Skocz do zawartości

SeoMatik.pl

SeoMatik.pl

Rekomendowane odpowiedzi

@noupe, chyba rzeczywiście nie przyjrzałem się dokładniej. Ale i tak ciekawy jestem jaki to poziom trudności fraz.

Edytowane przez Lars

• 2 tygodnie później...

Czy opłaca się korzystać z dwóch rodzajów systemów tj. stałego i chwilowego ?

Swego czasu strone docelową robiłem tym i tym, efekty były rewelacyjne i to przez długie okresy. I były to naprawdę konkretne frazy. Nawet jeszcze teraz mam jakieś topy z tamtego czasu. Po pingwinie z kwietnia 2012 z efektywnościa swl-li jak w kalejdoskopie. Przynajmniej u mnie. Teraz m in. dopalam zaplecze gotlinkiem no i linki tegoż zaplecza są widoczne.

Ale tu jest tyle czynników że trzeba po prostu testować. Chyba nie ma u mnie tygodnia zebym czegoś nie próbował. I w odróżnieniu od okresu sprzed kwietnia 2012 teraz ja mam tak że na przykład jedna metoda (oczywiście zawsze dostosowana do danej strony, fraz i td) w przypadku średniej frazy (branża zdrowie) dała efekt (top3) a w przypadku łatwej jestem w poczekalni.(top14).

Trzeba poświęcić troche domen żeby to potestować. Taka gra.

Od dwóch tygodni testuję seomatika na domenie która wcześniej była linkowana prolinkiem i powiem szczerze że seomatik jest trzy klasy niżej, ale nie ma się co dziwić strony dodawane do systemu[wydawcy] nie są moderowane więc każdy syf robiony automatem przechodzi.

Cóż tam można znaleźć? Wszelkiego rodzaju strony robione przez generatory tekstu dodatkowo duuuużo stron na subdomenach, szczytem tego systemu jest umieszczenie pięciu linków na subdomenach ale w obrębie jednej domeny i na dodatek wszystkie robione automatem. Bardzo często linki nie wyświetlają otoczki tekstowej a jeszcze częściej są umieszczane w stopkach.

Na plus systemu można uznać ręczną moderację linków lub założenia filtra na niechciane domeny.

No i najważniejsze czy seomatik ma "MOC" - ma 1/2 prolinka.

Porównanie: prolink-seomatik trzeba by uzupełnić jakimiś konkretami, to byłoby ciekawe.

Np ile linków było z prolinka a ile z seomatika. Właściwie jak można porównać moc jeżeli tą samą domenę najpierw robiłeś jadnym a potem drugim systemem?

Edytowane przez Lars

Właściwie jak można porównać moc jeżeli tą samą domenę najpierw robiłeś jadnym a potem drugim systemem?

Bo jak już wielu dowiodło że zrobienie dwóch takich samych stron i linkowanych z tych samych zaplecz dawały różne pozycje.

40 linków w prolinku i 40 seomatik fraza "chwilówki online" - ogólnie jestem bardzo ciekawy jak bardzo treść wpływa na rankowanie, czy tylko i wyłącznie linkowanie.

W prolinku uzyskałem pozycje 26 w seomatiku jak na razie jest 35 po dwóch tygodniach Linki z prolinka wygasły właśnie dwa tygodnie temu i można powiedzieć że domena jedzie jeszcze siłą rozpędu jednak na konkretne wyniki trzeba poczekać gdzieś ok. miesiąca.

@cyber

Strona były tylko linkowana prolinkiem (bez katalogów i itd)?

Generalnie brzmi to i tak optymistycznie ze przy 40 linkach juz takie pozycje na taką frazę. Oczywiście gdzieś w poczekalni to się pewnie zatrzyma przy takiej ilości linków - tak jak u mnie mam kilka stron na 13-14 pozycji i stop.

No i jeszcze kwiestia kosztu tych 40 linków z prolinka.

Edytowane przez Lars

Strona były tylko linkowana prolinkiem (bez katalogów i itd)?

Tylko i wyłącznie prolinkiem !

Generalnie brzmi to i tak optymistycznie ze przy 40 linkach juz takie pozycje na taką frazę.

Po prostu mam swoje metody :faja::nie_powiem:

Oczywiście gdzieś w poczekalni to się pewnie zatrzyma przy takiej ilości linków - tak jak u mnie mam kilka stron na 13-14 pozycji i stop.

Ja mam podobny problem i myślę że to wina zgłoszonych miejscówek do DT ale i nie tylko to.

No i jeszcze kwiestia kosztu tych 40 linków z prolinka.

Na początku roku zostało mi w prolinku 60 zeta więc postanowiłem to jakoś wykorzystać i postanowiłem zrobić test, rozbiłem te 6 dych na dwa miesiące czyli 30 zeta i za to wykupiłem max 40 linków.

nie możecie porównywać dosłownie tych dwóch systemów z uwagi iż sa one zupełnie inne

Błędem jest również porównanie 40 linków tu i tu na domenie która na początku była robiona jednym a następnie kolejnym -

to musiało by być zrobione na dwóch różnych domenach i nie pod kątem ilości linków ale kosztów tych linków, i linkowaniem od podstaw

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE