Skocz do zawartości

Przechwytywanie domen

richti007

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zwykle witam wszystkich zgromadzonych ;)

Mam pytanko do osób, które są dobrze obeznane w temacie przechwytywania domen. Otóż od jakiegoś czasu przechwytuje miesięcznie spore ilości domen, żeby wykorzystać je na zaplecza. Są to domeny kilkuletnie z PR i zadowalającą mnie ilością BL.

Pytanie jednak o domeny, które wg Google Toolbar posiadają PR ale przy poleceniu SITE:domena nie zwracają wyników w Google oraz strony nie ma też w Cache'u. Czy takie domeny mają już wyzerowany "staż" w Google, czy są do uratowania i warto coś na nich stawiać?

Wiem, że można skorzystać na starych BL takich domen ale wolę dbać o zaplecze, które zachowało swój PR, wiek (w większości 1999-2003 rok) a nie tylko BL.

Szkoda mi trochę pieniędzy poświęconych na domeny, które muszę olać, stąd moje pytanie.

Będę bardzo wdzięczny za konkretne odpowiedzi, najlepiej podparte na własnym doświadczeniu i testach.

Podając linka mogłeś sprecyzować swoją myśl. Strony które przechwyciłem już jakiś czas temu skrypt pokazuje, że PR jest ok i wszystko śmiga. Dla domen, których nie ma obecnie w indeksie, a o które pytałem, pojawia się komunikat "nie znaleziono strony w Google". Nic mi to więc nie mówi (chyba, że sugerujesz tym samym, że domenę mogę wyrzucić do kosza). Trafiają mi się stronki, które mają Cache innej strony i takie strony od razu wykluczam. Te, które mają BL ale nie są w site i w cachu - O takie domeny mi chodzi.

Ja myślę, że ta domena o której mówisz była po prostu przekierowywana i zyskała moc od strony na którą była przekierowywana. Np. na dropped widnieje domena tybet.org.pl z dużym PR, a ona też była przekierowywana i jak dla mnie dużej wartości nie ma.

Przykład na działającej w sieci domenie: www.trueway.pl ma PR2 a nie ma wcale site:www.trueway.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności