Skocz do zawartości

Artelis

Yannkes

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedys wyczytalem ze linki w artach maja nofollow... pozniej niby sytuacja odwrocila sie...

czasem dodaje tam jakis art ale ostatnio przypatrzylem sie serwisowi...

arty szybko g. lyka, nawet lekko je podlinkowujac wskakuja dosc wysoko.

tyle pozytywow...

w narzedziach dla webmasterow g. nie pokazuje linkow z artelis, co wiecej g. w description pokazuje nie anchor lecz kod <a href...

wychodzi na to ze linki w artach nie maja zadnej mocy...

Ja umieściłem kilka artów, nawet dostałem kiedyś awanturniczego maila od faceta, który się tak samo nazywa jak ja. Oskarżył mnie, że się pod niego podszywam. :D Ale nie o tym chciałem. Podlinkowałem te wpisy i liczyłem na jakieś wejścia, a tu ###### blada - 2 w ciągu miesiąca. Dziesiątki precli zapomnianych przez Boga, ludzi i google daje więcej.

Eksperyment Discover.pl

mój artykuł w artelis jest nawet wysoko w google na pozycjonowanej frazie (średnio popularna fraza), tak więc ma jakąś moc. a zaindeksowany został po około tygodniu

przy okazji mam dwa pytanka:

-w "Linki do Twojej witryny" w narzędziach dla webmasterów mam ułożone linki w jakiejś tam kolejności. czy ta kolejność zależy od mocy linków?

-na preclu, do którego link widać 2 posty wyżej (copy4u.wordpress.com), jeśli klikam w jakiś tag, wyświetlają się początki artykułów, a pod spodem link "(więcej...)"

jak to się ma do duplicate content? czy warto dodawać do artykułu wiele tagów? przecież im więcej dodam, tym większy dc będzie...

- w "linkach do Twojej witryny" w narzędziach kolejność nie zależy od mocy. Od czego to nie wiem :)

- tagi służą do nawigacji do konkretnego postu, a nie tworzą jego duplikat. Im więcej tagów użyjesz tym więcej będzie możliwych dróg na dany post. Post będzie tylko jeden.

DC to np. powielanie postu o identycznej treści w ramach jednego serwisu pod wieloma tytułami.

Cognitive-it.pl - usługi SEO i SEM.

Cognitive-it.org - do poczytania blog o SEO i Adwords.

nie kopiowane tylko prezentowane. Tag jest rodzajem ścieżki do artykułu a nie jego kopią.

To że prezentowane są części artykułów wynika z użycia wtyczki (limit post).

Czyli są to skróty do tego samego artykułu niezależnie iloma tagami jest on oznakowany.

Cognitive-it.pl - usługi SEO i SEM.

Cognitive-it.org - do poczytania blog o SEO i Adwords.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności