Skocz do zawartości

SeoMatik.pl

SeoMatik.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Zgodnie z zapowiedzią od 1 lutego obowiązuje nowy limit linkout (szczegóły w regulaminie):

• do 1: +25% punktów

• od 2 do 3: 0% punktów

• od 4: -75% punktów

Pozdrawiamy, SeoMatik.pl :)

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

TAK i NIE

zależy to od 2 rzeczy (twoje pytanie jest trochę nie precyzyjne)

jeśli kupujesz na okresy np 30 dniowe musisz je kupować na te okresy

znikną ci punkty od dostawcy znikną i twoje linki

jak masz punkty ze swoich stron to tak długo jak twoje strony dawaja punkty (określoną ich ilosć) tak długo masz linki (w tej ilości co masz punkty)

chcesz mieć więcej linków musisz mieć wiecej punktów czyli dac wiecej stron

punkty za domeny - strony swoje masz w miare stałe zależnie od parametru strony i ewentualnych bonusów jakie strona dostaje

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Witaj, Bart

Aktualne wersje zawsze podawane są z wyprzedzeniem na forum PiO oraz systemowym a także prezentowane są w regulaminie systemu.

1) Bonus za BL - od 23-02-2010 i zgodnie z regulaminem:

"Strony o BL wg OSE wyższym niż 100 uzyskują bonus w wysokości dodatkowych 25% punktów, poniżej 100 bonus wynosi 0,25% za każdy 1 BL - pierwsze naliczenie bonusu następuje przy pierwszej aktualizacji site dla domeny".

2) Bonus i redukcja za LinkOut - od 23-02-2010 i zgodnie z regulaminem:

"Punktacja stron ulega zmianie w zależności od ilości linków wychodzących - przy założeniu że strona wyświetla 5 linków systemowych to liczba dodatkowych linków wych:

• do 1: +25% punktów

• od 2 do 3: 0% punktów

• od 4: -75% punktów"

A więc generalnie od 3 lat nie ma żadnej zmiany odnośnie czynniów które wpływają na zwiększenie bądź zmniejszenie punktacji poza BL oraz LinkOut a jedynie ich poziom z biegiem czasu stawał się coraz bardziej wymagający aż do obecnego :)

Edytowane przez SeoMatik.pl

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

A ja niestety i tak nie rozumiem (może jestem zbyt głupi) przyznawania punktów za domeny. Czytałem już wiele wpisów itd. i dalej nie rozumiem. Posiadam obecnie stronę z grami tworzoną po to, aby dodać ją do seomatika. I nadal nie wiem ile mogę dostać z nią punktów. Dane domeny przedstawiam poniżej

Domena główna .pl: Tak.

Back Links: ok. 250

PR: n/a

Site: 320

linków wychodzących: 0

Domena jest nowa i teraz moje pytanie proszę obliczyć na jej podstawie ile mogę dostać z nią punktów lub podesłać mi wzór jak mam to obliczyć. Z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam :)

Witaj,

Pozwól że najpierw wkleję punktację prezentowaną w regulaminie systemu a następnie postaram się dokonać przybliżonej kalkulacji dla Twojej domeny. Przyjmując że linki zostały przydzielone do serwisu to jego punktacja będzie w skrócie wyglądała tak:

Bonus za PageRank

PR=1 - 3000pkt (max. 4688pkt)

PR=2 - 4000pkt (max. 6250pkt)

PR=3 - 5000pkt (max. 7812pkt)

PR=4 - 6000pkt (max. 9375pkt)

PR=5 - 7000pkt (max. 10938pkt)

Bonus stażowy - dodatkowe 1000pkt (max. 1562pkt)

Bonus Site - dodatkowe 300pkt (max. 468pkt)

Bonus za unikalne IP - dodatkowe 300pkt (max. 468pkt)

Wartość "max." jest to wartość danego bonusu w połączeniu z maksymalnym poziomem bonusu za niską liczbę linków wychodzących oraz bonusem za wysoki BL, tj. wartość bazowa bonusu x 1,25 x 1,25.

Łączna możliwa punktacja do uzyskania to ok 7000-13000 punktów :)

A teraz dla Twojej domeny:

Domena główna - dla TLD punktacja standardowa, bez redukcji;

Bonus stażowy - dodatkowe 1562pkt po 100 dniach od aktywacji (wysoki BL oraz niski LinkOut)

Bonus Site: 320 - dodatkowe 80pkt (wysoki BL oraz niski LinkOut)

Bonus za PageRank: n/a - punktów 0;

Bonus za unikalne IP - punktów 0;

Łączna możliwa punktacja do uzyskania z tymi parametrami to ok 1600pkt, gdyby posiadała PR>0 to byłaby wyższa o 5000-10000pkt :)

Pozdrawiam, Administracja SeoMatik.pl

Witajcie,

Zgodnie z propozycją użytkownika dokonaliśmy upgrad'u maski pomijania o gadżet przypominający disavow. Co prawda testy pokazują że stosowanie tego dodatku jest jak najbardziej zbyteczne ale dla spokoju ducha spełniliśmy i tą prośbę. Jak widać na poniższym screenie pod listą domen znajduje się przycisk wycofania linków z zablokowanych lokalizacji dla danej grupy - wystarczy go uruchomić a linki zostaną z nich wycofane.

d490031be31f75064193766e7258be5a_2.jpg

Czyli tzw. funkcja disavow pozwala w prosty sposób usunąć przydzielone lokalizacje z adresów które zostały określone w masce pomijania jako niepożądane.

Pozdrawiamy, Administracja SeoMatik.pl

Witam

Mam pytanie. Pozycjonuje stronę od początku roku w seomatiku.

Na jedna stronę jest przydzielone około 300 tys punków na kilkadziesiąt linków. Według Ahref przybyło około 200 tys linków. To by się zgadzało z tymi około 100 gratisami. Czyli wszystko ładnie pięknie ahref wszystko ładnie widzi wszystko się zgadza.

No ale jest jedno ale. Z tych prawie 200 tys linków, w Google panelu jest 1300 linków - dosłownie. I Google po kolejnych aktualizacjach bo tam jest co parę dni dodaje po klika sztuk. I teraz jak to rozumieć? czy Google nie pokazuje wszystkich linków? czy specjalnie Google ukrywa linki? czy może są tak kiepskie strony w seomatiku że o ich w ogóle nie indeksuje i w ogóle nie widzi tych linków. I co z tego że jest tyle linków jak google i tak ich nie widzi.

Zrobiłem mały test. Wykupiłem na próbę w prolinku 5 linków PR 2-4 i w panelu Google pokazał mi je po 2 tygodniach. Czyli z tym seomatikim jest coś na rzeczy.

Jak wy macie i jakie jest wasze zdanie?