Skocz do zawartości

SeoMatik.pl

SeoMatik.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Zgodnie z kolejną propozycją, dokonaliśmy upgrad'u opcji bold. Od teraz możliwe jest nie tylko jej włączenie bądź wyłączenie dla danego linku ale nawet możecie określić procent linków pogrubionych :)

Opcja dostępna w:

- formularzu dodawania linków

- edycji linków

- masowej zmianie opcji linków

- import/eksport linków

- API

Domyślny poziom boldowania w formularzu dodawania linków to 50% :)

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Radzę uważać z seomatik bo konta są chyba w dziwne sposób czyszczone z punktów, miałem braki i przelew prawie 4000 do zwrócenia dzisiaj do 23:09 to wszedłem wczesniej aby zobaczyć stan i oczywiście wykasowałem linki aby sie stan zgadzał ,było wszystko wyczyszczone i żadnych zaległości tylko punkty do zwrotu z zapasem i jakie było moje zdziwienie gdy wszedłem o 24 na konto i patrze punkty znikneły a przelew jeszcze nie anulowany i nagle bach po 24 tej przelew zabrany i minus na koncie, radze uwazać i dobrze się przyjrzeć bo punkty znikają sobie ?.

I jeszcze jedno

na 9% Twoich serwisów liczba linków wychodzących wynosi powyżej 9

Zadbaj o jakość swoich serwisów a punktacja na Twoim koncie wzrośnie nawet o 3%

dosłownie 5 minut temu było 4% a rano wcale tego nie było???. Dodam tylko ze nic na stronach bedących w systemie nie zmieniałem.

No proszę już 2% ale szybko te zmiany zachodzą nawet nie trzeba nic robić a jakość sie sama poprawia.

Edytowane przez krzysiekmat

Zarabianie na stronie kilka sposobów monetyzacji strony lub bloga

hurtownia odzieży  damskiej i męskiej  - Międzynarodowy portal randkowy

krzysiekmat - zmiany zachodzą bo strony są sprawdzane i modyfikowane są punkty za nie według parametrów systemu

konta nie sa okradane tylko zmienia się ilosć BL dla cześci stron - dostajesz informacje % o tym, nastepnie sprawdzane są kolejne strony które wcześniej były ponizej parametrów- mają one teraz już % odpowiedni, jest systemowe przeliczenie i znowu parametr się zmienia

ponadto ktos mogł wycofać linki z twoich stron lub przestać jakąś strone linkować i też nastąpiła zmiana,

odnośnie ilości wychodzących - tu różnie z tym wygląda, też kilka razy zdarzyło mi się zauważyć że ilość linków wychodzących jest ciut inna od tej w rzeczywistosć, ale były to wyniki sporadyczne i były we wszystkich systemach, gdize mam strony, więc mozę to problem padu serwera, strony lub bota systemu który źle zinterpretował linki,

ponadto powiem ci, że jak widze w seomatiku mam najmniejsze skoki punktowe jeśłi chodzi o uzywane SWL, ale się zdarzają i jest to normalna sprawa, a zwłaszcza iż mówisz o 4 000 punktów co wg mnie jest wartością znikomą punktów w systemie.

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

@krzysiekmat, a ja po prostu wkleję odpowiedzi które uzyskałeś od Administracji w systemie na Twoje informacje o kradzieży punktów:

Witam, Zapraszam do zakladki Twoje konto i wykazanie w ktorej pozycji brakuje punktow lub ewentulnie zesumuwanie kosztu wszystkich lokalizacji i zestawienie z punktami posiadanymi na koncie. Chetnie dowiem sie w ktorym miejscu nastąpiła kradzież.

PP: 18 059

D.Site: 10 383

Główne: 60 675

IP: 13 154

Staż: 35 045

SUMA: 137 316

Użyte: 134 500

Wolne: 2 816

No pech chyba chce ze wszystko zgadza się co do punktu... Jesli z jednej strony zgadzaja sie przychody a z drugiej koszta to o jakim braku moze byc mowa? Prosze pamietac ze strona jest cachowana wiec wartości odświeżane sa z opóźnieniem...

I druga kwestia, linki wychodzące - jesteś bardzo zdziwiony ale czy pomyślałeś że liczba linków wychodzących zmienia się wraz z liczbą linków przydzielonych do Twoich stron? Domena id 759871 - 15 linków wychodzących w tym 5 systemowych, a więc jeśli ubędzie 1 link systemowy to automatycznie liczba linków systemowych spadnie do 14.

I teraz uwaga!

Jeśli liczba linkout spadnie z 15 do 14 to strona nie będzie karana -75% za farmę. A jeśli liczba linkout wzrośnie z 14 do 15 to automatycznie tracisz 75% punktacji - czyli teraz już wiesz kto ukradł Twoje punkty?

Podsumowanie

Szkoda że szukasz winnych wszędzie poza sobą - nie słuchasz logicznych wyjaśnień, nie interesujesz się parametrami swoich stron, nie zapoznałeś się z bonusami i redukcjami w systemie opisanymi w kilku zdaniach regulaminu systemu. Najprościej mówić o kradzieży zamiast czasami samemu pomyśleć.

Dziękuje że napisałeś na forum, być może dopiero teraz zrozumiałeś przyczynę co nas bardzo cieszy i zapewniamy że to nie są cuda o których nam pisałeś :)

@Iguana, prawdopodobnie chodzi o przypadki w których stosowałeś synonimy? - mam nadzieje że obecnie masz już widoczne te opcje

@arve_lek, poproszę o dokładniejszy opis prośby - w którym miejscu i jak miałoby to działać gdyż niestety nie rozumiemy...

Edytowane przez SeoMatik.pl

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Witajcie,

Dla wszystkich użytkowników mamy wspaniałą wiadomość. Po wielomiesięcznych obserwacjach zakończyliśmy analizę danych zbieranych przez pierwotnie nazwany system zarządzania jakością zwany w skrócie CZJ (opisywany wcześniej na PiO).

W dniu dzisiejszym wdrożyliśmy moduł odpowiadający za przeliczenie punktacji po uwzględnieniu współczynnika jakości zasobów systemowych. Współczynnik ten obliczany jest na podstawie przesyłanych do niego zgłoszeń w momencie wycofywania linku z lokalizacji z powodu:

- dodania serwisu do błędnej kategorii tematycznej systemu;

- braku jakości i unikalności treści domeny;

- słabej prezentacji wizualnej www;

- niskich parametrów lokalizacji.

Widoczna w zakładce SERWISY kolumna "usunięć" zgodnie z legendą prezentuje liczbę usuniętych linków przez użytkowników z danej domeny w ostatnim miesiącu/roku. W kolumnie "inne" publikujemy parametr "U" oznaczający poziom redukcji końcowej punktacji dla domeny wynikający z liczby wycofanych z niej linków w ciągu ostatniego miesiąca - docelowo każde wycofanie linku z serwisu będzie skutkowało 15% redukcją całkowitej punktacji (wstępnie tylko 1%) na okres 30 dni ale nie więcej niż 75%.

Automatyczne zarządzanie jakością w SeoMatik.pl to brak "widzimisię" moderatora, jednego człowieka który decyduje według swoich gustów i samopoczucia o wartości Twojej domeny. AZJ w SeoMatik.pl to wynik ponad 30.000 akcji użytkowników w miesiącu na podstawie których możliwa jest ocena wielu parametrów witryny z wielu punktów widzenia - o jakości decyduje 30 tysięcy ocen a nie 1.

Dlatego warto pamiętać że od teraz duża część wynagrodzenia zależy od właścicieli witryn a więc w ich interesie jest:

- dodawanie witryn w odpowiednich kategoriach tematycznych;

- zadbanie o jak najlepsze parametry domeny;

- tworzeniu jakościowych zasobów - grafika i kontent.

Zadbanie o powyższe czynniki pozwoli uniknąć końcowej redukcji punktacji.

AZJ w SeoMatik.pl uwzględnia tylko okres ostatnich 30 dni dzięki czemu zasoby mogące w pierwszym okresie nie spełniać oczekiwań wielu użytkowników... po zmianach jakościowych w kolejnym okresie zyskają na punktacji nawet o 300% ze względu na brak złych ocen ze strony osób promujących swoje domeny.

Reasumując, automatyczne zarządzanie jakością w SeoMatik.pl to bardzo prosty i obiektywny sposób oceny witryn przez tysiące użytkowników systemu (zamiast jednej jak to bywa w innych systemach) dzięki czemu w najbliższym czasie nikt nie będzie miał wątpliwości że uczestniczy nie tylko w największym systemie na rynku który oferuje lokalizacje użytkowników w atrakcyjnych cenach ale również najbardziej jakościowym. Czas pokaże :)

Edytowane przez SeoMatik.pl

Albo się wam coś popierdzieliło, albo chodzi po prostu o zwiększenie udziału właścicieli systemu w zajętych miejscówkach :D.

Mniejsza z tym. Kiedy zostanie mniej więcej osiągnięta wartosć 15% redukcji za jeden usunięty link? Chcę wiedziec, czy domeny zaczać powoli wycofywać już teraz, czy dopiero za jakiś czas?

Edytowane przez bolesna_prawda
  • Like 2

IMO bardzo dobry ruch. Obecnie muszę wyciepywać jakieś 80-90% nowych linków. Jakość stron, na które trafiają, jest tragiczna. Również kategorie przypisywane przez właścicieli do ich stron to jakiś dramat - w 50% nie pokrywają się ze stanem faktycznym. Pewnie, spamiary to spamiary, ale nawet tutaj są jakieś granice.

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Też myślę, że to dobry ruch. Jaki będzie następny krok, pewnie po jakimś czasie i przesianiu systemu będzie możliwość przydzielania linków po kryterium parametru U?:)

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Oj. Widzę że jestem w mniejszości i nie pozostaje nic innego, jak podmienić teksty na wszystkich stronach na takie pisane z palca. :lol2: Ok, to idę jeszcze poprzeglądać templeatki z ThemeForest.

Jak szaleć to szaleć. Postanowiłem, że dla wszystkich domen IDN zarejestruję ich odpowiedniki bez polskich znaków, przeniosę serwisy i porobię przekierowania. Domeny bez ogonków cieszą sie chyba większym zaufaniem użytkowników systemu.

Edytowane przez bolesna_prawda
  • Like 3

15% za link? 5 linków i -75%? Wydaje mi się, ze odpowiednim kompromisem będzie wartość około 5-8 %. No chyba, ze podstawowa punktacja naprawdę wzrośnie znacząco

Ja np często usuwam linki, bo po prostu nie pasuje mi w jaki sposób (a nie koniecznie gdzie) przydzielił Wasz algorytm. Czasami kilka moich linków obok siebie wyświetla się. Albo nie akceptuje ceny. Albo nie podoba mi się dana podstrona, co nie oznacza, że serwis jest do xxxx.

• Like 1