Skocz do zawartości

linki wewnętrzne - "Google narzędzia dla webmasterów"

pavlus007

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka

Jestem nowicjuszem jeśli chodzi o pozycjonowanie. Pozycjonuje stronkę około miesiąc i kilka pierwszych pozycji już osiągnąłem, ale na średnio popularne słowa kluczowe.

Używam "Google narzędzia dla webmasterów" i ostatnio zauważyłem, że w linkach wewnętrznych mam takie coś:

(każda podstrona którą podaję jest tak samo zbudowana - menu po lewej z odnośnikami w java script: atrybut "onclick". A pod menu obszar na "aktualności", gdzie są linki do artykułów - chciałem w ten sposób powiększyć ilość linków na stronie )

(po prawej linki wewnętrzne)

1niepozycjonowana stronka z bardzo małym contentem 14

2niepozycjonowana stronka z zerowym contentem (mapka google i linijka tekstu) 14

3prawie niepozycjonowana stronka (ze 2 linki w mało wartościowych preclach) z dużym contentem 13

4prawie niepozycjonowana stronka (ze 3 linki we w miarę wartościowych katalogach) z dużym contentem 13

5niepozycjonowana stronka ze b. dużym contentem (do której jest link w "aktualnościach") 12

6niepozycjonowana stronka ze b. dużym contentem (do której jest link w "aktualnościach") 9

7niepozycjonowana stronka ze b. dużym contentem (do której jest link w "aktualnościach". na tej stronie są 2 linki do podstrony numer 11) 9

8mapa strony 9

9niepozycjonowana stronka ze b. dużym contentem (do której jest link w "aktualnościach") 7

10strona startowa, nie ma na niej kontektu, tylko obrazek z napisem "wejdź" (pozycjonowałem ją na początku dodając do wartościowych katalogów) 4

11tą stronę pozycjonuję cały czas, jest na niej dużo contentu (dodawałem ją do wartościowych katalogów i do 4 połączonych ze sobą linkami krótkich precli - przez które chyba zostałem zbanowany na frazę pewnie przez powtarzanie anchor tekxu w linkach) 4

12prawie niepozycjonowana stronka (ze 2 linki we w miarę wartościowych preclach) z małym contentem 2

13prawie niepozycjonowana stronka (ze 3 linki we w miarę wartościowych katalogach) z dużym contentem 2

14index.html = strona startowa 1

15niepozycjonowana stronka ze b. dużym contentem (do której jest link w "aktualnościach". na tej stronie 1 link do strony głównej) 1

jak widać, do podstrony którą pozycjonuję (11) są tylko 2 linki. wie ktoś dlaczego tak się dzieje? może robię coś źle i o tym nie wiem?

dodam, że:

na początku mocno linkowałem niektóre podstrony przez dodawarka.info (w sumie około 400 linków) i dodałem do kilku wartościowych katalogów, później zrobiłem artykuł który podzieliłem i dodałem do 5 precli (połączyłem je linkami) a teraz dodaje do katalogów kilka razy rzadziej, jak już to głównie podstronę numer 11

treści strony dawno nie zmieniałem

nie pinguję bo nie umiem ;) cośtam próbowałem szukać ale znalazłem tylko niedokładne odpowiedzi lub linki do usuniętych tematów (ostanio nie mam czasu) - także strony indeksują mi się po 4-5 dniach (tyle czekałem na zaktualizowanie opisu strony- "description")

nie wiem czy to potrzebne, ale na wszelki wypadek napisałem

Jeśli początkuejsz w pozycjonowaniu poczyaj, jak to robić tutaj: https://poradnik-seo.pl/

dodatkowo pośledz wypowiedzi na forum, niezłe kompendium wiedzy ;)

także strony indeksują mi się po 4-5 dniach

To i tak dobrze :)

Zwiększ ilość linków , powstawiaj kluczowe słowa w nagłówki (ale rozsądnie), dodaj znaczniki semantyczne, korzystaj z altów.

Zdobywaj linki i się nie przejmuj wynikami. Ślepe patrzenie w statystykę zaślepia. Zdobywaj linki/pozycję/mocnych polecających a będzie dobrze. Statystyki z czasem zacznąć iść w góre.

Zapraszam na mój blog - websem.pl - marketing internetowy i pozycjonowanie!

Kurs pozycjonowania

banner5.png

dzięki za odp

wiem już co nie co o pozycjonowaniu (głównie dzięki użytkownikom forum.optymalizacja.pl ;)) i pozycjonuję stronę już 2 miesiące

jedynie niepokoiła mnie ta ilość linków na najbardziej intensywnie pozycjonowaną podstronę. Było tak ze dwa tygodnie, ale teraz się juz mniejwięcej wyrównało i jest 10 linków. W tamtym okresie mało linkowałem, prawie w ogóle. Może to dlatego. Ostatnio spowrotem zacząłem linkować, usunąłem precel-kopię tej podstrony (z początku mojego pozycjonowania, kiedy jeszcze nie wiedziałem co to jest unikalna treść :P )

@Edit

Szkoda że nie znałem strony którą mi podałeś od początku mojej przygody z pozycjonowaniem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności