Skocz do zawartości

Zagraniczne katalogi stron

raker

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest sens do końca Ci nie odpowiem bo sam założyłem taki temat na forum.Wiele osób twierdziło ze jest.Co do opisu to niewiele katalogów przyjmuje Polskie opisy (choć takie są) ale jest na to sposób aby anchor był taki jaki Cię interesuje.

Ja robiłem w ten sposób:

Cały opis oraz tytuł przetłumaczony np. na angielski.Jak wiadomo tytuł jest najczęściej odnośnikiem prowadzącym do strony, więc możemy dać w tytule np: house - dom, czyli po angielsku i po polsku.

Jaką moc to ma nie wiem ale bardzo mało katalogów mi nie przyjęło wpisów (moderowanych).

Jeśli strona jest tylko w języku polskim, to moim zdaniem, nie ma to większego sensu.

Lepiej wykorzystaj ten czas na stworzenie zaplecza albo treści do strony.

Z zagranicznych katalogów będziesz miał prawdopodobnie niewielki odsetek, które przyjmą stronę. Na dodatek ruch z tego będzie dla polskiej strony niepotrzebny, a sama wartość pozycjonowania również raczej niewielka. Ale to moje subiektywne zdanie.

Moim zdaniem jak najbardziej warto! Zagraniczne katalogi często mają nieporównywalnie większą wartość niż polskie, a więc zyskujemy za darmo kolejne silne linki! Warto sobie przygotować listę tych katalogów, które polską stronę przyjęły i kolejnym razem dodawać tylko do nich, by nie tracić czasu na serwisy nie akceptujące obcojęzycznych wpisów.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności