Skocz do zawartości

Hajs z reklam na zapleczu

djurek

Rekomendowane odpowiedzi

I jak taki wejdzie na 20 stron pod jedno konto adsensa i każda będzie tej samej temtyce każda będzie linkować z podstron inny serwis może być to podejrzane.

Mam tak od lat i wszędzie AdSense. Strony muszą trzymać przyzwoity poziom i nie powinno być problemu.

Ja chyba dla świętego spokoju.. założę drugie konto Adsensa...

Szwagier wykupił od google reklamę i płacił 80gr od kliknięcia. Ja na stronkach mam reklamy Adsense i za kliknięcie dostaję około 0.05$

Ale to wszystko zalerzy, dlatego napisałen około

nie no kolejna genialna teoria... masakra.

Wyobraź sobie, że za reklamy (turystyka) płaciłem 40gr za klika a zarabiałem na swojej stronie turystycznej 60 gr za klika. Jednym słowem google to organizacja dobrocznynna i ze swojej kieszeni dopłacała mi 20 gr.

A kumpel mi mówił, że jego szwagier z sąsiadem ze starej motorówki prom kosmiczny zrobili. Sama prawda!

dymna.jpg

Szwagier wykupił od google reklamę i płacił 80gr od kliknięcia. Ja na stronkach mam reklamy Adsense i za kliknięcie dostaję około 0.05$

Wyobraź sobie, że za reklamy (turystyka) płaciłem 40gr za klika a zarabiałem na swojej stronie turystycznej 60 gr za klika. Jednym słowem google to organizacja dobrocznynna i ze swojej kieszeni dopłacała mi 20 gr.

A kumpel mi mówił, że jego szwagier z sąsiadem ze starej motorówki prom kosmiczny zrobili. Sama prawda!

No to jak mają prom to tylko w niebo ruszać.

kompletnie nie czaje Twojego posta.

A to co napisałem wcześniej to fakty, to co Ty napisałeś, nie mam pojecie o co chodzi :D

A to co napisałem wcześniej to fakty, to co Ty napisałeś, nie mam pojecie o co chodzi :D

Autorowi chodziło o to, że porównanie tego co wydaje Twoj szwagier na adwords, do tego co Ty zarabiasz na adsense jest pozbawione jakiejkolwiek logiki, bo zbyt wiele czynników wpływa na to, ile kosztuje kliknięcie danej reklamy na danej stronie, by jednoznacznie określić procent, jaki zabiera Google do swojej kieszeni :)

Mam nadzieję, że teraz jest to bardziej dla Ciebie zrozumiałe. Podając, że Google zabiera 75%, wprowadzasz tylko ludzi w błąd, bo nie masz możliwości zweryfikowania tego.

• 2 tygodnie później...

Wrzuce swoje 5 groszy do tematu.

Czepiacie sie adsense, bo Google ma was na monitorze. To prawda, ale czy tak samo nie bedzie jesli zainstalujemy na 50 stronach adtaily.com czy tez adkontest? Sprawa wyglada tak samo. Zatem jesli masz spamerskie zapolecze zrezygnuj z reklam.

Jesli masz strony z trescia dla uzytkownika, nie musisz sie bac google.

Jest jeszcze wiele czynnikow, ktore moga zdradzic twoje zaplecze:

-whois (na firme odpada)

-miejsce wykupienia domeny (masz zaplecze 100 stron, domeny wykupione w jednej firmie - wiadoma spraw, jesli z zaplecza linkujesz te same strony)

-data wykupienia domeny (100 domen wykupionych w jednym dniu - podejrzane?

Kwestie IP sobie zostawmy w spokoju

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności