Skocz do zawartości

SeoMatik.pl

SeoMatik.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdziłem gdzie umieściło mi niedawno dodane linki to pełno mam na stronach wordpressowej stronie 404 : "Nie udało się znaleźć tego, czego szukasz. Być może wyszukiwanie przyniesie lepsze rezultaty." albo domena w ogóle nie działa.

Witaj,

W zasobach posiadamy ponad 500.000 gwarantowanych lokalizacji a każdego dnia rozpatrujemy średnio od 100 do 300 zgłoszeń różnego typu - niestety w tym miesiącu nie przypominam sobie takiego zgłoszenia o którym wspominasz - może dokonasz zgłoszenia takiej domeny - wystarczy jedno klikniecie przy lokalizacji które zajmuje znacznie mniej czasu niż pisanie posta który w żaden sposób nie rozwiązuje powyższej kwestii - więc trochę dziwna sytuacja.nieprawdaż? :)

Pozdrawiamy, Administracja SeoMatik.pl

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

• 2 miesiące temu...

Witajcie, :)

Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was prezent w postaci:

7b7a776317e33459deea881f8dc6dc76_1.jpg

18 kwietnia został dopisany kupon Wielkanocny do wszystkich kont użytkowników którzy posiadali tego dnia minimum 1 aktywną domenę.

Pozdrawiamy, Administracja SeoMatik.pl :)

P.s. Specyfikacja kuponu:

- 50.000 punktów

- na okres 45 dni

Edytowane przez SeoMatik.pl

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

• 2 miesiące temu...

Wysyłam wiadomość do admina i chyba nie dochodzi bo w wysłanych 0

W poniedziałek około południa napisałem do Administracji (formularz kontaktowy ze strony Seomatik.pl) z zapytaniem dlaczego 6 moich stron z dodanych 50 nie dostało MOD5. Odpowiedź dostałem wieczorem. Wiadomości dochodzą, odpowiedź również uzyskałem chociaż mogłem sam domyślić się czego moja strona nie spełnia, aby dostać wspomniane MOD5...

Obecnie modne są "mniejsze strony" z unikalną treścią, ładną grafiką itd.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Witaj  AdamBoganD,

Stosunek 2/3 jaki podałeś dla lokalizacji linków gwarantowanych jest rewelacyjny, bo właśnie mniej więcej przy małych stronach w takim stosunku Google indeksuje podstrony. Dla 90 podstron około 60 będzie w indeksie Google i stąd wartość którą podałeś.

Idąc dalej...

Mając w dyspozycji systemu 90 podstron a na każdej 5 linków systemowych to dysponujemy 450 lokalizacjami z czego 50 to gwarantowane a 400 bonusowe.

i dalej...

na każdy 1 link gwarantowany takiej domeny przypada 8 lokalizacji bonusowych (400/50)

i dalej...

Statystycznie jeśli 2/3 jest z nich zaindeksowanych w Google to mamy ok 33 lokalizacji gwarantowanych i około 265 bonusowych.

Wniosek:

Jeśli Twój link gwarantowany nie znalazł się w puli linków gwarantowanych zaindeksowanych to statystycznie w 100% jest zaindeskowany wielokrotnie w puli linków bonusowych. Algorytm jest niezmienny od 9 lat a temat powraca jak bumerang - jego działanie zostało opracowane w taki sposób aby skuteczność była maksymalna i sposób przedstawiony powyżej to gwarantuje - nic nikomu się nie może marnować i każdy ma w praktyce ten sam poziom efektywności który określa Google dla każdej domeny.

Ps,

I co ważne - to że dziś dana lokalizacja gwarantowana nie jest zaindeskowana bądź jest..... to nie znaczy że jutro będzie tak samo. Dlatego obsadzamy w ramach domeny wszystkie lokalizacje ale maksymalnie do danego serwisu przydzielamy jedynie 50 linków - tak niskiej liczby różnych linków w ramach domeny nie gwarantuje żaden inny system.

Ps2.

Gdyby tak co kilka dni przenosić wszystkie linki gwarantowane z racji tego że Google przeindeksowalo zasoby dla danej domeny to praktycznie system stałby się systemem rotacyjnym bo większość podstron w każdym miesiącu jest wyindeksowywana średnio kilka razy. Sposób w jaki rozwiązał to nasz algorytm powoduje że linki systemowe faktycznie są stałe w 100% - tak długo jak dany serwis jest zaindeksowany w Google.

Ps3.

Powoływanie się na ScrapeBoxem nie ma sensu - on nigdy nie będzie prezentował tak realnych wyników jak samo Google a algorytm SeoMatik.pl działa bezpośrednio na bieżących wynikach Google i skuteczność systemu w obsadzaniu lokalizacji będzie zawsze ani mniejsza ani większa a niżeli poziom zaindeksowania lokalizacji danego serwisu przez samego Google.

:)

Dodałem ostatnio ponad 120 unikalnych stron do systemu i również zauważyłem, że często pojawiają się przykładowo 2 odnośniki na stronie głównej do tej samej domeny. Jednak z innym anchorem i inną podstroną. Niby nie jest to jakaś wielka tragedia ale zauważyłem, że użytkownicy wycofują linki na takich stronach i ja jako osoba dodająca strony tracę na tym. Napisałem do Administratora w tej sprawie i dostałem odpowiedź, że trwają prace nad aktualizacją w tej kwestii...

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Zgodnie z Waszą ostatnią sugestią, poza dotychczasowym mechanizmem czuwającym aby zdobywane lokalizacje były jak najbardziej różnorodne.... od dnia wczorajszego tj. 18 lipca 2017 został wdrożony mechanizm który ma permanentnie blokować przydział lokalizacji dla linków (z tej samej domeny) na danej stronie wydawcy - mechanizm bierze pod uwagę "szerszą perspektywę", powodując iż na danej stronie wydawcy nie pojawią się "nawet" różne linki (mimo różnych anchor'ów, mimo różnych url'i) lecz z tej samej promowanej domeny :)

Pozdrawiamy, SeoMatik.pl :)

Dnia 19.07.2017 o 23:55, SeoMatik.pl napisał:

który ma permanentnie blokować przydział lokalizacji dla linków (z tej samej domeny) na danej stronie wydawcy

Fajnie jak by obejmowało to jeszcze sub-domeny dla dla danej domeny

• 1 miesiąc temu...

Po raz kolejny przygotowaliśmy dla Was prezent w postaci:

1492bea7dd3f9d2aa7f202dc0f02961d_1.jpg

16 września został dopisany Kupon Akademicki do wszystkich aktywnych kont użytkowników w wysokości:

- 10.000 punktów na okres 90 dni;

a dodatkowo dla kont posiadających:
minimum 1 aktywną domenę w wysokości 30.000 punktów na okres 60 dni;

a także dodatkowo dla kont posiadających:
minimum 10 aktywnych domen w wysokości 100.000 punktów na okres 30 dni

Łączna wartość bonusu dla użytkowników spełniających wszystkie powyższe kryteria to 140.000 punktów.  

• 2 tygodnie później...

Właśnie mija rok od rozpoczęcia moderacji zasobów dodawanych do systemu SeoMatik.pl :)

Miło nam poinformować, że również dzisiaj zakończyły się „jesienne porządki”, które miały na celu zweryfikowanie oraz przegląd stron dodanych do zasobów moderowanych. Sprawdzenie dotyczyło głównie unikalności artykułów, wyglądu strony oraz pozostałych ważnych kryteriów, które powinny spełniać domeny w zasobach MOD. Informujemy również, że porządki stron moderowanych będą cykliczne. Podpięta strona do systemu jest oceniana przez Administrację w ciągu 24h od dodania oraz dodatkowo będzie weryfikowana co 3 miesiące. Zabieg ma na celu utrzymanie poziomu w zasobach moderowanych.

Przypominamy że strona spełniająca kryteria oceny MOD, wyróżniana jest oznaczeniem MOD5 a jej wynagrodzenie wzrasta o 500% w stosunku do strony standardowej. W przypadku drobnych niedociągnięć serwis jedynie warunkowo może otrzymać MOD3 a jego wynagrodzenie wynosi wtedy 3-krotność standardowego.

Statystycznie w przeciągu ostatniego roku, 2/3 zasobów zostało wyróżnionych oceną MOD.

Gratulujemy :) Administracja SeoMatik.pl :)

• Like 1
  • Thanks 1

W związku z mega popularnością zeszłorocznego systemowego Black Friday, w tegorocznej edycji postanowiliśmy że kryteria przyznawania tego bonusu będą bardzo klarowne a promocja obejmować ma wszystkich użytkowników :)

Otóż każdy serwis MOD5, emitujący 5 linków systemowych otrzyma dodatkowe wynagrodzenie w skali roku:

- 120.000 pkt (12 miesięcy po 10.000 punktów) :)

Black Friday 2017 rozpoczyna się 1 listopada a trwa do 31 grudnia 2017 i dotyczy wszystkich nowo dodawanych serwisów które otrzymają dodatkowe 120.000 punktów w skali roku. Dla już aktywowanych serwisów również miła niespodzianka :)

Ps. Domeny emitujące mniejszą liczbę linków systemowych bądź z niższą oceną MOD, otrzymują bonus proporcjonalnie do ww. wartości.