Skocz do zawartości

Nofollow to zagrożenie?

lukasamd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

przeglądałem ostatnio forum i mam więcej niż mieszane uczucia odnośnie atrybutu nofollow nakładanego na linki zewnętrzne.

Niektórzy piszą, że niewiele się zmieniło i warto go stosować.

Inni przekonują, że obecnie googlebot wchodzi na strony linkowane w ten sposób, ale nasza witryna nie przekazuje na to swojej "mocy", więc link nie jest traktowany jako typowy link zewnętrzny.

Jeszcze inne osoby zapewniają, że atrybut ten obecnie nie ma znaczenia i jego stosowanie może nawet pogorszyć sytuację strony która zawiera linki nim opatrzone (jakoby zawierała linki do wielu bardzo niepewnych witryn).

Pyta więc: kto tu ma rację?

W swoim serwisie mam naprawdę wiele linków zewnętrznych np. w newsach. Większość z nich ma nałożony nofollow. Tak więc co mam robić?

A może lepiej ograniczyć liczbę zewnętrznych do minimum? Sam nie wiem, doradźcie coś proszę ;)

W swoim serwisie mam naprawdę wiele linków zewnętrznych np. w newsach. Większość z nich ma nałożony nofollow. Tak więc co mam robić?

Dlaczego nakładasz nofollow na linki, które sam umieszczasz w artykule/newsie? Przecież to są wartościowe linki. Nofollow to można stosować w linkach z komentarzy lub na forum, które mogą być spamem.

Wg. mnie powinieneś usunąć nofollow z linków w moderowanej treści, w której nie ma spamu.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności