Skocz do zawartości

Moja strona firmowa jak wypozycjonować ?

Zygfryd_60

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , niedawno stworzyłem strone www.paplicki-renowacje.bbs.pl , jest już miesiąc w necie dodałem do google i puki co nie mam z niej żadnych klientów , jak najlepiej jąwypozycjonować , do jakich katalogów dodać , w co zainwestować ? Niestety jestem początkującym w temacie pozycjonowania więc proszę o wyrozumiałość .

P.S czy u was dobrze się wyświetla ta moja strona ?

No niestety, strona nie wyświetla się prawidłowo. Jeżeli prowadzisz swoją działalność i podchodzisz poważnie do reklamy biznesu w internecie, to pierwsze co zrób to zainwestuj we własną domenę, której koszt nie jest duży, a zagwarantuje Ci ona stabilność - nie jesteś uzależniony od kogoś innego. Koszt domeny .com - 30zł + serwer - od 30zł = 60zł rocznie. W taką stronę można już zacząć inwestować, a będziesz też pewny, że nie zniknie Ci ona z dnia na dzień, a koszty reklamy poszły w błoto. Dobrze się zastanów :D - taka moja rada :)

Pozdrawiam

fibonacci

120x20.gif

1.czytaj forum.

2. zleć komuś.

Instalacja statystyk, analiza skutecznosci poprezez google adwords, pozycjonowanie ...

3. to co napisane wyżej. domena i serwer.

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Jeśli masz sporo czasu i chcesz wkrótce obsługiwać kilkanaście - kilkadziesiąt domen ze stronami własnego zaplecza (w zależności jakie frazy Cię interesują) to zacznij czytać forum.

Jeśli tego nie chcesz lub uważasz, że w czasie który musiałbyś poświęcić na naukę pozycjonowania możesz zrobić coś bardziej dochodowego to poszukaj kogoś kto zajmuje się tym zawodowo. Ja np. wolałbym Tobie zlecić renowację mojej komody niż zacząć uczyć się renowacji mebli.

Ale Ty już zrobisz jak uważasz.

Jak można pozycjonować IFRAME https://www.paplicki-renowacje.yoyo.pl/

Przede wszystkim własna domena + hosting, a nie darmowe yoyo

Przebudowa stron z optymalizacją pod kątem SEO, bo tak jam masz jest bardzo słabo...

Dopiero potem pozycjonowanie.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

A co dokładniej należy przerobić...
Po dodatkowym spojrzeniu w kod strony stwierdzam, że Całość ! Jeśli Jesteś zainteresowany jej prawidłowym wykonaniem zapraszam na PM...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Czy warto inwestować w wyświetlenia np. na allegro można kupić dajmy na to 3000 wyświetlen mojej strony , czy to coś da ?

Nic.

Naciągacze proponują coś takiego, ale to tylko zużywa cenny transfer i absolutnie nie działa na pozycję strony w Google. Pomyśl logicznie - czy Google ma dostęp do statystyk twojej strony, żeby później wyszukiwarka ta mogła na podstawie tego ustalać ranking wyników wyszukiwania? Nie! Nikt nie ma dostępu do statystyk twojej strony poza tymi, którym udostępnisz sam :D

Złota zasada: nie szukaj pomocy na Allegro :) tylko na fachowych forach - w tym przypadku PiO :)

Pozdrawiam

f.

120x20.gif

A co dokładniej należy przerobić...

Zoptymalizować stronę. więcej tutaj: https://poradnik-seo.pl/podstawy/optymalizacja.html i w dalszych częściach.

Strona nadaje się do ee, mówiąc delikatnie "lekkiej" ;) przebudowy i modernizacji.

Zapraszam na mój blog - websem.pl - marketing internetowy i pozycjonowanie!

Kurs pozycjonowania

banner5.png

Tak jak pisze fibonacci kupowanie ruchu na allegro nie da ci nic (ani klientów, ani poprawy pozycji w google). Przerobienie strony to też drugorzędny temat (ale mega ważny!) bo ty nie masz podstawowej rzeczy: brak wykupionej domeny a strona (i linki wewnętrzne) postawiona na yoyo.pl. Nie ma sensu nawet zaczynać bez własnej domeny.

Kup sobie np. najtańszy serwer wirtualny w ovh.pl (bo mają dobry stosunek jakości do ceny), do tego dostaniesz domenę .pl odnawianą gratis w cenie serwera (na całą długość używania hostingu) i zmieścisz się w około 120 zł/rok. Możesz też przeglądnąć dział "hosting" i poszukać sobie innej firmy. Dopiero jak będziesz miał stronę na własnej domenie wróć do nas z pytaniami o przeróbki kodu HTML.

Edit: literówki

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

jeśli tylko chcesz wypromować firmę a nie bawić się w e-biznes zleć to najlepiej komuś

Dokładnie - robisz meble to rób. Zleć komuś zrobienie strony. Jak auto Ci się popsuje to też sam robisz ? Zwracasz się do mechanika. Popsutego zęba też będziesz leczył ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności