Skocz do zawartości

AdWords- statystyki

kikas

Rekomendowane odpowiedzi

https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal

Jakie są wasze opinie na temat wiarygodności statystyk danych słów kluczowych?

Mam na myśli oczywiście pokazywanie przez to narzędzie ilości wyszukań w google danego hasła, dla danego miesiąca i średniej.

Gdzieś czytałem, że wiele osób siedzących w temacie, uważa że google zawyża te liczby. Jakie są wasze opinie?

Dla mnie jest to narzędzie do zorientowania się czy dane słowo kluczowe jest warte świeczki czy nie. Liczby liczbami, ilość odwiedzin zależy od pozycji strony w top :)

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

ale akurat nie chodzi o ilość odwiedzin, ale o ilość wyszukiwań danego hasła..

Przejęzyczenie z mojej strony :)

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

W sumie to racja, ciężko zwyczajnemu śmiertelnikowi oceniać i weryfikować statystyki wszechwiedzącego Google :)

chyba, chyba że....

podobno statystycznie 80% ludzi szukających danego hasła wchodzi na pierwsze 3 linki

Jeśli ktoś by sprawdził w google AdWords statystykę danego hasła, a następnie wy pozycjonował swoją stronę do pierwszej trójki tego hasła, a następnie sprawdził licznik odwiedzin i pomnożył go przez 0.8.

To jest pewien rodzaj weryfikacji tych danych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności