Skocz do zawartości

Czemu ci z dmoza to takie ****

Regmen

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tylko mówię aby nie wrzucać wszystkich do jednego worka i nie nazywać wszystkich chamami

Z resztą ta zasada odnosi się ogólnie do życia.

sid1972 chyba nie miałeś do czynienia ze wszystkimi redaktorami?

Ludzie są różni. Nie można uogólniać.

Poza tym wakacje są, a podobno praca redaktora to wolontariat, więc co tu się dziwić ? Zawsze możesz się zgłosić na redaktora i zrobić porządek :D przynajmniej teoretycznie ;)

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

Sprawa wyglada tak, ze niesetety panel redaktora nie wysyla zadnych informacji o tym, ze zostala zgloszona nowa strona. To bardzo utrudnia sprawe, bo ja np. mam mase innych rzeczy na glowie i nie zawsze jestem w stanie pamietac o dmozie. A przeciez, gdyby przyszedl mail, to moglbym w ciagu godziny sprawdzic i ewentualnie zatwierdzic strone. Acha, pamietajcie, ze samo odswiezenie katalogu to czesto kilka tygodni...

Inna sprawa to, to, ze czesto to "wnoszenie czegoś do katalogu" jest po prostu wymowka dla redaktorow, ktorzy nie chca promowac konkurencji. To jest zwykla nadinterpretacja prawa (zasady), bo wg mnie 90% stron wnosi cos do katalogu. Wyjatkami sa kopie (przedruki) innych stron, no i oczywiscie jakies blogi, dziecinne zabawy html'em itp.

Kazdy redaktor moze zglosic naduzycia, czyli po prostu nakablowac na innego redaktora. Niestety w praktyce to narzedzie jest martwe, o czym przekonalem sie kilka razy (tak gwoli wyjasnienia, informowalem "gore" wlasnie o tej nadinterpretacji zasad panujacych w katalogu).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

u mnie:

95% zgłaszanych stron - ma błędna kategorie. trzeba przenosic i szukac komu by ja wepchnąc do poczekalni.

z tych dobrze zgłoszonych stron z conajmniej połowa nie nadaje się do wpisu: jest słupem ogłoszeniowymz reklamami adsense i sztucznym (zrypanym) kontentem pod te reklamy.

zgłaszane opisy są FATALNE w 99% przypadków trzeba zmieniać.

Inna sprawa to, to, ze czesto to "wnoszenie czegoś do katalogu" jest po prostu wymowka dla redaktorow, ktorzy nie chca promowac konkurencji. To jest zwykla nadinterpretacja prawa (zasady), bo wg mnie 90% stron wnosi cos do katalogu. Wyjatkami sa kopie (przedruki) innych stron, no i oczywiscie jakies blogi, dziecinne zabawy html'em itp.

zupełnie się z tym nie zgadzam. wielokrotnie była poruszana sprawa, że DMOZ to nie katalog wszystkiego co popadnie tylko wartościowych stron. a tych jest coraz mniej.

zupełnie się z tym nie zgadzam. wielokrotnie była poruszana sprawa, że DMOZ to nie katalog wszystkiego co popadnie tylko wartościowych stron. a tych jest coraz mniej.

Moze masz racje. Zlezy od tego czy masz popularna kategorie. Ja mam mala wiec przychodzi mi malo stron, a te co juz przyjda zazwyczja sie nadaja. A to ze skupisk ogloszen czy adsence nie akceptujesz, to wlasnie jest to moje "itp" :D

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Moze masz racje. Zlezy od tego czy masz popularna kategorie. Ja mam mala wiec przychodzi mi malo stron, a te co juz przyjda zazwyczja sie nadaja. A to ze skupisk ogloszen czy adsence nie akceptujesz, to wlasnie jest to moje "itp" :D

A z mojej praktyki wynika, że zaideksowano mi w DMOZ-ie te strony, które widocznie nie były konkurencją dla redaktorów (ok. miesiąc oczekiwania), natomiast witryna o projektowaniu stron, leży u nich już ok. roku. I ani słychu, ani dychu.

Tkanina juta zastępuje nieekologiczne tworzywa sztuczne w ogrodnictwie i dekoracji wnętrz, | natomiast na zewnątrz tuja szmaragd jest piękną ozdobą

A z mojej praktyki wynika, że zaideksowano mi w DMOZ-ie te strony, które widocznie nie były konkurencją dla redaktorów (ok.  miesiąc oczekiwania), natomiast witryna o projektowaniu stron, leży u nich już ok. roku. I ani słychu, ani dychu.

Podaj adres.

zglosic sie zglosilem, odpowiedzi od miesiaca nie ma, i mysle ze nie bedzie :(

A dostałeś potwierdzenie z ODP, że twoje zgłoszenie dotarło. A tak w ogóle skoro twierdzisz, że tam są chamy to po co się tam zgłaszasz? :)

Trzeba też pamiętać, że nie wszystkie kategorie i strony się w nich znajdujące są komercyjne i nie istnieje w nich pojęcie konkurencja. Więc redaktorzy tych kategorii nie kierują się obawami przed konkurencją a dodają poprostu wartościowe strony.

Po za tym pamiętajcie, że strony w DMOZIE coś powinny wnosić do sieci, to że są już tam byle jekaie nie oznacza, że ma przybywać kolejnych pustych wpisów - wraz z rozwojem Internetu redaktorzy robią się coraz bardziej restrykcyjni !

Taa "restrykcyjni", widze to na przykładzie kategorii do której nie dostała się moja strona (a może ciągle czeka) - wpisane podstrony, strony nieaktualizowane od dłuższego czasu... Widać że z początku do kategorii wrzucano strony jak leci nawet nie oglądając i może niektóre nie zgłaszane.

PS Zresztą mi już nie zależy, piękna nie jest i mam to w ...................

Nawet redaktor DMOZa nie może przewidzieć, że za miesiąc strona zmieni się nie do poznania... :) Chociaż ich nie bronię, bo mi nie raczyli odpowiedzieć przez wiele miesięcy :(

Dała matka rozum? To kombinuj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności