Skocz do zawartości

Rejestrowanie sie na forach w celu dodania linka .. hmm

veganka.dl.pl

Rekomendowane odpowiedzi

w jakim artykule nt Link Building Strategies a końcu była lista tzw donts

i jednym z jak nie dawać linków było - rejestrować się na forach by dodać link, ale nigdy się na nim nie wypowiadac..

a ja myślałem że jedna z głównych koncepcji / korzyści np programu adder było właśnie to...

jakie macie argumenty na poparcie - ze to faktycznie zły sposób?

Jeden który mi przychodzi na myśl, to ż np spotkałem że na niektórych forach robią czasem czystki - kasują konta bez postów, więc zakładanie takich kont jest wówczas bezcelowe.

co myślicie?

pozdro

V

z vege pozdro

Veganka

Fora są przepotężnym narzędziem w rękach dobrego pozycjonera, a korzystając z nich można uzyskać nieporównywalnie lepsze efekty niż w przypadku katalogów czy precli. Aczkolwiek podany przez Ciebie sposób wykorzystania nie jest najlepszy, co potwierdzili poprzednicy powyżej. Znacznie lepiej natomiast poświęcić kilka minut i napisać parę postów, które naprawdę coś wniosą do meritum i rozwiążą jakieś problemy użytkowników - wówczas zyskuje właściciel forum, uczestnicy forum, a my mamy bardzo mocne i chętnie widziane linki, które nie tylko podwyższą pozycje w wyszukiwarkach, ale i przyniosą wiele (nawet kilka tysięcy) unikalnych odwiedzin!

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Musisz też zobaczyć, czy na danym forum linki są follow czy nofollow, bo jak follow to masz pozycjonowanie i reklamę, a nofollow tylko reklamę. :pytajnik:

Co do czystek użytkowników większe fora [a pewnie na takich byś się musiał(a) skupi(a)ć] raczej tego nie robią, bo po co? Liczba userów jest często wskaźnikiem prestiżu, kasować to mogą na jakichś mniejszych.

Co do tego aspektu który poruszyłaś to osoby powyżej mają całkowitą rację. Jeżeli zarejestrujesz się i dasz linka twoja tożsamość na tym forum to spamer i wszyscy będą utożsamiać Ciebie ze spamerstwem, a także zrazi ich do strony, którą reklamujesz/pozycjonujesz. Nie mówiąc już o administracji, która pełna tryskającej nienawiści do Twojej osoby i strony (znowu kolejny spamer? który to już z kolei...) przyrżnie bana na konto jak nie na IP. Taki admin wykasuje też specjalnie linka z tematu. Wiem to po sobie. ;)

Dokładnie. Co do większych grup dyskusyjnych to myślę że też wykasują. Nie po to ma się tylu moderatorów aby przeszło coś takiego. Ale co innego zrobić porządnie stronę, i w rozwiązaniach problemów umieszczać do niej linki. Aby mieć więcej linków można również wypowiadać się na innych forach nie koniecznie podobnych tematyką i umieszczać linka w stopce, google też znajdzie linka.

Darmowy katalog stron internetowych Katalog stron - Jogurcik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności