Skocz do zawartości

SeoMatik.pl

SeoMatik.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Stary klient, to Twój pan

To jest chyba jedyny argument w tej sprawie, bo na SEO nie będzie to miało żadnego wpływu. SWLe służą do linkowania, nie do zadowalania nieświadomych użytkowników.

Prolinka, Statlinka, Linkolo

Tam trafiają domeny o trochę innych parametrach.

skoro gó*****y spam stawiany z automatu jest receptą na wszystko?

Testowałeś kiedykolwiek moc tych systemów? Jakieś trudniejsze frazy?

• Like 1

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

ja na swoje strony mam w chwili obecnej przydzielone prawie 12.000 linków - jak sadzisz ile czasu by zajeło ich usunięcie i danie kazdej stronie -15% za 1 link

sam pomysl jest dobry ale pozostawienie go na poziomie 1% za link nie daje podstaw do naduzyć i tym samym celowe działanie jest zbyteczne, a jednoczesnie każdy moze zobaczyć co się dzieje ze stronami,

pytanie czy jest potrzebny kolejny statlink z ręczną moderacja stron, bo do tego przy przeliczniku -15% bedzie się to sprowadzało

Nie sadze, żeby było -15% za link, bo spowoduje to wymiecenie z dobrej połowy domen. Stawiam okolice 3-5-8%. 1% to troszkę mało. Dlaczego? Trzeba patrzeć globalnie. A globalnie w skali całego systemu średnio na 1 domenę było wycofane 0,7 linka.

Drogę do nadużyć daje też pokazywanie na jakich stronach są nasze linki. I co? Jest nagminne podpieprzanie? Lecą masowe bany? Nie! Tak więc nie ma co szukać dziury w całym, a mieć jaja. I się przyznać - robię strony na których ludzie nie chcą swoich linków i teraz sram żarem, bo się skończy eldorado.

vortex - eldorado w SWL (sprzedaż punktów) skończyło sie juz dawno, i jeśli mam być szczery - w chwili obecnej czekam tylko na 2 informacje odnosnie zmian, aby się od nich dostosować, (stron nie musze dostosowywać, mam wycofywania na niecałych 10% stron po kilka linków, więc to nie jest wielki problem na dzien dzisiejszy)

seomatik miał swoje zalety właśnie poprzez to co miał w sobie, zmiany szykowane dążą do tego aby był podobny do statlinka i innych tego typu systemów, jeśli tak się stanie to tak będzie, poprostu część zadań do których nadawał się seomatik przejmie inny system, który nie bedzie tak moderowany, a seomatik bedzie wykorzystawany do czegos innego

a ci co handluja punktami zawsze się dostosują, a ci co będą chcieli kupić, zapłacą cene jaka bedzie opłacalna dla sprzedajacych

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Sprawdzałem to wycofań nie mam tak dużo, ale tu nie o to chodzi. Chodzi o zlikwidowanie wszystkich założeń na których opierał się system. Przecież to był jedyny SWL stały bez moderacji stron, przyjmujący wszystko i opierający się na mierzalnych parametrach.

Mądrale od pięknych stron robionych dla "ludzi", wytłumaczcie mi co to za problem walnąć kilka mln punktów na jakiś link, potem (automatem) zdjąć te wszystkie linki mówiąc, że są zdjęte bo są be i oczywiście nie zdejmować linków jeśli przydzieli je na moich domenach. Proces ten powtarzać w kółko. Skończy się tak, że wszyscy stracą 75% punktów. No chyba że dacie captche przy usuwaniu linku :D

Linki wycofuję z trzech głównych powodów:

1) Autorowi strony nie chciało się ustawić prawidłowej tematyki, więc tracę tylko przez niego czas. A dlaczego chcę mieć link na stronie powiązanej tematycznie? Jeśli ktoś tego nie rozumie, zatrzymał się chyba na wiekach średnich internetu i google bomb.

2) Link trafił na stronę 404

3) Strona nie działa

Przepraszam, czy jest tu czego żałować?

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

A dlaczego chcę mieć link na stronie powiązanej tematycznie?

Ja nie rozumiem. Czym wg Ciebie jest link tematyczny? Przeprowadzałeś jakieś testy, które potwierdzałyby słuszność tego o czym piszesz? Pewnie nie zajmujesz się więcej niż 1-2 serwisami, sądząc po Twoim ostatnim poście.

• Like 1

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

Ja nie rozumiem. Czym wg Ciebie jest link tematyczny? Przeprowadzałeś jakieś testy, które potwierdzałyby słuszność tego o czym piszesz? Pewnie nie zajmujesz się więcej niż 1-2 serwisami, sądząc po Twoim ostatnim poście.

Czego nie rozumiesz w słowie "chce"?

Widzę, że masz ogromne mniemanie o sobie. Do każdego się przypieprzasz, że się nie zna na SEO, że ma 2 stronki, bla bla bla. Guru od siedmiu boleści się znalazł. Argumenty mentalnie na poziomie gimbazy, albo kto ma dłuższego.

Z pozycji korzystającego

Minus

Ceny pójdą w górę.

Do tej pory system miał logiczne założenia wynikające z działania samego algorytmu Google, teraz zacznie się widzimisię nie jednej a aż 30 tys osób. Takimi spamami pozycjonuję trudne frazy (nie chcę sie wdawać w dyskusję jaka fraza jest trudna) które trzymają się w top 1-2 od dłuższego czasu. Myślę że teraz właścicele systemu przekombinowali i może to spowodować marginalizację tego do tej pory najlepszego stałego systemu.

Plusy

Teoretycznie - mniej banów ze strony Google a przez to większa stabilność pozycjonowanych stron. Jednak kto ma pewność co Googiel uzna ostatecznie za spam?

• Like 1

Jedno jest pewne - wydawcy szajsu nigdy nie dojdą do porozumienia z odbiorcami szajsu. Tu nie ma co dyskutować, bo obie strony mają inne priorytety i żadne argumenty tego nie zmienią. Problem polega na tym, że szajs jaki jest wciskany, jest poniżej jakiegokolwiek poziomu. To najgorsze co w życiu widziałem. Kiedy startując w systemie wystawiłem kilka swoich najgorszych spamiar i porównałem je z tym, co otrzymuję w zamian stwierdziłem, że właśnie rzucam perły przed wieprze! Mój najgorszy szajs jawił się na tle szajsu innych niczym bukiet frezji wrzucony do szamba. Czy tak kuźwa trudno przypisać stronę do prawidłowej tematyki? Czy to problem zadbać, aby była jakakolwiek treść inna niż 404? Czy kogoś dziwi, że odrzuca się stronę, która się w ogóle nie otwiera? A może po prostu w modzie jest zrobić kogoś w ch... za kilka marnych punktów?

Edytowane przez Kung Fu SEO

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Do każdego się przypieprzasz, że się nie zna na SEO

Wyciągnij wnioski z ilości stron oraz fraz, które pozycjonujesz. To o czym piszę, wynika z testów, które przeprowadzałem. Wasze argumenty to "widzimisię". Google zlewa na tematyczność. Pomyśl przez chwilę, a dowiesz się dlaczego.

• Like 1

1. Wyjaśnij mi więc jakim cudem w topy nawet na trudne frazy wchodzą strony linkowane spamerskimi narzędziami głównie na stronach obcojęzycznych? Nie można w takich przypadkach przecież mówić o tematyczności, zwłaszcza, że otoczenie linku jest w innym języku.

2. Jaki związek ma np. strona o sprzedawaniu książek z kategorią biznes?

3. Wychodzi startup, ludzie linkują z przeróżnych źródeł, tematyczności zero.

Edytowane przez shaun_black