Skocz do zawartości

Brak śledzenia celu na subdomenie

Lexy

Rekomendowane odpowiedzi

Kombinowałam na różne sposoby, ale się poddałam :/ i liczę na Waszą pomoc.

Celem jest rejestracja, a formularz znajduje się w subdomenie (coś w stylu profil.domena.pl/rejestracja). Dotychczas zakładka "cele" w Analyticsie pokazywała poprawnie ilość zarejestrowanych osób, mogłam też sprawdzić skąd przyszli użytkownicy, wchodząc w "witryny odsyłające" -> "konwersja na cel". Problem w tym, że nie mogłam sprawdzić z jakich słów kluczowych (zarówno z wynikó organicznych, jak i płatnych) oni przyszli.

Wczoraj wieczorem coś pozmieniałam i mimo że nowe osoby się zarejestrowały, przestało zupełnie zliczać cele. Podam jakie były ustawienia:

- strona była dodana do GA z "www" na początku - być może dlatego nie śledziło przejść na subdomenę - zmieniłam to;

- cel prowadził do /rejestracja i miał dopasowanie ścisłe - teraz jest zmienione na rejestracja (bez "/") i ma dopasowanie wyrażenia regularnego.

Nie mogę ustawić żadnych kroków prowadzących do celu, bo adres rejestracji jest taki sam, jak ten po założeniu konta kiedy to wyskakuje info o konieczności jego aktywacji.

Co mam jeszcze sprawdzić i co zmienić, aby zaczęło poprawnie zliczać cele i pokazywać je w każdej zakładce, w jakiej powinny się znaleźć?

• 3 tygodnie później...

Szczerze mówiąc już sobie poradziłam, ale nie jestem w stanie teraz powiedzieć, która ze zmian była potrzebna. Co do pyt. 2 to po wejściu w Źródła odwiedzin -> AdWords -> Kampanie AdWords i zmianie na zakładkę "Konfiguracja celu" przy żadnej z fraz nie było widać rejestracji, mimo że z AdWordsa codziennie są jakieś nowe konta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności