Skocz do zawartości

adsense na blogu blogspot

piotrgornicki

Rekomendowane odpowiedzi

Rozwiązanie pewnie jest proste, ale nie mogę nigdzie znaleźć. Proszę o pomoc.

Od dłuższego czasu nie jestem w stanie zintegrować mojego konta adsense z blogiem na blogspot. Reklamy na blogu wyświetlają się prawidłowo. Identyfikator wydawcy zgadza się, a w statystykach adsense nie ma śladu, że taki blog w ogóle jest brany pod uwagę. Co mam zrobić?

Do tej pory umieszczałem reklamy na blogach blox. Nazwałbym to ręcznym umieszczaniem - generuję typ, format reklamy, tworzę kanał i udostępniam reklamodawcom. Tu jest wszystko w porządku.

Blogspot (w końcu to produkt google) daje możliwość zautomatyzowania tego procesu. Czyli w edycji mojego blogu na blogspot mogę wybrać gadżet Adsense (dzięki temu reklama wyświetla się w bocznej szpalcie. W edycji postów w blogu mogę też wybrać opcję wyświetlania reklam między postami. Skorzystałem z tych dwóch opcji (była tam informacja o moim identyfikatorze wydawcy) i myślałem, że to załatwi sprawę. Tymczasem google adsense nie widzi tego blogu.

• 2 tygodnie później...

A Ja radze ci przetestować manualnie zrobione jednostki reklam z kanałami z adsense na tym blogu by w ogóle zobaczyć jakie masz tam kliki i z jakiej jednostki! na dłuższą metę to może być dobre bo widzę ze ich zakładka "zyski" nadal kuleje a tak poza tym będziesz mógł sobie ustawić reklamy w pozycji wycentrowanej

pozdrawiam :blink:

Tanie strony WWW na Tania Strona :faja:

Rozumiem, że kanał URL zgodny z adresem bloga już zrobiliście?

Co tam widać?

Jeśli widać wyświetlenia, kliknięcia i zero pieniędzy, to wystarczy dodać bloga do "dozwolonych witryn". :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności