Skocz do zawartości

SeoMatik.pl

SeoMatik.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Jakby ktoś z administracji mógł zajrzeć na moje konto login taki sam jak na PiO. Mam dwa problemy:

1. Dodałem 2 strony - to chyba ich ID 1630047 i 1630046. Obie stare domeny i od dawna zaindeksowane - system uparcie twierdzi, że nia ma ich w google (są bez www. jak coś to zmienia).

2. Ustawiłem w 2 projektach przyrost dzienny na 50 linków / dzień, dodaje mi po 1-2 linki / dzień.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

No właśnie 1 projekt miałem dość specyficznie ustawiony dlatego dodałem 2 i tam mam linkowanie ze wszystkich kategorii, więc raczej nie powinno być problemów, a linków w ogóle nie dodaje.

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Witajcie,

Odpowiadając, tak jak Bart zasugerował... szybkie linkowanie to 5 dni po 100 lokalizacji gwarantowanych dla linku... co daje ich 500 a kolejnego dnia wystarczy przyrost 5 linków w celu uzupełniania wygasających lokalizacji.

@Carnagge, sprawdziłem po jednej sztuce i odnośnie linków mimo że masz linkowanie w różnych kategoriach to również wprowadziłeś ograniczony koszt do 50pkt - niestety takich lokalizacji praktycznie już nie ma - ewentualnie gdzieś na bardzo stażowych domenach o niższych kryteriach. Jeśli nie chcesz lokalizacji na stronach głównych z PR, koszt można ustawić na poziomie 500pkt, jeśli chcemy odfiltrować również lokalizacje na stronach głównych pr0 to wtedy ustawmy poziom 100. Druga kwestia to kategoria anglojęzyczna, tam niestety brak wolnych miejsc. Trzecia kwestia to dodawane domeny - przy dodawaniu ręcznym komunikat byłby bardziej rozwinięty i wyjaśniłby że Twoje:

- domeny bez www posiadają subdomeny stąd nie można ich dodać bez www natomiast z www ich dodać również nie możesz gdyż:

- poziom zaindeksowania domen z www wynosi 0.

@Piom, testy na szybkie linkowanie w standardowej opcji kosztowej dla 20-30 anchorów po 500 gwarantowanych lokalizacji to koszt ok 1-1,5mln pkt dając ostatecznie wszystkich zaindeksowanych linków w Google ok 1-1,5mln sztuk na domenę.

Dla wszystkich którzy będą wstanie sprostać obecnym wymaganiom systemu polecamy dodawanie domen do kategorii w których brakuje wolnych lokalizacji co obrazuje poniższy screen - zapewni to praktycznie natychmiastowe naliczenie punktacji:

20660a0c6d3b1d6b480689bbc2f94676_1.jpg

Pozdrawiamy, Administracja SeoMatik.pl

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Dzięki za wyjaśnienie - tak ustawiłem te pkt bo miałem kilka projektów wcześniej i tam mi na kilkaset linków podawało, że średni koszt to 29 pkt - ale tak jak pewno mówisz były to projekty dodane z rok temu.

10. System nie przyjmuje subdomen i co do zasady akceptuje strony o minimum site=5, wyjątkiem są darmowe domeny np tk, które nie są przyjmowane. Serwisy pozostające w systemie nieaktywne dłużej niż 7 dni będą automatycznie usuwane. Strony usunięte z systemu mogą do niego zostać ponownie dodane nie wcześniej niż po 180 dniach od ich daty usunięcia. Strony o BL wg OSE wyższym niż 100 uzyskują bonus w wysokości dodatkowych 25% punktów, poniżej 100 bonus wynosi 0,25% za każdy 1 BL - pierwsze naliczenie bonusu następuje przy pierwszej aktualizacji site dla domeny. Punktacja stron ulega zmianie w zależności od ilości linków wychodzących - przy założeniu że strona wyświetla 5 linków systemowych to liczba dodatkowych linków wych:

• do 1: +25% punktów

• od 2 do 3: 0% punktów

• od 4: -75% punktów

Dodatkowo serwisy podlegają ocenie użytkowników przez co te o najniższej wartości, w wyniku złych ocen osób promujących własne domeny na tych www, ilość puntów uzyskiwanych przez te serwisy może ulec obniżeniu nawet o 50% zgodnie z opisem automatycznego zarządzania jakością w SeoMatik.pl

to znaczy że jak masz 9 linków w sumie wychodzących ze strony to masz -75% przecież to parodia.

Sprawdzane są tylko strony główne serwisu a patrząc już na podstrony są tam istne farmy linków.

Nie wiem jak inni ale ja powoli wycofuje się całkowicie z tego systemu bo znależć jakąś naprawde dobrą stronę i domenę w tym systemie graniczy z cudem w wiekszości są oferowane linki na sub.subdomenach albo z farmami linków, tylko na stronie głównej czysto.

W seopilocie czy innym systemie gdzie płacą za linki nie mają takich zasad co do ilości linków wychodzących i umieszczasz tylko po 3 linki na stronę a tu system sam pakuje po 5 linków na stronę.

A w systemie pojawia sie coraz wiecej domen typu costam.ęć.com.pl lub www.cos.tą.com.pl czy innych typu eć.se ęć.pl.

zamiast zmiejszać się to przybywają nowe, również nie zaauważyłem aby była mniejsza opłata za linki umieszczone w tych domenach co mają obcietą punktację za nadmierną liczbe linków wychodzących a to znaczy że ty płacisz normalnie za taki link a system przekazuje właścicielowi strony tylko 25% około z tego a reszta przechodzi do puli systemu to wcale nie dziwi mne akcja typu 50000 punków dla każdego na testy które oczywiście musisz zwrócić itd.itp.

Edytowane przez krzysiekmat

Zarabianie na stronie kilka sposobów monetyzacji strony lub bloga

hurtownia odzieży  damskiej i męskiej  - Międzynarodowy portal randkowy

@krzysiekmat, przykro mi że właściciele 30 tysięcy domen nie zdołali sprostać Twoim oczekiwaniom, może jest to efektem Twojej polityki kosztowej gdzie średni koszt lokalizacji dla 22 linków wynosi 99pkt co daje ok 5 groszy za 100 zaindeksowanych linków w ramach domeny. Wybacz bardzo ale jeśli właściciel ma dostać za 50 linków po 5 groszy to on za 2,5zł na m-c nie udostępni nikomu portalu typu onet a zapewne Twoje oczekiwania są minimum na takim poziomie. I w drugą stronę.. przeznaczając 11zł na m-c na 22 linki efektów też nie oczekujmy.

Piszesz o kryteriach linkout z wiadomych względów - emitujesz na stronach po 12 linków i Twoimi słowami skomentuje że to naprawdę parodia bo nikt na takich farmach już nie chce i nie będzie umieszczał linków co sam napisałeś - serwisów z 12 linkout w systemie jest 3,1% a Twoje strony pośród nich. Nie oczekuj od kogoś czegoś czego sam nie spełniasz nawet w minimum.

System nie pakuje na stronę 5 linków, to właściciel serwisu decyduje czy emituje 1 czy 5 linków - a co Ty wybrałeś? Oczywiście 5 linków ale inni mają być z tego powodu zadowoleni.

Odnośnie punktów rozpisywać się nie ma sensu gdyż wielokrotnie było to poruszane i dokładnie wyjaśniane - punktacja z redukcji pokrywa bonus za wysoki BL oraz niski LinkOut (tylko oba te bonusy potrafią zwiększyć wynagrodzenie wartościowej witryny o ponad 50%) a dodatkowo do korzyści dochodzi autolinkowanie serwisu oraz premia za stabilność - wszystkie te dodatki pochłaniają wielokrotność punktacji uzyskanej z redukcji a więc jeśli masz wartościowe domeny to zyskujesz a jeśli nie spełniasz nawet minimalnych kryteriów to tracisz. Generowanie kuponów nie wymaga żadnych punktów a dopiero ich użycie powoduje że właściciel domeny otrzymuje zapłatę za umieszczone u niego linki i wtedy może uzyskane punkty sprzedać - polityka kuponowa daje korzyści gdyż przy jej pomocy nie można osiągać długoterminowych efektów a mimo wszystko zachęca do testów osoby nie mające innej możliwości czy okazji do tego typu działania a przy pozytywnym efekcie w długim terminie zwiększa zarobki właścicieli domen.

@erotiksite - pytasz zapewne o szybkie linkowanie a więc może na przykładzie 4/5 testu z tego roku:

5fc0a0e3e822c521066fe87fefd35188_1.jpg

(Screen wykonany o 0:01 więc brakuje pozycji z 27.01.2014)

Wszystkie testy na szybkie linkowanie które uruchomiliśmy w ostatnich 3 m-cach wyglądają podobnie:

- pierwsze odczyty pojawiają się pomiędzy 2 a 7 dniem, przy średniej dnia 5 (na wykresie dzień 6) na pozycjach 20-50 (tutaj top10)

- w dniach 10-15 wykonują podejście do top10

- 20-30 dnia podciąganie najcięższych fraz testowych do top1-5

Na tym przykładzie akurat ta fraza (Około 797,000 wyników (0,32 s)) jest średniej trudności że aż miło iż jest gdzie jest (w teście 1 i 3 zajmowała 1 i 2 pozycję) - testy prowadzone są w średnio popularnych tematykach gdzie szczytowa odwiedzalność uu z Top1 na daną frazę nie przekracza 10.000.

W początkowej treści posta zajęliśmy się innym tematem więc aby już nie rozciągać zbytnio tego posty zakończymy go obecnym wynikiem z testu 2 na powolne linkowanie:

536b1d3b60accc83293cf0795f925d5b_1.jpg

- 35 dni od rozpoczęcia testu

- bardzo łatwe frazy, scrypt wykonany pod klienta, działamy na kopii

- tematycznie usługa najbardziej nawiązuje do hostingu

- przewidywany ruch na dobę przy 90% fraz w top1 <1000 uu.

- test w sumie ma tylko odpowiedzieć czy standardowo przydzielane linki bez żadnej selekcji potrafią w długim terminie dać efekty czy nie a więc domena wykupiona jest na rok i wtedy się okaże.... - inaczej mówiąc czy taki link gwarantowany za 5 groszy (100 zaindeksowanych linków) jest coś wart...

Ciągle trwająca akcja kuponowa nie pozwala nam w większym stopniu zdawać relacje z obecnych testów ale postaramy się wszystko nadrobić łącznie z obiecanymi testami na Waszych scryptach w danej tematyce.

Pozdrawiamy, Administracja SeoMatik.pl

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

damiano pytanie czy tylko jest na twoich stronach seomatik czy sa to twoje linki, co to za witryna

jeśli te co masz w stopce forum to powodów może być setki a nie tylko seomatik

praktycznie kazde wyświetlanie linków jest nienaturalnym wyświetlaniem linków - bez względu co i jak wyświetlamy, (teraz ciężko znależć link naturalny - i często jak już taki mamy trzeba udowadniać ze taki był ) jako nienaturalne nawet ostatnio ktos podał iż google zakwalifikowało linki wewnętrzne danej witryny

Edytowane przez sttorm

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Witajcie,

@damiano, do końca nie zrozumiałem ale po tym komunikacie spróbuj wycofać automatycznie ok 10% nowo zdobytych lokalizacji plus przyrost ustawić na max 1 link/doba minimum na okres 30 dni (oczywiście nie emitujemy linków systemowych na stronach promowanych)

Uwaga!

Od początku roku zostały obniżone kryteria odnośnie monitoringu systemowego i obecnie wynoszą: 10 lokalizacji lub 1000pkt.

Zakończony szybki test 1 i 3 z degresją punktacji/linków - https://www.seomatik....tacji/#post2446

Pozdrawiamy, SeoMatik.pl :)