Skocz do zawartości

RPS na OVH.pl

Mar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam dziwny problem, ciężko napisać po której stronie leży, a mianowicie posiadam serwer RPS na OVH.pl,

na którym mam podpiętych kilka domen.... i ostatnio zauważyłem, że nic nie mogę wgrać na jedną domenę..

tz. mogę... ale każdy nowy wgrany plik jest 0 wielkości...

Problem występuje tylko z jedną domeną... próbowałem już resetować serwer i nadal nic... spotkał się ktoś może z czymś takim?

Pozdrawiam,

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

chyba rozchodzi się o brak miesjca na serwerze albo jakis limit z quota ... wtedy pliki mają dlugosc zerową.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Kurcze nie wpadłem na to.. rzeczywiście wystarczyło zmienić quota ;)

Dzięki.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

• 4 miesiące temu...

Odkopię trochę temat, ktoś popodpowie jak utworzyć IP fail-over za pomocą WebMina?

Kombinowałem już na różne sposoby i ciągle mi coś nie wychodzi.

Postępuję wg https://pomoc.ovh.pl/SkonfigurujDodatkoweIp

Poprzez sieć -> Interfejsy aktywne obecnie -> eth0 , pisze by dodać eth0:0 ale, tak nie można, dodaje eth0:0.

... i co dalej?

Mar.

Odkopię trochę temat, ktoś popodpowie jak utworzyć IP fail-over za pomocą WebMina?

Kombinowałem już na różne sposoby i ciągle mi coś nie wychodzi.

Postępuję wg https://pomoc.ovh.pl/SkonfigurujDodatkoweIp

Poprzez sieć -> Interfejsy aktywne obecnie -> eth0 , pisze by dodać eth0:0 ale, tak nie można, dodaje eth0:0.

... i co dalej?

Mar.

witam,

dodaj do webmina skrypt virtualmin (www.virtualmin.com - jest tez demo do sprawdzenia co i jak) wg mnie najlepsza opcja do zarzadzania serwerami virtualnymi, korzystam i jestem zadowolony, dodatkowo jest opcja do zarzadzania ip dla domen

kiedys korzystalem z rps'a w ovh i tez mialem problemy z dodatkowymi ip ale wtedy az tak nie bylo mi to potrzebne takze zostawilem

pozdr

nmx

• 3 tygodnie później...

Ja to bym wpisał z palca:

ifconfig eth0:1 blah blah blah

albo dopisał do plików konfigurujących siec w danej dystrybucji

virtualmin jest tylko narzędziem które generuje skrypty w katalogu /etc

dystrybucji jest sporo może nie przewidzieli akurat dla Twojej :D

Lepiej czasami zrobić coś edytując plik niż używać virtualmin do wszystkiego i wygodniej i bezpieczniej :P

• 5 miesięcy temu...

brzoza bawisz siew archeologa ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności