Skocz do zawartości

SeoMatik.pl

SeoMatik.pl

Rekomendowane odpowiedzi

czy juz punkty zostały odjete od punktacji czy dopiero to nastąpi

jeszcze powiele moją uwaga z forum systemu:

powiem tak pomysł dobry ale nie uważam aby przelicznik - 15% za 1 usunięty link był dobrym, wg mnie wartość 1% za kazdy link do 75% bedzie dobry rozwiązaniem

przy -15% wystarczy 5 linków usuniętych i ktos dostaje za serwis -75%, nie jest to dobre rozwiązanie

Edytowane przez sttorm
  • Like 1

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

- dodania serwisu do błędnej kategorii tematycznej systemu;

Te kategorie tylko przeszkadzają w użytkowaniu systemu - mówię to jako były sprzedający i korzystający z zasobów. Każdy sobie dobrze zdaje sprawę, że taka tematyczność nie istnieje :D

Reszta kryteriów jest również bezsensowna. System powinien raczej zachęcać do dodawania nowych domen - podlinkowanych, na unikalnych IP, ze stażem. Subiektywne oceny użytkowników nie mają tu żadnego znaczenia.

Edytowane przez shaun_black
  • Like 1

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

15% za link? 5 linków i -75%? Wydaje mi się, ze odpowiednim kompromisem będzie wartość około 5-8 %. No chyba, ze podstawowa punktacja naprawdę wzrośnie znacząco

Podpisuję się obiemy ręcymy :)

Ja np często usuwam linki, bo po prostu nie pasuje mi w jaki sposób (a nie koniecznie gdzie) przydzielił Wasz algorytm. Czasami kilka moich linków obok siebie wyświetla się. Albo nie akceptuje ceny. Albo nie podoba mi się dana podstrona, co nie oznacza, że serwis jest do xxxx.

Tu również racja.

Może by wprowadzić dwa rodzaje przycisków dla usunięcia linku - z powodu zastrzeżeń jakościowych i z innych powodów (neutralnych) :faja:

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Jak dla mnie ogólnie bardzo głupi ruch. Szczerze powiem, że nigdy nie wycofywałem linków po wyglądzie strony, czy "unikalności" (czytaj ręczności) tekstów albo czymś podobnym. Bardziej za ilość punktów za link (zbyt dużo przed wprowadzeniem opcji maksymalna liczba punktów na link). Co gorsze tracimy główne założenie systemu, czyli "o jakości strony decyduje google". Pytanie teraz gdzie ja znajdę konkurencyjny system, który 100% punktacji będzie opierał na stałych, mierzalnych parametrach, a nie widzimisię google... Już lepiej było by podzielić system na gold i nie gold, z założeniem, że nie da się przelać punktów między jednym a drugim. W takim przypadku skończyło by się na tym, że nie gold miał by 40k domen i powera, a gold pewnie ze 4k domen i słabiutką moc. Swoją drogą to ludzie którzy lubią ładne strony chyba już dawno uciekli do statlinka, do czego zresztą administracja seomatika sama namawiała mówiąc, że wygląd strony nie ma żadnego znaczenia.

Podstawowe pytanie: dlaczego ta zmiana? Co się zmieniło że zmieniliście założenia o 180 stopni? Czy wiecie o czymś o czym ja i inni tu obecni nie wiemy?

Edycja:

Widzę, że to już działa, bo na niektórych serwisach mam odjęte punkty. Normalnie cudownie, że poformowaliście z wyprzedzeniem, zanim to wdrożycie.

Edytowane przez zajadacz
  • Like 1

Popieram. Strony w systemie powinny być dla ludzi, koniec z wygenerowaną treścią. 15% to za mało za usunięty link, powinno byc 25%. Nie ma się co cackać. Vortex, Kung Fu SEO, Rainmaster przydzielą całą swoją pulę 10k punktów, przejrzą linki co kilka dni i szybko zrobią porządek ze spamem. W głebi serca liczę również na świeże konta, kóre jeśli mnie pamięć nie myli mają na start 4k.

Żartowałem

Edytowane przez seonerd

Ruch jest bardzo dobry! Jedynie w późniejszym okresie zbyt duże cięcie. Wiadomo, że płakać będą posiadacze wszelkiego syfu stawianego różnego rodzaju automatami, ale w ogół rozrachunku takie posunięcie wyjdzie systemowi na plus.

Jakieś argumenty? Jaka jest różnica między stroną postawioną ręcznie a automatem :D? Zacznijcie w końcu myśleć..

• Like 1

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

Niech ktoś mi wyjaśni co jest złego w stronach, na których treść generowana automatem, ale wyglądają w miarę przyzwoicie, mają odpowiednią strukturę linków, i stoją na różnych IP. Argumenty poproszę, a nie że "wygląda brzydko", albo "treść nie jest napisana przez człowieka". Treść pisana przez człowieka to jest mit, każdemu kto uważa inaczej radzę postawić 100 domen generowanych i 100 domen z ręcznie pisanymi tekstami. Uwierzcie mi, żadnej różnicy nie zobaczycie, nawet banowalność jest podobna. Precli co miałem teksty pisane z palca, ale siedziały na regionalkach, wybanowało mi tyle samo co stron, na których były teksty z generatora, więc gdzie tu jest sens?

Kuźwa, boli mnie że tak dobry system zostanie zepsuty przez tak głupią decyzję. Dla tych do lubili ładne strony, robione przez ludzi był statlink, a teraz co? Gdzie mam pójść? Zostaje jedynie rotacja, gdzie łatwiej zafiltrować domenę niż cokolwiek pozycjonować...

Apeluję do administracji o wyjaśnienie: co się zmieniło, że przedwczoraj punktacja opierała się wyłącznie na obiektywnych parametrach i było to dobre i promowane przez administrację, a od wczoraj aż w 75% mają decydować subiektywne odczucia użytkowników systemu? Aż tak wiele osób zaczęło uciekać z systemu? Przestał być skuteczny? Punkty się nie sprzedają? Żadnego z powyższych nie zaobserwowałem. Więc po kiego grzyba ta zmiana? A może zarabiają inne osoby niż mają zarabiać? Poproszę konkretnie i bez marketingowego bełkotu.

Jakieś argumenty? Jaka jest różnica między stroną postawioną ręcznie a automatem :D?

Stary nie troluj. Czy gdzieś napisałem, że jest jakakolwiek różnica? To było uogólnienie. Uderz w stół, a nożyce się odezwą. No ale skoro nie ma różnicy, to właściciele takich spamideł powinni być spokojni...

Weźmy 2 strony. Z jednej w przeciągu 30 dni 2 wycofania, z drugiej 20. Z jakiegoś powodu one były? No ale tak, tak. 20 wycofań ze względu na koszt linku. błehłehłehłe....

właściciele takich spamideł powinni być spokojni...

Raczej nie. Z pewnością znajdą się idioci, którym się wydaje, że takie strony są gorsze od pozostałych. Widać, że o SEO i sposobach wykorzystywania SWLi nie masz kompletnego pojęcia.

• Like 1

Niech ktoś mi wyjaśni co jest złego w stronach, na których treść generowana automatem, ale wyglądają w miarę przyzwoicie, mają odpowiednią strukturę linków, i stoją na różnych IP. Argumenty poproszę, a nie że "wygląda brzydko", albo "treść nie jest napisana przez człowieka"

Nie ma nic złego. Jeśli można wiedzieć ile masz wycofań z takich stron? I jeśli masz, to widocznie ludzie mają powód.

W systemie jest 42 tys domen. Napisali, że miesięcznie jest 30 tys wycofań. Przypada średnio 0,7 wycofania na domenę. Serio jest o co płakać? No oczywiście, ze jest. Ci co jadą na syfie mają więcej wycofań.

Raczej nie. Z pewnością znajdą się idioci, którym się wydaje, że takie strony są gorsze od pozostałych

Widzę, ze kolega nie łapie sarkazmu, albo w dalszym ciągu troluje. Stary klient, to Twój pan. Jeśli ten "idiota" nie chce mieć linka na śmieciowej stronie, to nie będzie miał. A system jak najbardziej powinien karać strony z których jest dużo wycofań linków. A nie Twój argument na poziomie dna i 7 metrów mułu - gó*****y spam jest OK, bo tak sie robi SEO i w SWLach jedynie spam powinien być. To wszystko ewoluuje. I w takim razie dlaczego twory pokroju Prolinka, Statlinka, Linkolo istnieją na tym rynku, skoro gó*****y spam stawiany z automatu jest receptą na wszystko?

Zresztą z koniem się nie kopie. Wystarczy spojrzeć na forum seomatika, tutaj po loginach, a później na giełde tu na forum i w seomatku... Wnioski łatwo wyciągnąć kto i dlaczego jęczy..

powiem tak w sumie już nie martwie się zmianami, ja się dostosuje - poprostu moje punkty sprzedam 4 razy drożej gdy wejdzie przelicznik 15% za 1 link, po przeliczeniach, gdy punkty spadna mi na dzien dzisiejszy w tej ilosci co mam wycofania, jeszcze nie zejdę poniżej progu bezpiecznego punktów, fakt z czasem te ilości punktów beda spadac (z uwagina celowe działanie)- ale poprostu trzeba przeliczyć ze strona bedzie zarabiała punktowo 4 razy mniej, gdyż niestety mam przeczucie ze po kilku miesiacach kazdy bedzie miał -75% dla stron

ja na swoje strony mam w chwili obecnej przydzielone prawie 12.000 linków - jak sadzisz ile czasu by zajeło ich usunięcie i danie kazdej stronie -15% za 1 link

sam pomysl jest dobry ale pozostawienie go na poziomie 1% za link nie daje podstaw do naduzyć i tym samym celowe działanie jest zbyteczne, a jednoczesnie każdy moze zobaczyć co się dzieje ze stronami,

pytanie czy jest potrzebny kolejny statlink z ręczną moderacja stron, bo do tego przy przeliczniku -15% bedzie się to sprowadzało

• Like 1

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE