (sic!) to bym zainwestował w jedną domenę a nie 250 - to faktycznie byłoby testowanie.

ad3) To nie jest kwestia że system przydzielił Ci 4 linki - system przydzielił stronę do najlepszej kategorii - ale ostateczna decyzja zależy od osób które będą chciały teraz te linki emitować - czy spełniasz ich kryteria. Poza tym jak uważasz - czy nawet profesjonalni użytkownicy którzy mają tysiące lokalizacji to w momencie gdy zauważą Twoją stronę to zaczną wycofywać linki aby trafić natychmiast na Twoją?

ad4) Ja podejrzewam że u Neona na tej domenie to się już kilkakrotnie wszystkie linki mogły wymienić - dziś są a jutro nie ma i na odwrót - wszystko zależy od użytkowników.

Przeczytaj zasady bonusu na start - on działa dokładnie 365 dni i nic nie może zniknąć, nawet u Ciebie - otrzymasz łącznie 120k pkt w ciągu 12 miesięcy czyli po 10k/m-c :)

ad5) Odpowiedź znajdziesz w regulaminie systemu - zwróć dokładnie na zasady i czym jest np. wiek domeny lub staż - zobacz tylko ten fragmencik

Bonus za unikalne IP -  2700pkt
Bonus Site - 2700pkt
Bonus stażowy -  2700pkt

Łącznie 8100 pkt x MOD5 = 40500pkt + 10.000 pkt startowych = 50500pkt :) - plus punktacja podstawowa ale już jej nie liczę bo dobrze wiemy że nie o to w tej dyskusji chodzi. Doceniam wszelkie działania z Twojej strony ale cenię sobie uczciwą konkurencję :) Swoją drogą jaki można utworzyć nowy system który miałby cokolwiek innego niż ten? - z zasobami, wysokimi kryteriami,  moderacją i klientami - warto marnować energię na wymyślanie tego co już od dawna jest i w czym się samemu uczestniczyło?

Pozdrawiam, Administracja SeoMatik.pl :)

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Cytat

======================================

Trochę danych:

PP: 5565
IP: 1570
ST: 45
SI: 190

łącznie: 7370 pktów.

Nie widzę informacji za co jest PP ?. Za domenę główna ?.

Liczmy, że PP to ten bonus za moderacje.

Liczymy tylko IP + ST + SI = 1805 pktów

1805 x 5 = 9025 + 2000 bonusu na start = 11 025 pktów ( a mam mniej :) )

Następna kwestia, nie widzę bonusu za stronę główna, za wiek itp.

Pytanie też mam ponieważ stronę mam z kategorii budownictwo. Dziwne ze po 3 tygodniach przyznalo tylko 20 linków. Tj sprzedaz 1 linku dziennie.

To pokazuje tylko realną ilość chętnych reklamodawców.