Skocz do zawartości

[startup] Projekt otwarty "Wspólne Zaplecze"

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam, interesowałem się Syropem i pomimo, że uważam Wasz system za bardzo ciekawą inicjatywę to niestety widzę w nim ograniczenia, które niestety są przeze mnie nie do zaakceptowania. Chodzi o limity dodawanych artykułów. We Wspólnym Zapleczu w zamian za 100 dodanych subdomen każdy będzie mógł publikować ile chce artykułów pod oczywistym warunkiem: Teksty będą musiałyby być wysokiej jakości pod względem dużej ilosci synonimów i pod kątem poprawności językowej.

Syrop jest świetnym rozwiązaniem dla użytkowników pozycjonujących jedną lub kilka stron WWW. W przypadku kilkudziesięciu pozycjonowanych stron już jest gorzej.

Biorąc pod uwagę firmę, która pozycjonuje np. 100 klientów i która chciałaby do każdej pozycjonowanej strony dodać np. 2000 linków musiałaby dodać do waszego systemu 1667 subdomen (liczę, że po roku dodanie subdomeny pozwoli na emisję 120 linków). We Wspólnym Zapleczu nadal będzie to tylko 100 subdomen i liczba ta nie będzie sie zwiększać przy dodawaniu kolejnych artykułów/linków/klientów.

Nie polecam nikomu wchodzenie w jakikolwiek projekt z Wojciechem Łuczakiem. Zespamował precle jakie należały do projektu "Zamknięta lista precli", za co też został wyrzucony z projektu. ODRADZAM!

Moja odpowiedź tutaj: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry595052

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dziś do projektu doszła dziewiąta osoba. Myślę, że jeszcze dwie, trzy i zaczynamy. Kolejni użytkownicy bedą mogli dołączać w trakcie trwania projektu.

Pozdrawiam

Wojtek

choć będziemy mieli bardzo wysokie wymagania co do publikowanych artykułów

Jak to się ma do takich wpisów ?

Generalnie sam myślałem od dawna nad podobnym(mniejszym) systemem, więc jestem wstępnie zainteresowany.

EDIT: brakło /

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Te wpisy to nieporozumienie.

We "Wspólnym Zapleczu" będzie osoba mająca za zadanie wyszukiwanie osób piszących artykuły i moderację tychże tekstów. W zamkniętym gronie przedyskutujemy jaki będzie miał być ich stopień:

- unikalności

- długości

- ilości linków

- wartości merytorycznej

Witam, interesowałem się Syropem i pomimo, że uważam Wasz system za bardzo ciekawą inicjatywę to niestety widzę w nim ograniczenia, które niestety są przeze mnie nie do zaakceptowania. Chodzi o limity dodawanych artykułów. We Wspólnym Zapleczu w zamian za 100 dodanych subdomen każdy będzie mógł publikować ile chce artykułów...

Widać, że dawno nie zaglądałeś do Syropa. Za 100 włączonych domen user ma możliwość opublikowania od 3000 (w pierwszym miesiącu) do 14.400 publikacji.

Widać, że dawno nie zaglądałeś do Syropa. Za 100 włączonych domen user ma możliwość opublikowania od 3000 (w pierwszym miesiącu) do 14.400 publikacji.

Zgadza się Marku, ale we Wspólnym Zapleczu będzie można dodać nieograniczoną ilość publikacji. Jeśli któryś użytkownik pozycjonuje np: 100 stron a w projekcie weźmie udział 20 osób to użytkownik ten będzie mógł dodać 200.000 publikacji i to od samego początku (20 userów X 100 serwisów X 100 pozycjonowanych stron). A jeśli będzie miał ochotę to dużo więcej linkując np. podstrony czy też str. główną na inne frazy.

Wojtku po jakim czasie zakładasz osiągniecie pułapu 200 tyś publikacji?

Ilość dodanych publikacji będzie ograniczona jedynie dwoma czynnikami: fantazją użytkownika oraz szybkością dodawarki :ok:

Tak na poważnie, to każdy user będzie mógł dodać tyle publikacji ile potrzebuje. Jeśli ktoś będzie miał dobre artykuły i potrzebę zamieszczenia wiekszej ilości tekstów to będzie miał pełną możliwość realizacji celu. Ilość dodanych artykułów będzie monitorowana przez system i osobę pracujacą przy projekcie. Jeśli pojawi się cokolwiek "nienormalnego" to przypadek taki będzie dyskutowany w gronie zainteresowanych osób.

Odnosząc się do przykładu, w którym podałem liczbę 200.000 publikacji to firma, która "zdroworozsądkowo" pozycjonuje 100 klientów, chce podlinkować ich strony dwoma tysiącami stałych linków w tempie 10 dziennie osiągnie pułap 200.000 linków w czasie dwustu dni. Oczywiście tempo będzie można dowolnie regulować. Tak jak już wspomniałem, limitów dodawania artykułów nie będzie.

Zasoby Syropa Mają coraz większy power'ek, a tutaj większość od zera zaczyna i kwestia linkowania tego Wspólnego Zaplecza...

Linkowanie będzie odbywało się dwiema drogami:

1. dodawanie stron głównych systemu do katalogów i precli przez dodawarki. Te prace bedą koordynowane przez osobę nadzorującą system.

2. linkowanie przez userów własnych publikacji. Każdy user będzie mógł w dowolnym czasie wyeksportować linki do swoich artykułów i podlinkować je albo jakimś SWLem albo wrzucić te linki do swojego zaplecza robionego na potrzeby SWLi. Do projektu dopiszemy skrypcik, który będzie losował z wyeksportowanego pliku kilka linków i wyświetlał je dynamicznie na stronie. Każdy user będzie mógł sobie taki skrypt dołączyć do swojego zaplecza i linkować swoje wpisy. Dzięki takiemu rozwiązaniu unikniemy nieporozumień pod tytułem "moje serwisy są lepiej podlinkowane niż Twoje. Zrób coś z tym". Tak jak kto podlinkuje swoje wpisy tak bedzie miał zaideksowane wpisy i takie korzyści z projektu osiągnie.

To oczywiście tylko moja wstepna wizja projektu, jesli pojawia się dobre pomysły (a na pewno się pojawią ;) ) to zmienimy koncepcję.

Pozdrawiam

Wojtek

edit: literówki

Witam Panów, ciekawa propozycja :blink: , powiem tak

gdyby było 10 osób chętnych dla alternatywnego projektu, którego system już działa z powodzeniem, i od poniedziałku można by było ruszyć.

Składa się na to "presell" + dodawarka, umożliwiająca export linków dodanych do popularnych SWL

to chętnie udostępnię swoje zabawki, prosiłbym o info na priv z możliwościami np: ilość IP na których umożliwisz instalację presell.ka

sorki za wcinkę :huh:

sorki za wcinkę :)

Nic się nie stało. Nie widzę problemu żeby łączyć siłę zaplecza. Na początku tygodnia ruszy forum. Będziemy tam dyskutować o przede wszystkim o sprawach technicznych, ale także o dalekosiężnym rozwoju projektu. Jesli masz ochotę rozmawiać to poproszę o maila. Dostaniesz zaproszenie.

Pozdrawiam

Wojtek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności