Skocz do zawartości

Adsense program partnerski

Realistic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie.

Wpadlem na taki pomysl:

1. Zrobie mozliwosc logownia dla Webmasterów na swojej stronie

2. Mozliwosc polecania innych webmasterów

3, Mozliwosc zmiany Publisher-ID w reklamach, jesli ktos podeslal uzytkownika

4. Markowania usera ciachem na pol roku

Dzieki czemu bede mogl miec program partnerski dla linkujacych moja strone.

A teraz podzial zyskow:

1. Podeslanie usera - gorny banner

2. Powrot usera - gorny banner z prawdopodobienstwem 70%

3. Podeslanie lub powrot usera podeslanego przez webmastera poleconego - boczny banner, prawdopodobienstwo 70%

Strony nie chce na razie podawac, bo chodzi mi o idee. A mianowicie:

1. Czy ktos wpadl na taki pomysl, zrealizowal go, jakie ma doswiadczenia?

2. Czy lamie regulamin AdSensa?

3. Czy bilibyscie zainteresowani? - w sumie to jak ktos ma submitera do katalogow i ma abonament to moze mu sie to oplacic.

"bilibyscie..." xD

Nie ja bym nie był zainteresowany umieszczaniem adsense na stronie której sam nie zrobiłem i której ja nie kontroluje.

Mam dziwne przeczucie że twoja strona była by o tematyce rozrywkowej = zarobki z reklam gier i reklam pt kiedy umrzesz albo piersi cichopek w zasadzie mizerne.

"2. Powrot usera - gorny banner z prawdopodobienstwem 70%"

"3. Podeslanie lub powrot usera podeslanego przez webmastera poleconego - boczny banner, prawdopodobienstwo 70%"

Co to jest to prawdopodobieństwo?

PS: Fajniej się czyta jak ktoś używa polskich znaków :)

Wstawić mój kod reklamy na stronę, nad której zawartością nie mam kontroli? Samobójstwo...

Przecież każdy może wstawić Twój kod reklamy na swoją stronę... W panelu jest narzędzie do określania na których domenach mogą się znajdować reklamy - można więc w razie czego zablokować.

Hosting już od 39 zł brutto/rok! Sprawdź nasze możliwości: brak limitu domen, subdomen, kont FTP, baz danych MySQL, wiele wersji PHP, dostęp do konta przez SSH, automatyczna instalacja WordPress, kompatybilność z frameworkami Symfony/Laravel, blokada krajów, integracja z CloudFlare i wiele innych.

1. Czy ktos wpadl na taki pomysl, zrealizowal go, jakie ma doswiadczenia?

2. Czy lamie regulamin AdSensa?

3. Czy bilibyscie zainteresowani? - w sumie to jak ktos ma submitera do katalogow i ma abonament to moze mu sie to oplacic.

Przykład:

Osoby A, B, C przykładają się solidnie do swojej pracy.... po pół roku pojawia się osoba D która wpada na jakiś genialny pomysł który łamie regulamin i serwis nie spełnia wytycznych programu AdSens blablabla... i zostaje zablokowany.

Co z tego mają osoby A-C, które się napracowały ? Bo osoba D ma to w du**e, nic ją to nie kosztowało :)

PS:

4. Markowania usera ciachem na pol roku

Dzisiejsze przeglądarki dają możliwość automatycznego kasowania ciastek po zamknięciu przeglądarki :-)

Odnosnie osob A,B,C i D to masz racje - jest takie ryzyko. Ciasteczka tez maja taka wade jak piszesz.

Oczywiscie strona nie jest z gatunku gry, a o finansach i gieldzie. Dodatkowo wersja angielska bylaby przedmiotem takiego systemu wiec mozliwosci promocji znacznie wieksze.

Czyli wady mamy wymienione :blush: Teraz poszukuje choc jednej osoby, ktora uwaza, ze to dobry pomysl i zapisalaby sie do takiego programu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności