Skocz do zawartości

Dwie wersje jezykowe strony

BJTN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!!

Wczoraj założyłem konto na Google AdSense, dodałem reklamy na mojej stronie: www.roweraki.pl.

Przed zaakceptowaniem wszystkiego i samym umieszczeniem reklam na stronie czytałem dużo na ten temat. Jednak nadal mam pytania:

1) Moja strona jak widzicie jest prowadzona w dwóch językach(polski, niemiecki) - czy da sie i jezeli tak, to jak wstawiać również reklamy po niemiecku na niemiecką część strony?

2) Umieściłem na stronach(np. tu strona z reklamą) trzy małe reklamy - czy to jest OK? Czytałem w regulaminie, że do trzech więc chyba nic złego nie robię. A kolejna część tego pytania to czy jestem zmuszony korzystać z form reklam Google czy np. jest możliwość zrobienia jednej sekcji trzyreklamowej o takich rozmiarach, jakie mi się podobają.

3) Czy mogę zmienić jakoś czcionkę reklam na taką samą w jakiej prowadze serwis(przy tworzeniu reklamy nie ma do wyboru mojej czcionki)

4) Ostatnie i tak na prawdę najważniejsze pytanie to: czy robić w kreatorze jedną reklamę do jednej podstrony? Nie do końca rozumiem system doboru reklam do treści strony. Więc sądzę, że lepiej było by robić oddzielną reklamę do każdej podstrony).

Dziękuję za odpowiedź

Nie chcę być złośliwy, ale znowu wychodzi na to, że nowicjusz na forum pyta o to, co mógłby przeczytać w supporcie AdSense.

1) Moja strona jak widzicie jest prowadzona w dwóch językach(polski, niemiecki) - czy da sie i jezeli tak, to jak wstawiać również reklamy po niemiecku na niemiecką część strony?

Przecież nie wybierasz języka reklam podczas wstawiania, prawda? Reklamy będą się wstawiać automatycznie w odpowiednim języku, odpowiednim do treści i do geolokalizacji gościa.

Możesz wstawić ten sam kod na wszystkie wersje językowe, ja Ci jednak polecam zastosowanie kanału spersonalizowanego do odróżnienia reklam na niemieckojęzycznych podstronach.

2) Umieściłem na stronach(np. tu strona z reklamą) trzy małe reklamy - czy to jest OK? Czytałem w regulaminie, że do trzech więc chyba nic złego nie robię. A kolejna część tego pytania to czy jestem zmuszony korzystać z form reklam Google czy np. jest możliwość zrobienia jednej sekcji trzyreklamowej o takich rozmiarach, jakie mi się podobają.

To nie Adkontekst, tu możesz tylko korzystać z gotowych jednostek reklamowych. Możesz je do woli zestawiać w różnych konfiguracjach, chociaż ja na przykład nie stawiałbym jednostki wyłącznie obrazkowej obok jednostki tekstowej...

3) Czy mogę zmienić jakoś czcionkę reklam na taką samą w jakiej prowadze serwis(przy tworzeniu reklamy nie ma do wyboru mojej czcionki)

Możesz wybrać tylko to, co jest dostępne do wybrania. Proponuję dopasowanie w drugą stronę -- ustaw czcionkę na Twojej stronie na taką, jaką ustawisz dla reklam.

4) Ostatnie i tak na prawdę najważniejsze pytanie to: czy robić w kreatorze jedną reklamę do jednej podstrony? Nie do końca rozumiem system doboru reklam do treści strony. Więc sądzę, że lepiej było by robić oddzielną reklamę do każdej podstrony).

Nie byłoby lepiej, bo to nic nie zmieni w dopasowaniu reklamy, a tylko dołoży Ci roboty.

Ogólnie -- popracuj nad ułożeniem i dopasowaniem wizualnym reklam, bo serwis ma chyba potencjał, ale niewykorzystany. :)

Dziękuję za wszystkie porady i przepraszam za zawracanie 4 liter! Tak to już jest jak nieodpowiednia osoba(humanista) bierze się za robienie strony www:) Stronę robię z kolegą w wolnych od sprawdzianów chwilach, więc tempo pracy jest masakrycznie niskie. Dziękuje jeszcze raz za rozwianie wątpliwości!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności