Skocz do zawartości

Katalogi Stron -czy się dodawać do tych o niskim PR?

kamil2234

Rekomendowane odpowiedzi

Nie to to prawdą, że do takiej strony nie prowadzą żadne linki, gdyż są cały czas linki wewnętrzne. Nie jest również prawdą, że strona bez linków zewnętrznych ma moc równą 0.

Katalogi są dla wszystkich, ale efekty mają Ci, którzy umieją z nich korzystać.

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Nie to to prawdą, że do takiej strony nie prowadzą żadne linki, gdyż są cały czas linki wewnętrzne.

Tylko, że w większości katalogów przez te linki zewnętrzne nigdy bot nie dotrze do linka.

Nie jest również prawdą, że strona bez linków zewnętrznych ma moc równą 0.

Możesz powiedzieć jaką moc ma taki link?

Katalogi są dla wszystkich, ale efekty mają Ci, którzy umieją z nich korzystać.

Możesz pochwalić się jakąś stroną, którą wypozycjonowałeś dzięki tylko katalogom? Super by było abyś podał też słowa kluczowe na które została wypozycjonowana.

Pozdrawiam

Krzysztof

Pewnie słowa, domeny, ile klient płaci też byś chciał się dowiedzieć :)

Tylko, że w większości katalogów przez te linki zewnętrzne nigdy bot nie dotrze do linka.

Właśnie przygotowałem sobie paczkę wpisów do podlinkowania. Wpisy w katalogach easydir.

Ilość całkowita wpisów - 100

Ilość wpisów bez wizyty bota - 47

Max ilość wizyt bota na wpisie - 8

Ilość wszystkich wizyt bota - 96

Jak to się ma do tego co tu wypisujesz?

Czy nie posiadasz własnych stron, które w ten sposób pozycjonowałeś? Jesśli pozycjonujesz klientów strony, to przypuszczam że wcześniej uczyłeś się na swoich?

Pewnie słowa, domeny, ile klient płaci też byś chciał się dowiedzieć :)

Właśnie przygotowałem sobie paczkę wpisów do podlinkowania. Wpisy w katalogach easydir.

Ilość całkowita wpisów - 101

Ilość wpisów bez wizyty bota - 48

Max ilość wizyt bota na wpisie - 8

Ilość wszystkich wizyt bota - 96

Jak to się ma do tego co tu wypisujesz?

Możesz wytłumaczyć na chłopski rozum, o co Ci chodzi w powyższym co napisałeś? Nic, a nic nie rozumiem.

mam kilka sukcesów - wypozycjonowanie stronki na srednio trudne frazy prawnicze tylko z katalogów ;)

Dziekuje za uwage :) ale stronki nie ujawnie :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A jak waszym zdaniem dodawanie przeklada się na wynik w czasie ? Chodzi mi o przyrtost mocy w PR po dodaniu np. 180 katalogów w ciągu 3 miesięcy do katalogów o mocy w rankingu =>2

Oczywiście zakładam , że dodajemy 2 katalogi dziennie przez 3 miesiące jaki efekt będzie dnia 91 ? I jaki będzie efekt dnia 181 ? Wasze opinie.

;)

1. www.techmania.pl - po dodaniu około 300 bezpłatnych wyselekcjonowanych katalogów + około 100 artykułów w ciągu pół roku - PR0

2. www.zyczeniabozonarodzeniowe.pl - po dodaniu około 300 bezpłatnych wyselekcjonowanych katalogów + około 100 artykułów w ciągu około 9 miesięcy - PR1

Wnioski najlepiej abyś sam wyciągnął.

Pozdrawiam

Krzysztof

Wnioski najlepiej abyś sam wyciągnął.
Proponuje wyciągnąć wnioski z Twoich wniosków, by nie wyciągać takich wniosków!!!

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

To zróbcie test i nie będzie problemu. Ja mogę dodać do 50 czy 100 z pr0 a Ty 1 link do dowolnego z pr 4 czy 5 ile tam chcesz i sprawdzimy co lepsze może? Świeżych domen mam nadmiar więc co tam ;)

I bez żadnego dopalania wpisów itp., same np. qlweby i mini przelecę xP

Dla mnie większą moc ma TAKA ilość niż jakość...

musiałbyś zrobić sporo takich testów i wyciągnąć jakąś średnią, żeby określić jakąś statystyczną, realną zależność. Zależy też co byś chciał testować, czy pozycjonowanie na daną frazę, czy PR. Przypuszczam, że pozycjonowanie.

1. Zależy jakie byś wybrał/trafił te katalogi z PR0.

2. Zależy co by się stało z tym jednym wpisem w tym katalogu PR5 - bo jak to jest duży katalog to też może wylecieć z indeksu, trafić do tego zmodyfikowanego odpowiednika SI itp. (chociaż jest tu nieporównywalnie mniejsze prawdopodobieństwo niż w PR0).

3. Wyniki takiego testu mogłyby być bardzo różne, bo tu jest dużo zmiennych czynników.

Mimo wszystko dlaczego kilka artykułów w dobrych serwisach potrafi mocno wybić stronę na jakąś łatwą frazę, a przejechanie automatem kilku tysięcy katalogów nie będzie miało zauważalnego efektu??

"Sporu" - ilość/jakość nie da się jednoznacznie rozstrzygnąć. Każdy ma swoje metody i swoje podejście. Ja wolę jakościowe podejście, ale też na pewno nie neguję skuteczności metod ilościowych, bo dodając ogromną ilość linków jest wysokie prawdopodobne, że część z nich jest skuteczna, tylko że trzeba mieć możliwości i umieć to robić. Z kolei dodanie jednego wpisu to na pewno 100 razy mniej pracy niż dodanie 100 wpisów ;)

Nie można powiedzieć, że jedno z podejść jest lepsze, a drugie gorsze. Wszystko zleży od umiejętności, wiedzy, możliwości i pracy. Sporo osób też łączy obydwa podejścia i są zadowoleni ze swoich efektów.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Możesz pochwalić się jakąś stroną, którą wypozycjonowałeś dzięki tylko katalogom? Super by było abyś podał też słowa kluczowe na które została wypozycjonowana.

Czy ktoś oprócz ciebie w tym wątku proponuje pozycjonować za pomocą tylko katalogów i to koniecznie tych słabych?

Mimo wszystko dlaczego kilka artykułów w dobrych serwisach potrafi mocno wybić stronę na jakąś łatwą frazę, a przejechanie automatem kilku tysięcy katalogów nie będzie miało zauważalnego efektu??

Całkowita racja, samymi katalogami pewnie nie wjedzie się do TOP10 nawet na łatwe frazy. Ale jak ma się już stronę z PR3, to linki z katalogów z odpowiednimi anchorami potrafią wyciągnąć stronę z TOP50 do TOP1-5 na kilkadziesiąt fraz. To akurat wiem z doświadczenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności