Skocz do zawartości

kolejny problem na ff

Versis

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

mam kolejny problem. Poradziłem sobie juz ze stopką, ale z racji tego, że udało się(na operze) to na FF jest znowu zle. Być może jakiś kłopot z moja przeglądarką(choć ściągałem ostatnio najnowszą wersje). Adres wiadomy ekody.pl/xhtml/ .

Problem wygląda tak(przynajmniej u mnie), że nad menu jest taki wielki ciemno szary prostokąt i prawdopodobnie ma tyle wysokości co odstep stopki od dołu strony(mam nadzieje, że rozumiecie). Jak to usunąć? Jeżeli niczego takiego u was nie ma to mam prosbe o zrobienie screena.

Dziękuje.

Jeżeli nie wiesz czemu mój post jest taki, a nie inny to zajrzyj tutaj

nie wiem jak na operze ale na FF wywalenie tego top pomaga. Sprobuj uzywac position relative a nie absolute.

Poza tym - jesteś przekonany że chodzi Ci o top property, na pewno nie margin-top?...

https://www.w3schools.com/css/pr_pos_top.asp

La Palma tu żyję.

Strony www, ilustracja to robię.

Link Vault jest spoko.

Zmienilem top na margin-top i juz jest OK! Dzięki. Teraz kolejny problem.

Co zrobić by na IE też wszystko bylo dobrze? (nie patrz na ie.css)

P.S. To jest moja pierwsza strona robiona w xhtml'u i nie znam sie na wszystkim(np. nie widziałem różnicy między top, a margin-top).

Co zrobić by na IE też wszystko bylo dobrze?

Trzy przysiady i splunąć przez lewe ramię?...

Może najpierw spróbuj sam, a dopiero jak natkniesz się na konkretny problem, a nie na "wszystko", pisz.

La Palma tu żyję.

Strony www, ilustracja to robię.

Link Vault jest spoko.

Co zrobić by na IE też wszystko bylo dobrze? (nie patrz na ie.css)

poczytaj wątek podwieszony normanosa i poszperaj po tamtejszych linkach za różnymi "hackami" do MSIE. parę ich jest, ale nie są takie trudne do opanowania ;)

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

Mam dla Ciebie najlepszą rade.... a jest nią zakup odpowiedniej książki. Sam borykałem się [no i nadal borykam :) ] z takimi problemami jak Ty i polecam te dwie pozycje:

1) Projektowanie serwisów WWW. Standardy sieciowe

Autor: Jeffrey Zeldman

helion.pl/ksiazki/pswsta.htm

2) CSS według Erica Meyera. Kolejna odsłona

Autor: Eric A. Meyer

helion.pl/ksiazki/cssods.htm

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Może wyluzuj się już z tym Twoim problemem i prośbą o pomoc ....

Mówiąc w przenośni zamierzasz wejść po schodach i co stopień prosisz kogoś aby cię podniósł jeden stopień wyżej....

Moim zdaniem NIE TĘDY DROGA!

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

-> pl.comp.www

nie bedziemy ci analizowac problemu po problemie co 5 minut.

+ kurs xhtml

+ kurs css

+ ew. ksiązka

+ KOMBINOWANIE!!! (sprawdzaj rózne ustawienia)

+ z _konkretnymi_ problemami pl.comp.www

Versis

Mam nadzieje, ze masz plugin web developer do ff. Wtedy sobie wybierasz css -> edit css i naprawde duzo latwiej jest poprawiac bledy pod ff.

P.S. Przejrzyj swoj kod, nie tylko css. Bo wudac w nim lekka kaszane, jak np. css Zen Garden.

Nie pomyślałem o tym pluginie. Dzięki. Zresztą mam inny problem, moze jakąś opcje trzeba zmienić, ale np. jeżeli ktos na forum wklei obrazek to mi sie nei wyświetla.

A to css Zen Garden to tak, żeby tylko było ;)

P.S. Już sobie poradziłem i na wszystkich 3 przeglądarkach wszystko działa dobrze.

==edit==

no priiwe wszystko, sa 2 błędy, ale jakoś je przezyje :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności