Skocz do zawartości

Ile odwiedzin aby uznac, ze serwis jest dobrze wypromowany?

fungi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ja mam takie statystyczne pytanie. Bo wszyscy walcza o pozycje w wyszukiwarkach, a tak naprawde to najwazniejsza sprawa defakto jest to ile osob, ktore szukaja danych informacji, odwiedza nasza strone - a w jaki sposob na nia trafia, to juz inna sprawa.

Tak wiec moje pytanie: Kiedy mozna powiedziec o stronie ze jest popularna - ile odwiedzajacych musi miec miesiecznie (srednio).

Ja wiem ze to wszystko zalezy od wielu czynnikow, min. od tego, o czym dana strona jest, ale generalnie - kiedy moge powiedziec ze witryna jest popularna ?

Pozdrawiam.

:)

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
a tak naprawde to najwazniejsza sprawa defakto jest to ile osob, ktore szukaja danych informacji, odwiedza nasza strone

Jeszcze ważniejsza sprawa to ilość osób powracających na stronę, sztuką jest tak zainteresować Internautę aby na stronę powracał regularnie.

Na forum już padała kwestia możliwości porównań z innymi serwisami. Przeczytaj post Liczniki odsłon i odwiedzin znajdziesz tam link do chyba aktualnie jedynego systemu porównawczego w którym możesz wybrać kategorie serwisów z którymi chcesz się porównywać.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

zależy to w dużym stopniu od tematyki serwisu

np. jeżeli jest on o piłce nożnej może uzyskać z wyszukiwarek kilka tys użytkowników dziennie (w okresach np. mundialu lub euro nawet kilkanaście tys.), jezeli jednak strona jest o warcabach 800 dziennie będzie sukcesem :hello:

pozdrawiam

dabi

Być może dobrym sposobem byłoby ustalanie ilości procentowej w porównaniu z ilością stron znajdujących się w wyszukiwarkach pod danym hasłem.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Być może dobrym sposobem byłoby ustalanie ilości procentowej w porównaniu z ilością stron znajdujących się w wyszukiwarkach pod danym hasłem.

Procent - TAK

Ale liczony w inny sposób

Zrobię małe studium przypadku :D

Weźmy przykładowo słowo kluczowe: "antykoncepcja" :hello:

Korzystając z boksów onetu sprawdzamy ile razy średnio na dobę wpisywane jest hasło.

Stan na dzisiaj: 577 razy

Aktualnie z wyszukiwarki onetu korzysta 20.4% polskich internautów.

Z prostych obliczeń wynika, że 100% to ok. 2830

Co zonacza, że codziennie do wyszkiwarek wpisywane jest to hasło ok. 2830 razy.

Jeśli przyjmiemy, że "poplarność" serwisu to 1415 nowych odwiedzających (traffic z wyszukiwarek z tego hasła - 50%), to odpowiadając na Twoje pytanie:

(...)

Kiedy mozna powiedziec o stronie ze jest popularna - ile odwiedzajacych musi miec miesiecznie (srednio). 

(...)

42450 nowych odwiedzających (tzn. osoby skierowane bezpośrednio z wyszukiwarek wpisujące hasło: antykoncepcja)

Live Free or Die

Zdobywanie nowych gosci jest wazne i tutaj przydaje sie promocja strony w wyszukiwarce. Prawda jest taka, ze nigdy nie jest malo nowych gosci.

Jednak nalezy zadbac o to by raz sciagniety gosc wrocil na strone ponownie. Dlatego poza promowaniem strony nalezy cos ciekawego zaoferowac i spowodowac aby gosc chcial wracac czesciej - to wlasnie taki gosc jest najbardziej wartosciowy i daje wiecej niz 10 nowych ktorzy wejda jeden raz na kilka sekund.

Nie podchodzilbym do tematu tak jak napisal autor tego watku bo tego nie mozna sprawdzic. W przypadku jednej strony ktora miala np 100 wejsc na miesiac po udanym pozycjonowaniu liczba zwiekszyla sie do 1000 i to zadowala wlasciciela. Natomiast innym razem wlasciciel strony majace 1000 wejsc wypozycjonowal witryne i ma 20 000 wejsc ale nadal mu malo.

Zgadza się

Całkiem zapomniałem o tym, że NAJWAŻNIEJSZE aby osoby chętnie powracały na stronę. Strona musi być aktualna i ma przedstawiać jakąś konkretną wartość dla odwiedzającego.

Mój przykład nadaje się dobrze do tego by sprawdzić jak idzie Ci pozycjonowanie (mając do dyspozycji statystyki odwiedzin)

Aha...

Można przyjąc dodatkowy wyznacznik:

procent osób, które trafiły z wyszukiwarek i powracają na stronę przynajmniej przez okres 3 miesięcy (liczony od czasu pierwszej wizyty) :hello:

Live Free or Die

Zgadza się 

Całkiem zapomniałem o tym, że NAJWAŻNIEJSZE aby osoby chętnie powracały na stronę. Strona musi być aktualna i ma przedstawiać jakąś konkretną wartość dla odwiedzającego. 

Moja witrynka jest o pracy w Anglii na ktorej sa zamieszczane ogloszenia - goscie RACZEJ wracaja do serwisu i ogladaja nowe ogloszenia. A pytam ilu odwiedzajacych - nowych odwiedzajacych to liczba satysfakcjonujaca, bo mozna przy tym zarobic na reklamce jakiegos bannerka - czyz nie ? :hello: - a jak mniemam slowo "praca" jest dosc popularna fraza wpisywana w polskich wyszukiwarkach - teraz tylko dobrze stronke wypozycjonowac ... :D

Pozdrawiam ;)

:)

Jeśli wracją to "+" dla Ciebie

Na hasło praca nie ma co liczyć, nastawiłbym się raczej na hasło "praca w Anglii", bo przyniesie bardziej wartościowych odwiedzajacych niż hasło "praca" (wiele ludzi nieinteresuje praca w Anglii więc raczej niepowrócą już na Twoją stronę...)

Aktualnie max. teorytyczna liczba odwiedzjących z tego hasła dla Ciebie to ok. 620 osób/dzień

Jeśli wyciągniesz tyle dziennie to jesteś dla mnie master :hello:;)

A co do banera, to jestem za.

Np. reklama tanich linni lotnicznych do Anglii

Myśle, że dużo ludzi by z tego skorzystało (a chyba Ty najbardziej :D ), zwłaszcza że to się teraz naprawdę opłaca (oczywiście chodzi mi o latanie)

Live Free or Die

Jeszcze ważniejsza sprawa to ilość osób powracających na stronę, sztuką jest tak zainteresować Internautę aby na stronę powracał regularnie. 

To wszystko zależy od rodzaju usług - jeśli sklep intern. zgoda, ale np. warsztat samochodowy - tu kluczem jest 1 trafirnie na str. otrzymanie dobrej oferty, dobra realizacja, usługi posprzedażowe - tu kluczowa sprawka bedzie liczba odwiedzin nowych klientów

To wszystko zależy od rodzaju usług - jeśli sklep intern. zgoda, ale np. warsztat samochodowy - tu kluczem jest 1 trafirnie na str. otrzymanie dobrej oferty, dobra realizacja, usługi posprzedażowe - tu kluczowa sprawka bedzie liczba odwiedzin nowych klientów

Tu masz rację, ale ja raczej nie szukłabym w swoim mieście wartsztatu samochodowego przez internet tylko popytał bym się znajomych o jakiś dobry i niedrogi warsztat. :hello:

Jeśli chodzi o prace w Anglii, to w tym przypadku stawiałbym jednak na stałych bywalców.

A konkretnie skoncentrowałbym się na jakiejś liście mailingowej, w której informowałbym o nowych ofertach.

Polecam budowanie list mailingowych bo to naprawdę coś wspaniałego :!: 8) :D

Aha mówiłeś o sprzedaży usług posprzedażowych.

W przypadku strony z ofertami pracy w Anglii taką usługą komplementraną mogłaby być oferta taniego biletu lotniczego do Anglii (baner reklamowy tanich linni lotniczych)

Live Free or Die

A co z sytuacja gdy auto psuje sie ponownie. Gosc szuka innego warsztatu bo nie zdbalismy o niego aby do nas wrocil.

Tu masz rację, ale ja raczej nie szukłabym w swoim mieście wartsztatu samochodowego przez internet tylko popytał bym się znajomych o jakiś dobry i niedrogi warsztat. 

Jeśli chodzi o prace w Anglii, to w tym przypadku stawiałbym jednak na stałych bywalców. 

A konkretnie skoncentrowałbym się na jakiejś liście mailingowej, w której informowałbym o nowych ofertach. 

Polecam budowanie list mailingowych bo to naprawdę coś wspaniałego 

Dokladnie warsztat jest zlym przykladem bo raczej nikt nie szuka w sieci a pyta po znajomych lub ewentualnie sprawdza w panoramie firm.

Z sensen wlaczenia listy mailingowej dla strony z ogloszeniami o pracy zgadzam sie. To sie przyda i na 100% wymusi powroty. Na mojej stronie prowadze listy i obserwuje staly przyplyw nowych adresow. Ludzie chca wiedziec co sie dzieje i po kazdym mailingu widac wyrazny wzrost odwiedzin.

Nie wiem czy zasatysfakcjonuje (tak sie to chyba pisze) Was moja wypowiedź, ale ja uważam, że strona jest dobrze wypromowana w momencie gdy przynosi zamierzany przez nas wcześniej efekt może to być zarobek np zysk z naszej pracy. Jeśli chodzi o wypromowany serwis interpretowany przez osobę trzecią to współczynnikiem powinno być która strona jest bardziej popularna czyli ma większą ilość użytkowników w stosunku do konkurencji oraz lepsze opinie na jej temat.

Oczywiście jest to moja prywatna opinia, a mój mózg tak przedstawia odpowiedź na zadane pytanie.

Nie wiem czy zasatysfakcjonuje (tak sie to chyba pisze) Was moja wypowiedź, ale ja uważam, że strona jest dobrze wypromowana w momencie gdy przynosi zamierzany przez nas wcześniej efekt może to być zarobek np zysk z naszej pracy. Jeśli chodzi o wypromowany serwis interpretowany przez osobę trzecią to współczynnikiem powinno być która strona jest bardziej popularna czyli ma większą ilość użytkowników w stosunku do konkurencji oraz opinie na jej temat.

Oczywiście jest to moja prywatna opinia, a mój mózg tak przedstawia odpowiedź na zadane pytanie.

Zgadzam się z dodatkiem że wszystko zależy od charakteru strony

Może być mało znana branża wręcz unikatowa i odwiedziny 10 klientów też wystarczy

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności