Skocz do zawartości

Portal, na czym zarabiać?

Azer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Powiem krótko i na temat. Portal 30 000 tys użytkowników miesięcznie, prawie 300 000 odsłon. Na czym mogę zarabiać (bo dollar dziennie z adsense i złotówa z adkontekstu mnie nie zadowala) ? Czy podpisanie umowy z agencją będzie dobrym rozwiązaniem? czy dobrze zrozumiałem, że oni płacą za 1000 wyświetleń koło 60 zł? To oznaczałoby 300 * 60 = 18 000 tys zł? W to mi się nie chce wierzyć, więc proszę o odopowiedź na moje pytania.

Pozdrawiam ;]

Podaj może jeszcze tematykę strony, bo bez tego ciężko pomóc.

Generalnie agencje nie zapłacą Ci tak jak napisałeś. Zazwyczaj ceny są znacznie niższe (rabaty po 70%, itp) i mogą dochodzić nawet do kilku złotych za 1000 odsłon. Jeśli nie zarabiasz z adsense dużo, to raczej z agencji też wiele nie zarobisz. Szczególnie, że 30 000 uu to nie jest dużo.

Ale tak jak pisałem, wszystko zależy od tematyki. Może musisz przemyśleć konstrukcję witryny i umiejscowienie reklam - jeśli masz np. niski ctr. To czasem daje bardzo dobre efekty.

a agencję za te 1000 odsłon biorą 60 zł?

Nie zupełnie. Jeśli udzielają rabatu klientowi, to o tyle mniej zarabia również agencja.

Taki cennik jak np. 60 zł jest stosowany dla małych kampani i dedykowanych np. na daną witrynę. Większość jednak stanowią reklamy zasięgowe, a na tych zarówno agencja, jak i wydawca zarabiają znacznie mniej na 1000 odsłon.

Miałem kampanie, które dawały kilka tysięcy złotych miesięcznie, ale w większości trafiają się kampanie znacznie mniej płatne (czasem nawet mniej niż 100 zł za miesiąc).

Druga psrawa jest taka, ze jak masz ok. 30 000 UU to Cie pewno nie przyjmie zadna agencja. Ja probowalem przy 50 000 UU, tematyka gry i odmowiono mi przyjecia, ze wgledu na mala ilosc UU.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

a może spróbuj z programami partnerskimi, akurat siedzę z bratem w temacie i powiem ci że na jednej z moich stron gdzie mam tylko 1500-2000 UU zarabiam około 50-60 zł miesięcznie, co dopiero mógłbyś wykręcić ty mając tyle odwiedzin. Tylko reklama z programów partnerskich to reklama dla cierpliwych, tutaj nie koniecznie będziesz zarabiał codziennie, ale jak już coś poleci to można zyskać np 15 zł (bo o dziwnych prowizjach po 200 zł za pośredniczenie w sprzedaży SkyDSL nie warto mówić) za wypełniony formularz a jak wypełni je tylko powiedzmy 10-15 osób to robi 175 zł.

Reklamę trzeba dobrze dobrać, ja z bratem prowadzę stronę o programach partnerskich i mamy także ich katalog, więc polecam ci, może coś znajdziesz.

https://www.affiliate-partner.pl

ciekawa strona o tematyce - programy partnerskie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności