Skocz do zawartości

Keyword density

syrop77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie odnosnie keyword density. Co jest w to wliczane? Wszystko co jest na stronie? W sekcji head tez?

Czy slowa wystepujace w title, keywords, description, tekst na stronie, alty w obrazkach, title w linkach itp...

Jesli sekcja head nie jest wliczana to czemu wiekszosc programow sprawdzajacych keyword density na stronie wlicza je do tego?

Dzieki za odpowiedz.

Jedna istotna kwestia... Programy do sprawdzania keyword density oparte sa na zalozeniach autorow a nie algorytmie Google ;)

Obecnie sprawa tresci nie jest tak prosta i nie wystarczy jedynie nawstawiac slowa kluczowego aby zajmowalo 3-5% tresci (pomijajac, ze zaden naturalnie napisany blok tekstu nie ma szans na taka czestotliwosc [chyba, ze chodzi o jedno, krotkie zdanie]).

Dam tylko jedna rade: piszac optymalna tresc skup sie przede wszystkim na title strony i keyword density na poziomie paragrafu, nie calej strony przy uzyciu nic nie wartych narzedzi.

No i znowu zmiany ;] Bedzie sie dzialo... hehehe ;D

Ok dzieki.

A jeszcze pytanie odnosnie linkow w javascripcie. Czy te linki tez sa czytane? W sensie anchorow zwiekszajacych density? Czy w ogole robot nie widzi i nie bierz pod uwage tego skryptu?

Zależy o jakich linkach mówisz, jeśli masz np. w kodzie strony

<div id="logo">...</div>

i kod js

$(document).ready(function{
$('#logo').click(function{
window.location="example.com";
});
});

to takie coś jest bezużyteczne, najlepiej pokaż konkretny kod...

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności