Skocz do zawartości

SeoMatik.pl

SeoMatik.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Koniec kłótni. Najważniejsze jest, aby administracja przedstawiła jak będzie wyglądać wprowadzanie tych minusów w czasie. W przyszłym tygodniu mam termin przedłużenia małej paczki domen i nie wiem czy się na to porywać, bo mają średnio 4 usunięcia w miesiącu. Raczej nie zdzierżę spadku powyżej 2% przy tej ilości usunięć i nie zamierzam również wprowadzać jakichkolwiek zmian w serwisach skoro wytrzymały prawie rok bez banana. Najciekawsze jest to, że więcej usunięć miały domeny z pr. Pewnie zbyt drogo było. Akurat mam ten komfort, że nie handluję punktami i stawiam serwisy jedynie pod własne potrzeby, więc mam wiele alternatyw dla pozyskiwania linków. Prosimy o konkrety.

Edytowane przez bolesna_prawda
  • Like 1

Paranoja rozpoczęta przy narzędziach typu disavow nabiera rozpędu... Ciekaw jestem dlaczego za domeny z 2 letnim stażem nie będę dostawał punktów bo nie ukrywam na domenach IDN jest znacznie więcej wycofań niż na innych. Tak więc nagle domeny IDN staną się mniej warte w pozycjonowaniu :o

Wygląda na to, że robicie miejsce dla nowego dużego gracza, z jednej strony fajnie bo coś się dzieje. Tak do do tej pory SeoMatik był dla mnie najlepszym system nie na sprzedaż, a głównie na użycie punktów.

Mało tego, ja usuwam codziennie dziesiątki linków. Często sugeruję się kosztem linku, teraz będę sobie je zapisywał bo następnym razem dostane te same lokalizacje prawie za darmo. Dzięki :)

I zna narzędzie do górnej granicy linków - bardzo jestem ciekaw komentarza ile osób z niego korzysta i nie będzie się sugerować ceną linku.

Dajecie władzę nad systemem ludziom, którzy nie mają pojęcia o pozycjonowaniu, mają jedną stronkę firmową albo 43256743 bloga o programach partnerskich i czekają na 1 milion.

Witajcie,

Dziękuje Wam za tą dyskusję, jestem bardzo pozytywnie nią zaskoczony. Wymiana zdań odbywała się jednocześnie na forum systemowym. To o czym chyba nie było wcześniej powiedziane to również to o czym napisał Kung Fu SEO:

1) Autorowi strony nie chciało się ustawić prawidłowej tematyki, więc tracę tylko przez niego czas. A dlaczego chcę mieć link na stronie powiązanej tematycznie? Jeśli ktoś tego nie rozumie, zatrzymał się chyba na wiekach średnich internetu i google bomb.

...

3) Strona nie działa

W przypadku pkt 1, idealnie byłoby wiązać linki ze stronami na których występowałby ten sam tekst co anchor ale tak nie jest, wspomaga nas tylko tekst przed i po linku z ostatnim upgradem do tworzenia synonimów - ale jeśli od zawsze prowadzimy kategoryzację to nie widzę uzasadnienia aby z niej nie korzystać i właśnie ten nowy moduł zgłoszeń ma wspomóc administrację aby nastąpiła większa motywacja właścicieli stron do tego minimum wysiłku jakim jest proste przyporządkowanie serwisu do odpowiedniej kategorii tematycznej tak aby erotyka była w erotyce, anglojęzyczne www w anglojęzycznych a rozrywka w rozrywce.

Odnośnie pkt 3, wydaje się być oczywiste że strony które mulą bądź połowę czasu nie działają....że 100% wynagrodzenia otrzymywać nie powinny gdyż te czynniki powodują iż spada efektywność linków przydzielonych do tych stron.

Dla mnie są to 2 główne powody, przy których palec nie będzie się wahał czy wycofać taki link z danej lokalizacji czy też nie. Odnośnie że komuś nie podoba się grafika bądź stylistyka to jak już ktoś wspomniał, tacy użytkownicy przerzucili się na inne narzędzia a skoro za swoje przekonania chcą płacić x100 więcej niż w SeoMatik.pl to bronić im tego nikt z nas nie może :)

Moduł jest mikro inwazyjny w skali konta użytkownika, bardziej na zasadzie kropli drążącej skałę czy też oddechu za plecami że ktoś jednak czuwa, że komuś jednak coś nie odpowiada i może jednak warto zrobić coś lepiej niż gorzej. 15 lipca przejdziemy z 1 na 2% a moduł nie zbiera zgłoszeń z żadnych masowych rozwiązań, dodatkowo algorytm składa się z kilku elementów powodujących stabilność całego rozwiązania. Oczywiste jest też że od serwisów już dodanych nikt nie będzie oczekiwał cudów stąd też stopniowy wzrost redukcji tak aby za pół roku osiągnąć docelowy już poziom.

Edytowane przez SeoMatik.pl

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

u mnie jest jedno usunięcie tygodniowo, linkami obładowane full czyli z 200 osób na pewno korzysta z linka. Teraz jeden gość (zwracam uwagę na stwierdzenie, że niby już nie ma trolli w systemie jest nader śmiałe) w tygodniu jest wstanie mi obniżyć punktację o 60% !!!! Przecież to jest kosmos. Gdyby na 100 przydzieleń skasowało 75 ludzi swoje linki możecie mi nawet uciąć 90% ale nie, że jeden na 200 ma taki wpływ. Jakim cudem nazywacie to "oddechem za plecami"? "docelowo każde wycofanie linku z serwisu będzie skutkowało 15% redukcją całkowitej punktacji (wstępnie tylko 1%) na okres 30 dni ale nie więcej niż 75%."

Z szacunku dla obecnych i kilku letnich użytkowników proszę o podanie rozpiski kiedy o ile procent wzrośnie procentowa redukcja aby dać czas na wycofanie domen i szukanie innych alternatyw.

@krzysiekp, jednoznacznie stwierdzam że nie zrozumiałeś zasad pracy modułu. Sprawdź swój parametr "U" przy domenach a wyciągniesz inne wnioski. W postach na forum systemu było dużo więcej napisane - ale wystarczy zapoznać się z tym co jest wyboldowane na końcu wątku :) A co do pytania o szybkość wzrostu redukcji to od 15 lipca, co dwa tygodnie o 1%... do czasu osiągnięcia 5%.

@bolesna_prawda, niestety jeśli tendencja się nie zmieni to już wkrótce będzie powtórka z 2012 roku (przez cały rok nie było wolnych lokalizacji). Obecnie zalinkowanie jest na poziomie 80% i z każdym dniem rośnie ;/

P.s.I teraz znowu jest taka sytuacja, że w kategorii anglojęzycznej jest straszny deficyt lokalizacji - ale część użytkowników wolała dodać je w inne kategorie przez co muszą dłużej poczekać za punktami a z drugiej strony blokują przydzielenia linków stronom będącym w tych innych kategoriach.... - to tylko pokazuje jak bezmyślne jest to działanie nie dość że na niekorzyść innych ale i własne. Dlatego zachęcam aktywnego działania w kwestii prawidłowej kategoryzacji zasobów.

Edytowane przez SeoMatik.pl

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Jak jest w końcu z maskami pomijania? jak dodałem do niej domeny to linki już przydzielone automatycznie się usuną? czy muszę to zrobić ręcznie?

Dostałem ostatnio filtr i dzisiaj kolejne dwa, ponieważ jedna-dwie ze stron, na których wg. systemu miałem max 3ch linków, czyli razy 130 parę, coś namieszała i w GWT naliczyli mi ich kilka tysięcy.

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

Jak jest w końcu z maskami pomijania? jak dodałem do niej domeny to linki już przydzielone automatycznie się usuną? czy muszę to zrobić ręcznie?

musisz je usunąc, od tego momentu nie beda sie przydzielać

Dostałem ostatnio filtr i dzisiaj kolejne dwa, ponieważ jedna-dwie ze stron, na których wg. systemu miałem max 3ch linków, czyli razy 130 parę, coś namieszała i w GWT naliczyli mi ich kilka tysięcy.

skąd pewność ze powodem są te 2 strony i właśnie seomatik - powodów może być setki, które zbiegły się z tym co pokazało ci się w GWT

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

skąd pewność ze powodem są te 2 strony i właśnie seomatik - powodów może być setki, które zbiegły się z tym co pokazało ci się w GWT

To są moje domysły. Miałem mniej więcej wszystko ok w GWT i tu nagle powiadomienie i okazuje się, że strony linkują tak do 1k linków z jednej domeny, a pojawiają się ze 3 takie, z których idzie po 20k.

To mogło ich zaalarmować.

Po za tym to linki ze stron bez PR, z masą site, praktycznie sam tekst i w dodatku całkowicie niespójny. Zero jakości.

Co do Seomatika, nie mam żadnych zastrzeżeń, to oczywiste, że czasem przedostaną się perełki.

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)