Skocz do zawartości

comweb, sunrise system czy arteria

bless

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Zamierzam otworzyć stronę internetową i zastanawiam się nad wyborem firmy która może taki serwis wypozycjonować:

O sunrise system slyszalem niepochlebne opinie ale np o Arterii i o Comweb nic, z kolei Comweb i Sunrise maja najciekawsze oferty...

Druga interesująca mnie rzecz, co to jest SWL na czym polega i czemu jest nielegalne i generalnei co mi grozi za korzystanie z tego nawet w sposob nieswiadomy...

Jestem wdzieczny za odpowiedzi pozdrawiam!

To zalezy od branzy, jesli niszowa to znajdziesz firmy ktore wypozycjonuja duzo nizszym kosztem niz powyzsze. Jesli branza konkurencyjna i oblegana to stawiaj na firme przez duze F. O SS mozesz poczytac na naszym forum w dziale pogaduszki i o kruczkach jakie stosuja.

SWL= system wymiany linkow. Podpinasz do systemu swoje strony i umieszczasz kod dzieki ktoremu inni uzytkownicy SWL umieszczaja na Twoich witrynach linki, a Ty na ich (tak w skrocie)

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

wielkie dzieki za szybka odp, zapoznalem sie rowneiz z ofertami innych firm na te same frazy i koszt pozycjonowania byl nieporownywalnei wiekszy od np oferty SS, tyle tylko ze po tym co przeczytalem w sieci boje sie np zbanowania mojej strony przez google, SWL jest nielegalny rozumiem? a jesli pozycjonowany jest np sklep to wplywa to negatywnie w jakis sposob na dzialalnosc??

P.S. Przepraszam ze w tym dziale taki temat, odruchowo kliknalem w dzial pozycjonowanie ale tez tutaj spodziewalem sie najlepszych odpowiedzi.

O Sunrise System

Zadna firma pozycjonerska nie spowoduje bana, a ryzyko filtra jest tym mniejsze, im bardziej profesjonalna firma. Mozesz tez nadac ogloszenie na naszym forum i czekac na kontakt ze strony roznej masci pozycjonerow.

Pod SWL nie podpina sie storny waznej dla siebie, jedynie zaplecza. Jesli Strona/sklep jest nowy, nie linkuj do niego z SWL w ogole. Najpierw trzeba odbebnic katalogowanie i pozyskiwanie linkow stalych.

Na forum jest duzo na ten temat, skorzystaj z wyszukiwarki.

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

SWLe nie są nielegalne. Prawo tego nie zabrania, są nielubiane przez Google, ale to też nie jest do końca prawda. Mogą być szkodliwe, Google oficjalnie odradza ich stosowanie, ale dobrze (umiejętnie) wykorzystane mogą pomóc.

Musisz zdecydować czy chcesz wykonywać to samemu czy to komuś zlecić.

Pierwsza opcja jest tańsza ale tylko z pozoru. Musisz wziąć pod uwagę czas, który musisz poświęcić na naukę, czas, których pochłonie samo pozycjonowanie oraz prawdopodobnie dłuższy czas czekania na efekty.

Druga opcja jest prosta, płacisz konkretną sumę i oczekujesz na wyniki. Wybór firmy jest ważny - a więc patrzysz co i dla kogo robili, sprawdzasz opinie... Z reguły jest tak że "duży" ma wypracowane metody, możesz mieć przekonanie graniczące z pewnością że osiągnie obiecywane wyniki, ale za jego pracę zapłacisz dużo.

U małego zapłacisz proporcjonalnie mniej, ale nie wiadomo na kogo trafisz i czego możesz się spodziewać. Od obu tych reguł są wyjątki oczywiście.

Musisz policzyć co Ci się bardziej opłaca. Ale też nie przesadzaj, bo oszczędzając teraz parę groszy możesz w przyszłości tracić dużo więcej. Jeśli to sklep internetowy warto żebyś zapoznał się także z tzw. metodą długi ogon - ciągle niedoceniana, ale dobrze wykorzystana może dać ciekawe efekty.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

Ja wypowiem sie na temat firmy ComWeb. Kontakt z firma jest fatalny(mily ale na odpowiedz czasami czeka sie 3 tyg). Firma jest profesjonalna to prawda boja sie ze ich strona spadnie pozycje nizej bo kupuja u mnie linki:P Ale pozatym ok. Jedyna wada jest iz firma boi sie trudnych fraz przykladowo nie przyjela zgloszenia na fraze"katalog stron www".

Dokładnie, jeżeli ktoś ma wątpliwości to zapraszam do lektury.

Odnośnie tematu, polecam Arterię.

Pozdarawiam, J.

Swle nie sa nielegalne lecz sa karane przez google dlaczego? dlatego iz niejest to system partnerski skoro mozna wykupic/wynajac/stucznie nabic wyswietlanie linkow. System partnerski polega na "wymianie" 1:1

Ja wypowiem sie na temat firmy ComWeb. Kontakt z firma jest fatalny(mily ale na odpowiedz czasami czeka sie 3 tyg). Firma jest profesjonalna to prawda boja sie ze ich strona spadnie pozycje nizej bo kupuja u mnie linki:P Ale pozatym ok. Jedyna wada jest iz firma boi sie trudnych fraz przykladowo nie przyjela zgloszenia na fraze"katalog stron www".

to ze nie przyjęli do pozycjonowania tej frazy to akurat dobrze o nich swiadczy. Comweb ma troche inny system rozliczania, pozycjonują ciągle na zasadzie jednorazowej płatnosci. Dla jednych to archaizm dla innych moze taktyczny ,,chłyt" marketingowy bo nie wiele firm tak dziala. Nie mnie to oceniać.

Do autora wątku, myśle ze powinienes bardziej sie zainteresować kwestią umowy, warunków, możliwości firmy a nie analizować na forum która firma jest lepsza.

pozdrawiam

adek

Najlepiej skorzystaj z usług firmy regionalnej i dokładnie dowiesz się jak i co robią oraz czy używają SWL, a jeśli tak to w jaki sposób i jakich.

Jedyna wada jest iz firma boi sie trudnych fraz przykladowo nie przyjela zgloszenia na fraze"katalog stron www".

To jest trudna fraza ? :angry:.

Tutaj też możesz się paru ciekawych rzeczy dowiedzieć: https://www.inhead.pl/intetnet042008.pdf

Bądź na cyklicznych mistrzostwach pozycjonowania https://mistrz2k8.seopl.org/index.php?akcja...view&iId=12

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności