Skocz do zawartości

SeoMatik.pl

SeoMatik.pl

Rekomendowane odpowiedzi

mając 200 domen, i do tego 600 subdomen daje nam 800 stron z których każda przed końcem roku da ok 5k pkt. co w rezultacie daje 4mln punktów. Site użyty: 28k

Mógłbyś rozwinąć te obliczenia? 5k pkt za subdomenę?

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Witajcie,

Odnosząc się do powyższych postów:

@krzysiekp, obecnie 100% punktacji uzyskiwanych jest przy 15 podstronach. Jest oczywiście sporo zasobów które były dodawane jeszcze przy starszych parametrach i takie uzyskują więcej punktów - wyższy stopień zalinkowania utrzyma się na nich do momentu zaindeksowania dodatkowych podstron w indeksie Google lub do momentu wycofania z tych podstron linków systemowych przez użytkowników.

Są takie perełki z przed kilku lat które osiągają astronomiczną punktacje jak na dzisiejszą punktację ale w sumie jest to pewnego rodzaju wynagrodzenie za wytrwałość i jakość za co my doceniamy te serwisy tak wysoką punktacją a Google zaindeksowaniem np:

id 123421 - 56k pkt, będąca w systemie od 19-07-2010.

id 136989 - 51k pkt, od 26-08-2010

id 82851 - 48k pkt, od 16-04-2010

...i setki stron z punktacją 20-30k za serwis.

Co byście mi poradzili w celu zwiększenia ilości pkt w systemie?
- k0l3c

Przy obecnym systemie wynagradzania na pierwszej lini postawiłbym na takie serwisy które będą nieśmiertelne w Google - po statystykach bonusu stażowego widać jak bardzo jest to opłacalne. Staż jest pasywnym wynagrodzeniem - rośnie niezależnie od wielu parametrów strony. Drugim takim bonusem jest bonus za niską liczbę linków wychodzących. Oba te jak to określam bonusy pasywne w połączeniu z tym co będzie podobać się Google, w drugim roku wygenerują aż 3750 punktów.

Dopiero teraz można zastanowić się jak te 3750 pkt powiększyć - bonus site, bonus ip czy bonus za DG to dodatkowe możliwe punkty do uzyskania w wysokości 1000-3500pkt w zależności na ile tych dodatkowych parametrów postawimy. Ale jak widać podstawą ciągle jest jakość w rozumieniu Google :)

@krzysiekp, salab

1000 domen głównych i do nich 3000 subdomen powinno docelowo dać:

4000x3000pkt (bonus stażowy) = 12 mln

4000x250pkt (bonus site) = 1 mln

1000x1000pkt (bonus za DG) = 1 mln

1000x1000pkt (bonus za IP) = 1 mln

15mln x 1,25 (bonus za niską liczbę linków wychodzących) = 18,75 mln

I znowu ten przykład pokazuje ze 18 mln pkt generowane z 1000 domen to głównie zasługa tego że postawimy na jakość oraz długoterminową współpracę i z Google i z SeoMatik.pl !!!

A teraz rodzynek na koniec...

Punktacja którą uzyskują wartościowe serwisy w systemie jest bardzo wysoka - z drugiej stron koszt uzyskania 250 zaindeksowanych w Google wynosi tylko ok 15 punktów. Jest to potwierdzeniem że w maksymalny i optymalny sposób system z jednej strony wynagradza Wasze serwisy a z drugiej strony pobiera koszt za przydzielane linki (różnica pozostaje do zachowania płynności działania mechanizmu oraz prowadzone testy). Przyjmując dość ostrożnie że za serwis otrzymujemy 3000pkt a za każde 15pkt uzyskamy 250 zaindeksowanych linków... ostatecznie za jeden wartościowy serwis możemy otrzymać aż 50.000 zaindeksowanych linków - tak jest w SeoMatik.pl, a jakie macie doświadczenie z innych systemów? O tym porozmawiamy w kolejnym poście. ;)

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

• 2 tygodnie później...

Po najechaniu na domenę wyświetla się data ostatniej aktualizacji parametrów - obecnie minimum 3 razy w miesiącu. W przypadku braku domeny w indeksie Google, system automatycznie przenosi linki na inne zasoby więc nie ma potrzeby marnowania czasu w celu ręcznej weryfikacji tego stanu.

Skanujemy również miliony podstron pod kątem zaindeksowania kilka razy w ciągu roku - chociaż obecnie w ramach linku gwarantowanego wszystkiego podstrony serwisu są zapełnione linkami (bonusowymi) i informacja czy link gwarantowany jest zaindeksowany nie ma żadnego znaczenia ...przy średnio 230 zaindeksowanych linkach bonusowych w tejże domenie.

Edytowane przez SeoMatik.pl

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Używałem kilku systemów wymiany linków i jest to jedyny system, któremu wystawiam negatywną opinię.

Strona, pod którą podpiąłem SWL była aktywna przez około 2 miesiące, po czym jej status zmienił się na "zablokowana". Nie wprowadzałem zmian w żadnym z plików, nie zmieniałem nawet szablonu - przez ten czas jedynie katalogowałem blog i dodawałem nowe wpisy.

Napisałem do administracji, po czym dostałem wiadomość o treści:

"Chodzilo zapewne za niewyswietlanie linkow systemowych na stronie badz ukrywanie ich przed botami Google." - A wcześniej, to niby nie ukrywałem linków, że aktywowaliście? To jest jakiś skandal. Przerwy w działaniu serwera też nie było, więc wyświetlały się przez cały ten czas.

System Wymiany Linków, w którym blokują Ci stronę "za darmo". Dziękuję bardzo za wyjaśnienie przyczyny, szanowna administracjo.

Mi się jeszcze ban za friko nie zdarzył. A to, że stronę miałeś aktywowaną o niczym nie świadczy bo aktywują się automatycznie jak masz wgrane pliki. Z mojego rozeznania wynika, że system ma dość prosty sposób na sprawdzanie czy ktoś nie leci w kulki na moment przed sprawdzeniem jest wysyłany specyficzny, charakterystyczny link po, którym można poznać czy jest ok. W takim rozwiązaniu jak ktoś np. wyszukuje to słowo na stronie i go nie widać rezultat jest dość prosty... Jeśli zostałeś nie słusznie zablokowany to był przypadki, że ktoś udowodnił błąd administracji z tego co się orientuje blokady były ściągane

@Ebro, napisałeś ładnie do Administracji i otrzymałeś również odpowiedź - tzn. powód wyeliminowania serwisu. Napisałeś ponownie a ja odbanowałem go abyś mógł poszukać przyczyny dlaczego zwracany jest komunikat o braku linków systemowych - ale jak widzę poszedłeś na skróty i się wypłakałeś, Twój wybór.

O tym czy słusznie banujemy czy nie mogą wypowiedzieć się inni - ja jak zwykle tylko od strony technicznej się wypowiem jak to banowanie wygląda:

1) pierwsza wizyta bota na stornie if brak linków strona trafia na listę obserwacyjną

2) druga wizyta bota na stronie if brak linków strona trafia do przejrzenia ręcznego

3) ręczne sprawdzenie:

- wysyłany bot sprawdzający if brak linków to:

- wizualne sprawdzenie

I tu dopiero dosięga Cię ręka sprawiedliwości.

Następnie user w 1% przypadków przesyła zapytanie w czym problem a my informujemy tak jak Ciebie...

Jeśli użytkownik nie widzi nieprawidłowości, zdejmujemy blokadę aby mógł się przekonać co jest nie tak z instalacją - ja ją zdjąłem i sprawdzam a tam już na etapie bota nie wykrywane są linki. W innym przypadku wyciągamy kolejne ogólnodostępne narzędzie i badamy sytuację - znajdujemy przyczynę i przekazujemy informację zwrotną w celu usunięcia danej przyczyny.

I wiesz co Ci teraz powiem? Że możesz mieć rację że to jedyny system który wykrył że ukrywasz linki przed Google ale to dla nas nie hańba tylko zaszczyt, a to że nie wykryły tego faktu konkurencyjne systemy też może cieszyć bo to świadczy o ich możliwościach. Życzę powodzenia :P

Tak jak wieczorem napisałem, strona została odbanowana... a od rana lecą zgłoszenia:

b9c112e02b091286dc0b4383074864ad_1.jpg

Oczywiście ani wizualnie linków nie widać tak jak napisał user w zgłoszeniu, ani w kodzie nie widzi owych linków SQ.

A oto paczka na Twoim serwerze z przydzielonymi linkami:

9ee172a6ac5ac884a169db9c4cf12e32_1.jpg

Wysłałem Tobie info z dokładnymi danymi - jakie linki powinny być wyświetlane i na jakiej podstronie - brak reakcji do północy spowoduje nieodwracalne zbanowanie tego serwisu w systemie ze względu na wystawienie mu przez nas "negatywnej opinii" - oczywiście zasadnej.

Ebro:

Używałem kilku systemów wymiany linków i jest to jedyny system
...który potrafi wykryć kant :)
Dziękuję bardzo za wyjaśnienie przyczyny
Proszę :(

No to Ebro wpadł ;)

A to Ci kanciarz... A tyle szumu robił... ;)

Z innej beczki.

Poradźcie mi drodzy koledzy jak najszybciej zrobić 100k pkt? Nie siedzę w tym systemie to nie wiem, dlatego pytam "wyjadaczy".

Gdybyście dzisiaj mieli zrobić w krótkim czasie w sposób optymalny 100k to jakbyście to zrobili?

Z innej beczki.

Poradźcie mi drodzy koledzy jak najszybciej zrobić 100k pkt? Nie siedzę w tym systemie to nie wiem, dlatego pytam "wyjadaczy".

Gdybyście dzisiaj mieli zrobić w krótkim czasie w sposób optymalny 100k to jakbyście to zrobili?

https://www.seomatik.pl/market/ :D Szybszej nie ma.

Druga opcja, to podpięcie swojego zaplecza dedykowanego pod Seomatik. Coś z PR, jakimś tam site, troche BL i najlepiej na głównych (limit 3 subdomen) i dedykowanych IP. Jeśli dopiero tworzysz zaplecze, to staraj się robić takie, żeby te parametry były jak najwyższe. Jednak w zależności od tego jak cenisz swój czas może lepszą opcją bedzie i tak zakup.