Skocz do zawartości

Instalacja sklepu partnerskiego

spookypld

Rekomendowane odpowiedzi

orientuje się ktoś może jak wykonać przekierowanie z subdomeny na sklep partnerski?

techniczni sklepu polecili mi ustawić CNAME na www.sklep-partnerski.pl 

Moje pytanie to co tu trzeba wpisać? Przykładowo mam domenę www.domena.pl a na subdomenie stawiam sklep.

No więc ustawiłem CNAME na www.sklep.domena.pl. a jako CNAME wpisałem www.sklep-partnerski.pl. No i mam 403 Forbidden pod adresem. 

Ponadto mam dwa rekordy, które widzę pojawiły się w PA po dodaniu subdomeny i są to rekordy A dla sklep i www.sklep. a ich wartość to IP mojego serwera. Rozumiem, że tego nie ruszać?

Znalazłem jeszcze coś takiego https://www.di.pl/index.php?showtopic=32946 ale nadal nic z tego nie rozumiem.

help!

Tworząc subdomenę "sklep" na serwerze tworzą sie osobno rekordy A dla "www.sklep" i "sklep"

Jezeli ustawiasz CNAME tylko dla wersji bez www to:

usuwasz rekord A dla "sklep"

tworzysz rekord CNAME dla "sklep" przypisując mu domene "sklep-partnerski.pl." (z kropką na koncu)

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności