Skocz do zawartości

SeoMatik.pl

SeoMatik.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Sprawdźmy jakie zmiany nastąpiły w ilości serwisów z PageRank => 1 w systemie SeoMatik.pl na przestrzeni ok 3 m-cy:

PR1 - wzrost liczby domen o 198%

PR2 - wzrost liczby domen o 287%

PR3 - wzrost liczby domen o 575%

PR4+ - wzrost liczby domen o 340%

A przed nami kolejne etapy podwyżki bonusu za PR :)

Najważniejszy jest stabilny poziom cen na stronach głównych który możemy na bieżąco śledzić w systemie:

PR0 = 0.42 zł za pakiet 132 linków*

PR1 = 4.75 zł za pakiet 132 linków*

PR2 = 6.5 zł za pakiet 132 linków*

PR3 = 8.25 zł za pakiet 132 linków*

PR4 = 10 zł za pakiet 132 linków*

PR5 = 12.92 zł za pakiet 132 linków*

* 1 link gwarantowany na stronie głównej plus średnio 131 zaindeksowanych linków bonusowych na podstronach

Średni koszt 1 linku na zaindeksowanej podstronie:

Koszt: 0.20 punktów

Dzięki obecnemu wynagradzaniu za wartościowe serwisy ich właściciele otrzymują błyskawicznie wynagrodzenie a użytkownicy linkujący na wartościowych domenach otrzymują w atrakcyjnej cenie linki o stabilnym koszcie :)

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Uwaga!

Zgodnie z zapowiedzią od 25 lutego, maksymalna liczba różnych linków na stronach systemowych SeoMatik.pl ograniczona jest do 200 sztuk a linki gwarantowane powielane są na co 40 podstronie w formie linków bonusowych.

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

jeśli ktoś mógłby potwierdzić czy prawdą jest iż w konkurencyjnym systemie takich linków wyświetlanych może być aż 800, bylibyśmy wdzięczni - warto wiedzieć jak daleko w tyle z jakością jest konkurencja

48dc4ca2bacf2.jpg

Różnica jest spora. Mam pytanie, bo nie wiem czy dobrze rozumiem: jeśli strony, które dodałam wcześniej miały zlokalizowanych 50 podstron, a system zejdzie do 10 to czy wszystkie bonusy otrzymane dla domeny będą warte 5 razy więcej niż te z regulaminu?

Edytowane przez brzoza24

@brzoza, tak długo jak podstrony będą zaindeksowane a linki na nich przydzielone to może być tak jak piszesz a co widać na kilkuletnich domenach np:

PR1 = 37542 (PP:8542, ST:10875, G:10875, IP:3625, SI:3625)

PR2 = 53383 (PP:11020, ST:18187, G:18187, IP:3368, SI:2621)

PR3 = 61989 (PP:13641, ST:18131, G:18131, IP:6043, SI:6043)

Uwaga! - rotacja domen w systemie

Od wielu miesięcy można odnieść błędne wrażenie że w systemie występuje powszechna rotacja domen. Faktyczna rotacja domen to tylko ok. 10% zasobów systemu a sposób prezentowania wykresu bez zrozumienia tego stanu rzeczy prowadzi do złudnego wrażenia że jest inaczej. Niestety ze względu iż jest to system stałych linków tego typu działanie bez wnikania w jego arkana (korzystne dla pomysłodawcy) nie jest dla systemu pożądane dlatego zostały podjęte kroki zgodnie z propozycjami przesłanymi od użytkowników.

Komunikat! - eliminacja rotacji z systemu SeoMatik.pl

Masowe dodawanie stron w skrócie zwane MDD to opcja z której mogą korzystać wszyscy użytkownicy systemu chcący dodać serwisy bez wpisywania captchy znajdującej się przy ręcznym dodawaniu pojedynczych domen. W tym przypadku wystarczy wkleić listę serwisów pod adresem: https://www.seomatik....er/sites-adder/

MDD to proste dodawanie do systemu 50 serwisów na dobę - przy użyciu dostępnej tam opcji istnieje możliwość ponownego przesłania listy domen w celu sprawdzenia ich parametrów, raz na 7 dni.

- Limit dla konta może ulec podwyższeniu w sytuacji gdy użytkownik chciałby dodać do systemu więcej niż 18000 wartościowych domen na rok.

- Limit może ulec obniżeniu jeśli średni staż domen na koncie jest niższy niż 50 dni a w przypadku posiadania przez użytkownika więcej niż jednego konta limit dzielony jest przez ich łączną liczbę.

Wprowadzenie powyższych zmian ograniczy rotację domen w systemie a przez to i linków użytkowników - w najbliższych dniach w ten sposób zostanie wyeliminowanych ponad 5000 serwisów nie wnoszących nic do systemu.

Marzec a więc startujemy z 6 etapem wzrostu bonusu za PageRank i naliczamy od teraz:

PR=1 - 9000pkt (max. 14062pkt)

PR=2 - 12000pkt (max. 18750pkt)

PR=3 - 15000pkt (max. 23437pkt)

PR=4 - 18000pkt (max. 28125pkt)

PR=5 - 23000pkt (max. 35937pkt)

:)

54611836.jpg

PR0 = 0.41 zł za pakiet 140 linków*

PR1 = 4.69 zł za pakiet 140 linków*

PR2 = 6.22 zł za pakiet 140 linków*

PR3 = 7.76 zł za pakiet 140 linków*

PR4 = 9.29 zł za pakiet 140 linków*

PR5 = 11.85 zł za pakiet 140 linków*

* 1 link gwarantowany na stronie głównej plus średnio 139 zaindeksowanych linków bonusowych na podstronach

Tak jak widać, im więcej wartościowszych domen tym bardziej absurdalnie niskie ceny :)

Od 15 marca, linki gwarantowane powielane będą na co 35-ej podstronie w formie linków bonusowych (obecnie od 25-ego lutego na co 40-ej) - jak już pierwsze osoby zauważyły po 2 poprzednich goldowaniach widoczne są na wykresach szarpnięcia pozycji w górę :)

Ogólnie przydałoby się też wykonać testy w systemach rotacyjnych - zasoby GotLinka to co trzecia domena na unikalnym IP oraz PR=>1 :)

W SeoMatik.pl jeszcze parę tygodni i osiągniemy zapowiadany poziom premiowania za PageRank:

PR=1 - 11000pkt (max. 17187pkt)

PR=2 - 14000pkt (max. 21875pkt)

PR=3 - 17000pkt (max. 26562pkt)

PR=4 - 20000pkt (max. 31250pkt)

PR=5 - 25000pkt (max. 39062pkt)

...a także z każdym kolejnym miesiącem stopień goldowania będzie mocniejszy - 15 marca linki gwarantowane będą powielane na co 35-tej podstronie a zapewne od 15 kwietnia na co 30-ej :)

Edytowane przez SeoMatik.pl

Uwaga!

Zgodnie z zapowiedzią, od 15 marca, linki gwarantowane powielane są na co 35-ej podstronie w formie linków bonusowych (były na co 40-ej).

P.s. Kolejny etap gold'owania ok 15 kwietnia :)

Wygląda na to że system zamienia się wrotacyjny nie lnki stałe, codziennie są wymieniane linki, a przy akiej ilości linków 1 link + 132 czy ile tam na podstronach to przy wymianie 10 linków w jeden dzień daje ponad 1300 linków które znikają może być ciekawie.

Zarabianie na stronie kilka sposobów monetyzacji strony lub bloga

hurtownia odzieży  damskiej i męskiej  - Międzynarodowy portal randkowy

qrde aż wlazłem na swoje konto i zobaczyłem jak wygląda u mnie z linkami i o dziwo nie widzę rotacji w linkach, a może podasz jaka kategoria, na najstarszej stronie mam linki przydzielone z maja 2012 roku,

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Zastanówmy się nad opcją "nie usuwaj linków ze stron niedziałających, nieprzedłużanych, wyindeksowanych" to powinno zadowolić niezadowolonych.

Albo dać taki komunikat jak u konkurencji:

"Uwaga! Wykaz nie obejmuje przydzieleń, które jeszcze nie zostały zweryfikowane przez system." i nie prezentować grafiki z ostanich 30 dni. Bo niektórzy jak mają na tacy podane co dokładnie się dzieje to narzekają ale jak są w trąbe robieni to im wszystko pasuje.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

qrde aż wlazłem na swoje konto i zobaczyłem jak wygląda u mnie z linkami i o dziwo nie widzę rotacji w linkach, a może podasz jaka kategoria, na najstarszej stronie mam linki przydzielone z maja 2012 roku,

skopiuj sobie przydzielone linki i porównaj za dwa dni czy się zgadzają i oczywiście musisz zastopować dodawanie linków bo jeśli masz to włączone to nigdy nie zauważysz że linki są rotowane. w niektórych przypadkach nawet 10 na jedną fraze, co jak wyżej pisałem + te 100 ileś tam gwarantowane do 1 zakupionego daje niezłą rotację.

Edytowane przez krzysiekmat

Zarabianie na stronie kilka sposobów monetyzacji strony lub bloga

hurtownia odzieży  damskiej i męskiej  - Międzynarodowy portal randkowy

nie wiem o co ci chodzi

nie widzę większej rotacji w punktach (no jest wzrost z uwagi na zmiany w systemie) ani w linkach jak widzę - wszystko w ramach normalnego przydziału, wiadomo jak tow SWL co jakiś czas ileś % stron wylatuje i to jest normalna rotacja w SWL

w seomatiku w ciągu miesiąca wyleciało mi z uwagi na BAN w google 1 % moich stron linkujących, a w innym systemie 15% i nie robię z tego problemu,

jak patrze na część stron zmiana linków w czasie może być w seomatiku w granicach 3 % może 5 %

fakt mozesz mieć pecha i dostałeś linki na stronach gdzie dostały bana lub zostały usunięte z systemu i było to więcej niż u mnie, ale wg mnie jeśli ja mam linki na stronach z maja 2012, to jestem pewien ze wiele osób ma jeszcze dłużej (Byc może tez mam linki dłużej ale nie chce mi się sprawdzać wszystkiego)

żaden SWL nie zagwarantuje ci linka na wieczność, gdyż zależy to od wielu czynników, ale jeśli możesz mieć linki na stronie 3 miesiące, poł roku lub dłużej to jest to już SWL stały

Edytowane przez sttorm

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE