Skocz do zawartości

Pzycjonowanie sklepu zoologicznego.

mientos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Noszę się z zamiarem otworzenia internetowego sklepu zoologicznego (posiadam lokal, środki i wiedzę). Na skrypt sklepu oraz web-desing przeznaczę około 3000-4000zł. Wszystko jest już zaplanowane tylko została jeszcze jedna najważniejsza kwestia - koszty pozycjonowania.

Wysłałem zapytania do kilku pierwszych firm, które wyskoczyły w googlach na frazę "pozycjonowanie", ale nie doczekałem się jeszcze odpowiedzi. Mam kilka pytań..

1. Czy jest sens używać wielu fraz w tej branży i czy ilość fraz wpływa znacząco na koszty pozycjonowania?

2. Orientacyjnie jakie mogą być to miesięczne koszta? (konkurencja jest spora a serwis jeszcze nie istnieje).

3. Jak długo może potrwać pozycjonowanie do TOP10 powiedzmy dla frazy "zoologiczny".

Dodam jeszcze, że interesuje mnie na początek chociaż pierwsza strona w google.pl, natomiast później wraz z zwiększeniem obrotów mógłbym inwestować dalej w pozycjonowanie i kontynuować współpracę z jedną firmą. Może dostanę jakąś ofertę od Państwa, bo zauważyłem tutaj sporo firm.

Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

1. Czy jest sens używać wielu fraz w tej branży i czy ilość fraz wpływa znacząco na koszty pozycjonowania?

Zdecydowanie pozycjonować na wiele fraz.

Po 1. Zminimalizujesz szanse dostania filtra na daną frazę.

Po 2. Więcej wejść na stronę.

Niestety wpływa na koszta pozycjonowania, a jak bardzo? To już zależy od firmy.

A co do pozostałych pytań to tak jak wyżej, zależy od wybranej firmy oraz od fraz na jakie chcesz być pozycjonowany.

A tak w nawiasie, myślę, że cena jaką chcesz przeznaczyć na skrypt i design jest dobra, za tą cenę można mieć już naprawdę profesjonalne narzędzie do pracy :)

Pozdrawiam

multikonto, recydywa

Dzięki za odpowiedź.

Zauważyłem, że sklepów jest około 50 i np. jeden który zajmuję 1 pozycje w frazie "zoologiczny" w innej frazie jest już daleko albo nie widać go wcale, więc sklepy specjalizują się np. w akwarystyce lub karmach. Przypuszczam, że to z powodu ograniczenia środków wydawanych na pozycjonowanie (ze względu na duże sumy).

Wybrałbym kilka fraz, na pewno "zoologiczny" "karmy dla psów" "karmy dla kotów" (lub może po prostu "karmy dla psów i kotów"). Na ile wycenilibyście pozycjonowanie tych dwóch fraz? Czy koszty można już liczyć w tysiącach? Przypomnę, że interesuje mnie pierwsza strona google.pl a nie top3.

Nie ma sensu pozycjonowac na "zoologiczny", raczej na konkretne produkty jak: obroza dla psa, tania oboroza, smycz skorzana, szampon dla psow, karma dla owczarka itp itd. Nie sa trudne frazy, wiem bo przerabialem.

O ceny pozycjonowania nie pytaj, kazdy ma inny kalkulator swoich uslug.

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

(lub może po prostu "karmy dla psów i kotów").

pozycjonując się na "karmy dla psów i kotów" będziesz wysoko na tą frazę ale na frazy karmy dla psów czy samo karmy już nie, to tak nie działa.

Czy koszty można już liczyć w tysiącach? Przypomnę, że interesuje mnie pierwsza strona google.pl a nie top3.

nie przesadzajmy, aż takiej konkurencji nie ma

sprawdź sobie wycenę kalkulatorem:

https://www.kalkulator.seolider.pl/karmy+dla+kot%C3%B3w

https://www.kalkulator.seolider.pl/karmy+dla+ps%C3%B3w

Nie zapominaj też o google adwords, w większości przypadków(ponad 90%) warto korzystać.

Powodzenia:)

Sorry ale takie kalkulatory to sobie można o kant chh. potłóc. Właśnie dla dwóch przykładowych fraz, za które biore po 300zł za m-c wycenił mi prawie po 2,500 zł hehe. Z chęcią wypozycjonuje komuś te frazy lub podobne za pół ceny które podaje to cudo.

Tak np. inna fraza "odżywki dla sportowców" wyceniło mi to cudo na 42.90 PLN. Tu natomiast z chęcią zlecę właścicielowi tego kalkułatora aby mi on wypozycjonował ta frazę. Oczywiście płatne po wbiciu jej do top3 bo tylko to mnie interesuje.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

"karmy dla psów i kotów" sobie odpuść - znikomy ruch z tego będzie - "karmy dla psów" osobno i "karmy dla kotów" osobno.

Jeżeli chodzi o "zoologiczny", to tak jak gostek napisał, bym sobie też odpuścił, może lepiej "sklep zoologiczny".

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

A od czego jest analiza fraz ? Sprawdź co ludzie najczęściej do google wpisują związanego z twoją ofertą i to pozycjonuj.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

(lub może po prostu "karmy dla psów i kotów").

pozycjonując się na "karmy dla psów i kotów" będziesz wysoko na tą frazę ale na frazy karmy dla psów czy samo karmy już nie, to tak nie działa.

Czy koszty można już liczyć w tysiącach? Przypomnę, że interesuje mnie pierwsza strona google.pl a nie top3.

nie przesadzajmy, aż takiej konkurencji nie ma

sprawdź sobie wycenę kalkulatorem:

https://www.kalkulator.seolider.pl/karmy+dla+kot%C3%B3w

https://www.kalkulator.seolider.pl/karmy+dla+ps%C3%B3w

Nie zapominaj też o google adwords, w większości przypadków(ponad 90%) warto korzystać.

Powodzenia:)

Kryteria tego kalkulator mnie zadziwiaja.. pozycja wiki ilość stron zaindeksowanych pozucja onetu...Boże ale porażka.

Kryteria tego kalkulator mnie zadziwiaja.. pozycja wiki ilość stron zaindeksowanych pozucja onetu...Boże ale porażka.

Dyskusja o kalkulatorze jest w innym temacie, jeżeli masz propozycje co użyć zamist tego to chętnie posłucham. Nie zaśmiecajmy dyskusji tutaj.

Jeśli chodzi o analizę popularności fraz to nikt nie podał Ci linku ;) proszę - https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal

Dyskusja o kalkulatorze jest w innym temacie, jeżeli masz propozycje co użyć zamist tego to chętnie posłucham. Nie zaśmiecajmy dyskusji tutaj.

Jeśli chodzi o analizę popularności fraz to nikt nie podał Ci linku ;) proszę - https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal

Masz racje pisanie o kalkulatorze nie ma sensu.. i jak to ładnie napisałeś to zaśmiecanie tematu jakimś tam śmieciem.

przy sklepie zoologicznym w gre bedzie wchodzic co najmniej (na początek) około 50-100 fraz i od cholery zaplecza tematycznego aby sie wbić do top 10 , kiedyś robiłem audyt fraz i wstępny audyt podziału na kategorie , konkurencja jest duża także w sumie koszty miesieczne mogą sięgać powyżej 2/3 K .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Witam ponownie. Dziękuje za tyle odpowiedzi. Niestety mam już totalny mętlik w głowie. Dostałem kilka przeróżnych ofert na PW od amatorów jak i np. profesjonalisty, który chciałby około 3k na początek współpracy aczkolwiek sprawdzając efekty pozycjonowania firm dla których pracuje stwierdzam, że fatalnie mu idzie. Nie byłoby mnie stać na płacenie 3tys. co miesiąc w dodatku nie mając żadnej gwarancji jakie będą tego efekty. Żeby zarobić na pracowników i opłaty musiałbym sprzedawać kilka tysięcy rzeczy miesięcznie a to wydaje mi się mało realne. Wasz rynek i ogólnie usługa jaką jest pozycjonowanie jest strasznie pokręcona - masa ludzi, którzy próbują sprzedać się na różne sposoby a nie wiadomo jaki będzie efekt współpracy i nie wiadomo jak wycenić oferowaną usługę.

Najchętniej podpisałbym umowę z jakąś firmą, że przez okres np. 16 miesięcy oddaje 20% utargu w zamian za pozycjonowanie. Wtedy miałbym pewność, że ktoś będzie się starał osiągnąć jak najlepsze efekty, bo to będzie oznaczało również zysk dla niego (wtedy uniknąłbym sytuacji płacąc 3000zł na miesiąc a nie widząc efektów wytłumaczenia np. że "potrzebujemy jeszcze pół roku" albo "konkurencja pewnie płaci 6000zł"). Jeżeli współpraca byłaby owocna wtedy moglibyśmy przejść na miesięczną stawkę lub dalej kontynuować współpracę w takiej formie tylko pytanie czy taka forma współpracy jest realna?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności