Skocz do zawartości

Jak zoszczędzic na ZUSie

dawstaw

Rekomendowane odpowiedzi

W dodatku owa firma reklamuje się w Google Adsense i pewnie już naciągneła wielu w butelkę.

Ciekawe jak by się bronił przeciętny Kowalski przed sądem jak by skorzystał z oferty i został sprawdzony, a sąd zadał pytanie, gdzie pracuje za granica jak nigdy tam nie był. Po za tym, która księgowa by coś takiego prowadziła i miała pojęcie o takich lewych trickach.

Ciekawe jak by się bronił przeciętny Kowalski przed sądem jak by skorzystał z oferty i został sprawdzony, a sąd zadał pytanie, gdzie pracuje za granica jak nigdy tam nie był. Po za tym, która księgowa by coś takiego prowadziła i miała pojęcie o takich lewych trickach.

No chyba nie do końca bo istnieje coś takiego jak praca zdalna - ja prowadze firme w Kołobrzegu a mieszkam w Poznaniu - to jest to oszustwo? tak samo może być w tym przypadku. Jeśli płacisz legalnie angielski 'zus' to wg. prawa nie musisz tego robić w kraju. Trzeba by się temu bliżej przyjżeć, bo dziwi mnie tylko to, że w anglii w funtach te całe ubezpieczenie w tym zdrowotne wychodzi o tyle taniej...

zauważyłem, że media i niektórzy ludzie próbują zrobić z tego wielką aferę... a dla mnie np największą aferą tego państwa jest krus, nie bardzo rozumie dlaczego ja płacę za rolnika składki? Dlaczego on płaci niecałe 400zł raz na kwartał a ja ponad 800 co miesiąc? tu jest wielka afera a nie tam gdzie paru cwańszych od nas rejestruje się za granicą

u nas strasznie tępi się niby wszystko co złe bo polska to kraj katolicki, [ osoba domniemana o popełnienie przestępstwa lub wykroczenia ] jest złym człowiekiem a pani, która kosztuje w markecie winogrona czy inne rzeczy jest zaradna, przedsiębiorca, który stara się choć troszkę uciec od podatków to krętacz a szara strefa, która zaniża ceny powodując, że małe firmy padają kwitnie sobie w najlepsze i wszyscy uważają takiego "mistrzunia", który sprzedaje na allegro tysiące rzeczy bez płacenia podatków za człowieka sprytnego-->to są prawdziwe afery a ludzie udają, że tego u nas nie ma

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Przykład musi iść "z góry", a jak jest w naszym Państwie "na górze" wszyscy chyba wiemy. Typowo polskie podejście brzmi "jak miałeś okazję ukraść i nie ukradłeś to jesteś frajerem (a nie po prostu człowiekiem uczciwym)"- jeśli w takim tonie będziemy wychowywać kolejne pokolenia to na poprawę nie ma niestety co liczyć. Mentalność Polaków jest wręcz przerażająca.

W kwestii samego ZUS, polecam film: "

" na YouTube.pl. Po prostu, coś "pięknego". W kwestiach związanych bezpośrednio z ZUS, a tym bardziej KRUS wypowiadać się nie będę, bo skończył mi się zapas melisy !!!

dust.pl - hosting klasy business [ kompleksowe rozwiązania dla Twojego biznesu ]

Markowe serwery DELL kolokowane w Polsce, bezpośredni styk do zasobów: TPNET, PL-IX, WIX, AC-X

NIP: 7712529108, REGON: 100262620, Infolinia handlowa: 0801 000 867

• 1 miesiąc temu...

No i nie wiem czy temat powinien być w dziale dowcipy :lol:

Już kilka tysięcy przedsiębiorców przestało płacić składki na ZUS i uciekło z nimi za granicę - pisze "Dziennik Gazeta Prawna". Gazeta cytuje jednak ostrzeżenia minister pracy Jolanty Fedak, że ich korzyści są tylko teoretyczne.

https://www.tvn24.pl/-1,1630769,0,1,taksowk...,wiadomosc.html

Mnie natomiast ciekawi jak to by było jak by do Uk przenieś firmę całe te podadki składki i reszta zusów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności