Skocz do zawartości

Kiedy Gugl pobiera description z contentu

marcin_dance

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedy Gugl pobiera description z contentu

Zgłupiałem z tym descr. Mam stronę która ma wejscia z gugla głównie na frazy z tytułu posta i z opisu descritpion pisanego manualnie w polu Esxcerpt ( wp)

Czasami zdarza się że user wpada na stronę która ma wygenerowany desrcription z treści strony.

Ogólnie bardziej mi pasuje by Gugl pobierał description z treści a nie tylko z tego co sam sobie wymyślę. Da się na to jakoś wpłynąć ?. Na razie przychodzi mi do głowy by wykasować descritption, ale ponoć to nie polecane.

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Google wyświetla bardziej pasujący opis, czyli taki gdzie znajdują się słowa kluczowe.

Możliwe jest też, że pobiera go z katalogu DMOZ.

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

no właśnie ogólnei coś mi nie pasi z tymi opisami może to coś w All in Seo.

Widze po statach że może 5 % to takie mixy, a reszta to wejścia na podstawie mojego tytułu i opisu który ustawiam w polu Excerpt.

Wywaliłem w description w All in seo, zobacze jak to wyjdzie

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Google sobie świetnie radzi z brakiem description. Najczęściej też dobrze się orientuje która część strony jest jej główną częścią i prawidłowo dobiera tekst główny (a nie na przykład jakiś z menu).

Wnioski:

- nie ma co się przejmować już ani keywords ani description (oni już dawno zauważyli jak mocno zaspamowane są te tagi...)

- Google całkiem nieźle się orientuje w kodzie witryny - wie gdzie jest menu, gdzie treść a gdzie stopka. Na pewno wykorzystują tę wiedzę do określania wartości linku :blush:

Hosting już od 39 zł brutto/rok! Sprawdź nasze możliwości: brak limitu domen, subdomen, kont FTP, baz danych MySQL, wiele wersji PHP, dostęp do konta przez SSH, automatyczna instalacja WordPress, kompatybilność z frameworkami Symfony/Laravel, blokada krajów, integracja z CloudFlare i wiele innych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności