Skocz do zawartości

szyfrowanie pendrive

Zielkq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Myślę, że to najlepsze miejsce na tym forum, aby zadać to pytanie: Otóż tworzę sobie zbiór programów, przy pomocy których będę mógł pisać/tworzyć/robić (w każdym razie robić to co normalnie robię na komputerze), ale uruchamianych z pendrive (niekoniecznie na moim komputerze domowym/firmowym). Jednak wyniki pracy też musiałyby być zapisywane na ów pendrive i tu właśnie pojawia się pytanie: jak i czym zaszyfrować pendrive (najlepiej całego, a nie opcja spakować plik winrarem i dać hasło), tak aby nikt nie mógł odczytać żadnych danych bez podania hasła, z jednoczesnym brakiem potrzeby instalacji programu szyfrującego na wszystkich komputerach, do których chciałbym podpiąć pendrive? Do tego dodałbym jeszcze wymóg działania pod produktami Microsoftu, a zarazem pod Linuxem...

Może ktoś już robił takie "coś" i mógłby się podzielić doświadczeniami?

Spółki | Prawo | Sąd

Eh... Tak to jest jak człowiek na szybko czyta opisy programów... Nie zauważyłem linijki o USB, będąc wcześniej na tej stronie... ;)

Także dziękuję Rocky77 i zabieram się za testowanie ;)

[+] do adminów, tak swoją drogą to wypadałoby to spolszczyć:

The Following 1 Users Say Thank You to Rocky77 For This Useful Post:

Spółki | Prawo | Sąd

do adminów, tak swoją drogą to wypadałoby to spolszczyć:
Pewnie jak większość mam przetłumaczone ;)

Zmień sobie język forum na "polski 2-3" na samym dole po lewej.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności