Skocz do zawartości

SeoMatik.pl

SeoMatik.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy może ktoś się spodziewał ze system wystartuje z 22k domenami z unikalną treścią??

Wolałbym (i pewnie nie tylko ja) na starcie 1000 takich jakie są włożone w statlink lub linkme elite niż 22 000 takich jakie znajdę w Gotlinku :)

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Technicznie jest fajnie i wygodnie. Jakościowo - nie musi, jeśli będą brane strony takie jak teraz. Poza tym - czy tylko ja mam tak, że spora część linków trafiła na niezaindeksowane podstrony?

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Nie chcecie to nie korzystajcie.

Wypisujecie, że system Wam nie pasuje pod względem jakości i ,że nie tędy droga, a mimo to nadal promujecie go w stopkach :)

Ja będę korzystać i wiem ,że będę zadowolony :)

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Im więcej krytyki systemu, tym lepiej. Oczywiście najlepsza jest konstruktywna, ale i ta mniej konstruktywna sie przydaje. :)

Bez poprawienia jakości stron w systemie za daleko się nie pojedzie. Nie przypatrywałem sie jeszcze systemowi, ale dążcie do tego by opłacało się mieć na stronie tylko jeden system plus ewentualnie swoje linki.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

zakecony, zgadzam sie. :)

Rozumie też tą krytykę jakości... każdy by chciał najpierw dostać a później ewentualnie dać coś od siebie - i to jest ta przyczyna. O jakości decydują użytkownicy systemu, czyli każdy z Was.

Możecie krytykować, to też się przyda... ale jeśli już to robicie a ma to przynieść pozytywne skutki, zacznijcie od siebie i włóżcie do sytemu to czego sami oczekujecie otrzymać - w innym przypadku ile do niego wnosicie? - na pewno nie tyle co osoby które wzięły udział w testach angażując w to wiele swojego czasu i poświęcając to czym dysponowali...

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Mentalność forumowiczów powala na kolana, jęczą już od początku - jak ktoś ma za mało domen to jest źle, jak ma dużo też źle...

Dodam więcej, trochę zaściankiem zaleciało - bo każdy z Was zna tak na prawdę 2 systemy linkme i statlink. I teraz stara się do nich porównywać seomatik'a. A tu o to chodzi, że jest w ogóle inne rozwiązanie - gdzie jakościowo jest może gorzej ale ilościowo DUŻO lepiej. A w pozycjonowaniu tylko ignoranci mówią, że jakość się głownie liczy. Niestety i własne doświadczenie i testy pokazały, że czasem lepsza jest ilość niż jakość. Np. w seomatik - mamy DUŻO większą szanse trafić na strone główną z linkiem niż w każdym pozostałym... wiem, że dużo osób powie, że woli rzadziej a na lepszej jakości.. ok... może Wy wolicie - ale czy GOOGLE też podzieli wasze upodobania - śmie twierdzić, że nie i to w większości przypadków.

Powiem, więcej google już czyściło wiele razy indeksy gruntowniej... a i cały czas drobne porządki robi. Ale mogę powiedzieć, że wszystko co jest w indeksie ma mniejszą lub większą ale moc. I teraz kwestia taka, że strony w systemie mogą być bardziej narażone na odstrzał - ale jakościowo czy są dużo gorsze od 15 stronowców na których jest tekst pisany przez dziecko z podstawówki (ew. na tym poziomie)?

Proponuję najpierw przetestować, a potem porównywać do innych sytemów na które widać większość jest ślepo zapatrzona.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

zakecony, zgadzam sie. :)

...O jakości decydują użytkownicy systemu, czyli każdy z Was. ..

Ale to jednak Wy decydujecie czy chcecie mieć kiepski system z tak zwanym syfem i niskiej jakości linkami na nim, czy chcecie mieć porządny system z mniejszą ilością strona, ale za to porządnych (oczywiście nie chodzi tu o jakieś strony z górnej półki, ale cos znacznie więcej niż opisy, katalogi bez moderacji, jakieś "samo robiące" się wynalazki) z mocniejszmymi linkami :)

Na start to wystarczy, ale nie samym startem system zyje ;)

- Reklama -

Dodawanie przez każdego użytkownika systemu takiej jakości jaką oczekuje od innych, to podstawa.

Celem systemu jest umożliwienie wymiany linkami stałymi. System dysponuje taką jakością jaką sami dacie. Ale warto zwrócić uwagę na dość istotną zasadę w systemie - strony otrzymują tylko wtedy punkty, gdy na nich pojawiają się też wasze linki - i tutaj ponownie system daje Wam możliwości - jeśli uważasz że włożyłeś w system więcej a niżeli dostałeś:

- wycofaj link z podstrony, zostawiaj sobie na stronach głównych!

- wycofaj link który Ci nie odpowiada, punkty zostaną zabrane właścicielowi domeny!

- wycofaj link który Ci nie odpowiada i zablokuj jego przydzielanie na ten serwis, punkty zostaną zabrane właścicielowi domeny!

- wycofaj link który Ci nie odpowiada i zablokuj przydzielanie wszystkich swoich linków na ten serwis, punkty zostaną zabrane właścicielowi domeny!

i odpowiedzcie sobie teraz na pytanie:

Kto będzie dodawał do systemu strony za które nie otrzyma punktów?

SeoMatik.pl daje każdemu możliwości... ale tylko użytkownicy decydują o jego jakości - dodając domeny, przydzielając linki - czyli każdy z Was kształtuje jego jakość.

Edytowane przez SeoMatik.pl

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

ja zacząłem testować system od pewnego momentu i fakt system ma ta zalete ze czesciej trafiamy na strone główna danej doemny lub subdomeny

ze sa smieci jak to niektórzy okreslają - a kto przy zdrowych zmysłach daje do SWL coś pożadnego nad czym siedzi tydzien

ja wole postawic kilkanascie stron dzienie, gdzie sa to gotowy skrypty tylko za kazdym razem zmieniam kilka rzeczy które powoduja iz strona jest inna

wazna rzecz co mi sie podoba, moge zablokowac kazda domene poprzez klikniecie blokady - to jest super, nie chce gdzies być to nie bede - fakt czas pokaze jak to sie sprawdza

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

ze sa smieci jak to niektórzy okreslają - a kto przy zdrowych zmysłach daje do SWL coś pożadnego nad czym siedzi tydzien

Może ktoś kto wie, że system jest bezpieczny i wie, że w zamian dostanie coś na podobnym poziomie? W otwrtych systemach ciężko będzie taki system i postawić i utrzymać, przy prywatnch nie ma z tym raczej problemu :)

- Reklama -

Dlaczego odgórnie nie stosujemy bardziej szczegółowych kryteriów?

Pozwalamy każdemu użytkownikowi z osobna zadecydować czy jego link może znajdować się:

- na subdomenie jednej, pięciu czy trzydziestu,

- czy na głównej czy na podstronie

- czy na katalogu a może lepiej na opisach gg

- czy może mieć taką grafikę czy inną

- czy te parametry strony są dobre czy nie

i tych kryteriów można wymieniać wiele a osoby z którymi współpracujemy w branży mają różne poglądy - dlatego SeoMatik.pl poza kilkoma wytycznymi pozostawia prawo do decydowania, co dobre akurat "dla Ciebie" a co nie, każdemu indywidualnie wg jego przekonania i doświadczenia.

Rozumie też tą krytykę jakości... każdy by chciał najpierw dostać a później ewentualnie dać coś od siebie - i to jest ta przyczyna. O jakości decydują użytkownicy systemu, czyli każdy z Was.

Możecie krytykować, to też się przyda... ale jeśli już to robicie a ma to przynieść pozytywne skutki, zacznijcie od siebie i włóżcie do sytemu to czego sami oczekujecie otrzymać - w innym przypadku ile do niego wnosicie?

Nie nie nie... to nie do końca jest tak :)

Spójrz sobie na Wasz system punktacji a na statlink.pl i policz sobie :) - oczywiste jest że więcej dostanie u Was autoblog niż porządna strona z kilkunastoma podstronami - różnica polega na tym że w statlinku ten śmieciowy autoblog w ogóle nie został by przyjęty ;)

Fajnie że dajcie możliwość indywidualnego decydowania gdzie ma być link ale po pierwsze to jest czasochłonne a po drugie co to za różnica gdzie link będzie się wyświetlać skoro do wyboru same autoblogi i inne marne jakościowo zaplecze ;)

Jak dla mnie stworzyliście kopię GotLinka tylko system zamiast umieszczać linki rotacyjnie robi to na "stałe" - system punktacji preferuje site a nie jakość - identycznie jak w każdym rotatorze.

Rozumiem jednak że to ma być INNY system niż statlink - życzę więc powodzenia i znikam z tematu.

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Tak jak napisałeś, podstawa to stałe linki. Natomiast punktacja nie preferuje bezpośrednio site. Podstawą punktacji jest ilość przydzielonych linków - na stronach słabszych przyrost będzie mniejszy i wolniejszy więc taka strona jak piszesz będzie u nas przyjęta ale to nie oznacza że uzyska tyle samo punktów co strona dobra - jeśli oczywiście tak to można nazwać gdyż jak wcześniej pisałem, to co dla mnie dobre nie musi być dobre dla Ciebie, a to co dobre dla Ciebie nie musi być dobre dla google. I właśnie dlatego nie zdecydowaliśmy się na segregacje gdyż nie jesteśmy googlem - jeśli ktoś uważa że wie co google lubi ma możliwość wybrać to co jest najlepsze.