Skocz do zawartości

Krok po kroku jak powrócić na pozycje

KrzysztofWlkp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Blisko 3 lata zajmuję się stroną, którą kiedyś można było wypozycjonować rewelacyjnie paroma linkami z swl. (strony zapleczowe)

Wszystko pięknie się trzymało przez pierwsze 2 lata, strona przez cały czas ( tych 3 lat do teraz ) wolna od linków zewnętrznych ( poza stat4u ).

W ostatnim roku konkurencji przybyło tak bardzo, że najważniejsze hasła pouciekały nawet i na 6 stronę w serpach, a przez pierwszych kilka stron widać mocno linkowane strony konkurencji.

Chciałbym odzyskać pierwszą 10, zaplanowałem budżet miesięczny i wydzieliłem określoną ilość czasu, ile będę poświecał na promowanie.

Dodam, że strona ma ok 166 zaindexowanych podstron, gdzie konkurencyjne strony mają max 20.

Pierwszym zaplanowanym krokiem jest wykupienie 60 artykułów pressel page na miesiąc, różnych ( nie tylko zamiana czy/lub itp ).

Drugim dodawanie po 1-5 katalogów dziennie, na początku same płatne.

I tutaj pytanie, czy te działania powinny wystarczyć na częściowy powrót pozycji? Czy jest to może tylko kropla w morzu?

Czy może powinienem skupić się również na budowie kilku stron zapleczowych, na których umieścić swl i linkować dalej stronę pozycjonowaną?

*W zeszłym roku zrezygnowałem z systemów wymiany linkiem, obawiając się filtrów, banów, jednakże widzę, że u konkurencji cały czas takowe są i pozycje są mocno utrzymane. Co robić ? :D

Uprzejmie proszę o wskazówki, z góry dziękując.

( dla wścibskich - szukałem, nie znajdując konkretnej odpowiedzi )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności