Skocz do zawartości

NoFollow Linki, ktore nadal mają wartość w oczach PR

veganka.dl.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzieś natknąłem się na wypowiedź jakby nofollow linki nadal miały jakąś moc i wartość w oczach Google i jego PR systemu...

i jestem w kropce.. do tej pory wydawało mi się że linki nofollow są tak samo bezwartościowe bez względu na to gdzie się znajdują ...

a tu okazuje się że nie do końca...

prawda? fałsz?

jakbyście mogli się podzielić swoją opinia w temacie

z gory dzieki

pozdro

V

z vege pozdro

Veganka

Linki nofollow z założenia miały być wyłączone z obliczeń PR, czyli być bezwartościowe i tak było (za wyjątkiem faktu, że tak na prawdę przechodził przez nie robot). Praktyka pokazała, że okazały się pułapką, bo dzięki korzyściom stały się bardzo szeroko stosowane - nawet w wypadkach, gdy stosowane winny być linki dofollow.

Od pewnego czesu (ok. 2 miesiące), wprowadzono algrytm na mocy którego linki nofollow liczą się do mianownika (liczby linków na stronie) we wzorze na PR. Oznacza to w praktyce, żę duża ilość linków nofollow zaniża wartość linków na stronie - należy unikać wstawiania nofollow, tam, gdzie nie jest to konieczne.

Pozdrawiam, J.

Od pewnego czesu (ok. 2 miesiące), wprowadzono algrytm na mocy którego linki nofollow liczą się do mianownika (liczby linków na stronie) we wzorze na PR. Oznacza to w praktyce, żę duża ilość linków nofollow zaniża wartość linków na stronie - należy unikać wstawiania nofollow, tam, gdzie nie jest to konieczne.

Znalazłem sporo publikacji świadczących o tym, że faktycznie zastosowanie linka nofollow, "unicestwia" część PR, który po prostu zamiast być przekazywanym - wyparowuje. Czy tyczy się to także linkowania wewnątrz serwisu? Macie jakieś dowody na to, że linki nofollow wpływają negatywnie w takiej sytuacji?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności