Skocz do zawartości

skradziona tresc ze strony, no nie do wiary...

technex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, postawilem sobie nowiuskiego bloga na wordpress.com. Napisałem posta wzbogacilem go o obrazki, wrzucilem tagi i opublikowalem o 12.40 dzisiaj, oniemiałem jak wpisałem sobie zdania z mojego posta w googla po kilkunastu minutach np.

"Do you ever visited ultramadol.us ? Did you know that is considered one of the best online stores to help you Buy Tramadol online, easily and simply ?"

Google wyplulo na pierwszym miejscu nie mojego bloga tylko jakiegos innego ktory ukradl moja tresc, ale najlepsze jest to że google twierdzi ze post na tym blogu został zaindeksowany 3 godziny temu czyli o 10.45 a ja napisalem posta o 12.40

Sami zobaczcie moj blog: ultramadol.wordpress.com

Blog który ukradł treść: allaboutultram.blogspot.com

normalnie nie do wiary jest, jak to możliwe!?

Pewnie sciagnal tresc przez jakas wtyczke RSS, zablokuj go w htaccess.

No to napewno tylko kwestia jest taka jak możliwe jest ze google przy jego poscie w indeksie wyświetla teraz ze zaindeksowało go 4 godz temu, jak 4 godz temu tego posta jeszcze fizycznie nie było na moim blogu. teraz wygląda to tak jakbym to ja ukradł tą treść z tamtego bloga i pewnie google potraktowalo moja strone jako tą która treść skopiowała.

Jeszcze co mogę dodać to to że jak napisałem posta dałem jako "save as draft" i popatrzyłem sobie na niego jak wygląda i później dałem "publish".

skorke co masz to standard drupala, zmien bo wyglada jakbys postawil swiezynke i nic nie robil. kolejna rzecz masz mnostwo bledow, poszukaj kogos kto ci sprawdzi angielski. kolejna rzecz to ciekawostka czy tramadol jest legalny? a www.ultramadol.us nie dziala

a tresc? pewnie z rss

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

skorke co masz to standard drupala, zmien bo wyglada jakbys postawil swiezynke i nic nie robil. kolejna rzecz masz mnostwo bledow, poszukaj kogos kto ci sprawdzi angielski. kolejna rzecz to ciekawostka czy tramadol jest legalny? a www.ultramadol.us nie dziala

a tresc? pewnie z rss

Blog zostal postawiony w celach testu, a temat nie powstal w celu czy cos jest legalne lub czy ma bledy...

Podkreslam ze chodzi mi o to ze google twierdzi ze zaindeksowalo post ktorego fizycznie jeszcze nie bylo o tym czasie. Albo google cos przyfiksowalo albo ktos ma swietny patent na kradziez tresci tak zeby google myslalo ze jest jego.

Tutaj print screen-y

word.jpg

blog.jpg

Gdzie ty mieszkasz?

Wpis został opublikowany o 2009-10-06T09:42:00+02:00, ale Google to przeczytało jako 9:42AM. Ty wpis opublikowałeś o 12:40, to znaczy, że żyjesz w strefie czasowej +3, czyli np. w Moskwie. Ktoś, kto Ci podkradł wpis musi żyć w strefie czasowej +2, czyli np. w Sztokholmie. Chyba. :[

Nawet jak się myle, to Google nie pokazuje godziny zaindeksowania, a jedynie godzinę publikacji.

Gdzie ty mieszkasz?

Wpis został opublikowany o 2009-10-06T09:42:00+02:00, ale Google to przeczytało jako 9:42AM. Ty wpis opublikowałeś o 12:40, to znaczy, że żyjesz w strefie czasowej +3, czyli np. w Moskwie. Ktoś, kto Ci podkradł wpis musi żyć w strefie czasowej +2, czyli np. w Sztokholmie. Chyba. :[

Widocznie taki czas ma ustawiony wordpress.com standardowo

Nawet jak się myle, to Google nie pokazuje godziny zaindeksowania, a jedynie godzinę publikacji.

No i chyba tu jest pies pogrzebany

normalnie nie do wiary jest, jak to możliwe!?

normalnie, a wlecieli wyzej bo maja lepiej podlinkowany serwis

po to masz pole ECERPT by tam wpisywać to co chcesz by wlatywało do RSS.

Jak tam nie wpiszesz tresci to wszystko ląduje w RSS

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności