Skocz do zawartości

PR strony

raker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

jestem początkującą osobą na tym forum.

Mam pytanie odnośnie PR.

Załóżmy ze strona A jest pierwsza w googlu pod jakąś frazą i ma PR o jeden wyższy niż moja strona która jest niżej w wynikach googla pod tą samą frazą.

Sajt A ma PR 4 a mój PR3.

Pytanie czy aby zwiększyć liczbę stron linkujących do mojej strony aby zwiększyć pozycję w wynikach wyszukiwania można dodać stronę do katalogów czy innych serwisów o PR 1 i 2? Czy to raczej nic nie da.

Pozdrawiam

Raker

<?php echo "sygnatura"; ?>

PR to żaden wyznacznik.

Jak dobrze zobaczysz to wiele stron z niskim PR jest w Google wyżej niż ten z wysokim PR.

Ważny jest wiek domeny i ilość linków do strony prowadzących.

Nie patrz również na PR katalogu, bo do pr strony głownej, a ty dodając link do katalogu otrzymujesz niezaindeksowaną podstronkę z PR równym 0.

PR to żaden wyznacznik.

Pewnie jakiś dalej jest, skoro strona z większym PR więcej zarabia. Wrzuć sobie domenę z PR0 do SWL, a inną z PR3 - napewno zobaczysz różnicę.

Jak dobrze zobaczysz to wiele stron z niskim PR jest w Google wyżej niż ten z wysokim PR.

Niekoniecznie.

Ważny jest wiek domeny i ilość linków do strony prowadzących.

Tutaj się jak najbardziej zgadzam, ważny także jest site i content strony.

Nie patrz również na PR katalogu, bo do pr strony głownej, a ty dodając link do katalogu otrzymujesz niezaindeksowaną podstronkę z PR równym 0.

Tak, ale katalogi z większym PR, są najczęściej więcej oglądane.

:).

Zarobek,

Pr to żaden wyznacznik mocy strony. Pr można nabić.

Jest wiele przykładów, gdzie strona z mniejszym PR jest wyżej od tych z większym. A jeśli zaobserwowałeś odwrotne zjawisko, to z wysokim pr w parze szło także: wiek domeny, dobry content i niezle linki.

Zgadzam się, ale nie zrozumiałem:

Pr można nabić.

Można " nabić " ale wzmacniając strone, poprzez zdobywanie linków itp. Czyli inaczej mówiąc PR jest wskaźnikiem ilości BL do strony.

Chyba że o inne nabicie ci chodziło .... :).

Pr to żaden wyznacznik mocy strony.

Właśnie PR został stworzony po to, ażeby pokazywać moc strony. A jak wykazuje, to można polemizować długo.

Trzymajmy się wersji że lepiej go mieć.

Zgadzam się, ale nie zrozumiałem:
Pr można nabić.

Przyklad 1

Zaluzmy ze strona o dachach ma PR2, jej wlasciciel kupil 1 link PR7 ze strony o motylach, w najblizszym PR update, strona o dachach dostanie dzieki temu PR5, niestety jezeli nie zdobywala w miedzyczasie innych a zwlaszcza wartosciowych i tematycznych linkow,jej pozycje w wyszukiwarce wcale nie poszly w gore.

Przyklad 2

ten sam wlascicel strony dachowej postawil na jakosc i postaral sie o kilkanascie tematyczych linkow.

Zanim jeszcze doszlo do PR update jego strona przesunela sie o kilkanascie pozycji do przodu, bez wzgledu na to czy PR urosl czy nie.

Pr to żaden wyznacznik mocy strony.

Niby nie, choc cieszy. Zreszta sa przeciez strony w topie ktore maja wysoki PR- mocne tematyczne BL

Właśnie PR został stworzony po to, ażeby pokazywać moc strony. A jak wykazuje, to można polemizować długo.

Trzymajmy się wersji że lepiej go mieć.

Dokladnie, lepiej go miec, poza tym roboty odwiedzaja czesciej, choc z drugiej strony, przy regularnie odswierzanym contencie roboty smigaja/indexuja bez wzgledu na PR.

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

Przyklad 1

Zaluzmy ze strona o dachach ma PR2, jej wlasciciel kupil 1 link PR7 ze strony o motylach, w najblizszym PR update, strona o dachach dostanie dzieki temu PR5, niestety jezeli nie zdobywala w miedzyczasie innych a zwlaszcza wartosciowych i tematycznych linkow,jej pozycje w wyszukiwarce wcale nie poszly w gore.

Mam jeszcze pytanie do Twojego przykładu nr 1 :(.

Mianowicie jeden link wystarczy na dobrej stronie z wysokim PR aby tak znacznie skoczył PR mojej strony?

Pozdrawiam

Raker

<?php echo "sygnatura"; ?>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności