Skocz do zawartości

HeaderTags SEO

mariosz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Problem jak w temacie

Chcę uruchomić HeaderTags w moim sklepie.

w części administracyjnej nie było problemu, udało się podmienić wpisy w/g insyrukcji, natomiast jest problem z 2 główną częścią sklepu, ponieważ pliki "index.php i product_info.php" różnią się znacznie od podanych w instrukcji " montażu"

sklep jest zainstalowany na https://www.meblesosnowe.pl/_sklep/

wersja HeaderTags_SEO_V_3.1.5

plizzzzz help

• 2 tygodnie później...

Ogromne dzięki za podpowiedz

Moje kolejne pytnie dotyczy zawartości kodu. w tej chwili mam dwie META-y

Czy tak powinno być i czy nie wprowadzi to zamieszania w wyszukiwarkach

wygląda to tak:

"

<head>

<title>Łóżko Lk-01 120</title>

<meta name="Description" content="products new description - Łóżko Lk-01 120" />

<meta name="Keywords" content="meble sosnowe, meble olchowe , Łóżko Lk-01 120, tanie łóżka, łóżko sosnowa, łóżka olchowe, łóżko mazowieckie, łóżka warszawa, łóżko, łóżka, ramy pod materac, stelaże," />

<meta name="robots" content="noodp" />

<meta name="slurp" content="noydir" />

<link rel="canonical" href="https://www.meblesosnowe.pl/_sklep/product_info.php?products_id=355" />

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />

<!-- EOF: Header Tags SEO Generated Meta Tags -->

<TITLE>Meble sosnowe ORION</TITLE>

<META NAME="Description" CONTENT="- meble sosnowe- W ofercie wyposażenie pomieszczeń mieszkalnych, sypialni i przedpokojów, pensjonatów, internatów, hoteli, domów wczasowych i in. Na stronie informacje o firmie oraz galeria zdjęć produktów wraz z cennikiem.">

<META NAME="keywords" CONTENT="meble, meble sosnowe, warszawa, mazowieckie, komody warszawa, szafy warszawa, biurka warszawa, krzesła warszawa, komody sosnowe, meble olchowe, szafy sosnowe, regały sosnowe, łóżka sosnowe, meble drewniane, stoły sosnowe, krzesła sosnowe, witryny sosnowe, meble do sypialni, półki sosnowe, umeblowanie, stoły, krzesła, komody, łóżka, szafy, półki, fotele, materace, biurka, galanteria, zdrowy sen, kanapy, tapczany, tanio">

"

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Herdi

Udostępnij pliki index.php i products_info.php to może ktoś pomoże

OK, oba pliki są tu:

www.gae.pl/temp/index.php

i

www.gae.pl/temp/product_info.php

robiąc zmiany wg. install_catalog.txt mniemam że mam BTS a nie STS tak czy siak wymiękłem na tym w index.php :)

FIND (Around line 247)

?>

<td width="100%" valign="top"><table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">

<tr>

<td><table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">

<tr>

<td class="pageHeading"><?php echo HEADING_TITLE; ?></td>

nie tknę tego za cholere noooo :(

Pozdrawiam

Tomek

OK, oba pliki są tu:

i

A ja jestem magikiem i potrafię podejrzeć kod php przez przeglądarkę. Udostępnij pliki z możliwością do pobrania (jak masz zainstalowany system szablonów to dodatkowo pliki z danego stylu). Bez tego Ci nikt nie pomoże raczej.

Dzień bez afery na PiO jest dniem straconym :)

small_logo_footer.jpg

OK, oba pliki są tu:

i

A ja jestem magikiem i potrafię podejrzeć kod php przez przeglądarkę. Udostępnij pliki z możliwością do pobrania (jak masz zainstalowany system szablonów to dodatkowo pliki z danego stylu). Bez tego Ci nikt nie pomoże raczej.

nie ma szablonów, cały sklep wszystko co jest robiłem z palca tam gdzie było podefiniowane i tyle. długo mi zajęło znalezienie wszystkiego ale jest :)

jeśli potrzeba jeszcze jakiego konkretnego pliku to skopiuje do gae.pl/temp tak jak oba poprzednie

Ja w końcu zaryzykowałem i wywaliłem wszystko z heda w tej chwili wygląda to tak

<head>

<?php

/*** Begin Header Tags SEO ***/

if ( file_exists(DIR_WS_INCLUDES . 'header_tags.php') ) {

require(DIR_WS_INCLUDES . 'header_tags.php');

} else {

?>

<title><?php echo TITLE; ?></title>

<?php

}

/*** End Header Tags SEO ***/

?>

<base href="<?php echo (($request_type == 'SSL') ? HTTPS_SERVER : HTTP_SERVER) . DIR_WS_CATALOG; ?>">

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="stylesheet.css">

</head>

i wszystko działa

tak samo jest w produktach

zaryzykuj ty lko naipierw zbakapuj orginalny plik

Pytanie dla znawców tematu

wyczytałem gdzieś że hedertag zmienia też adres z tych niekończących się znaków na opisowy (albo nazwa produktu albo kategoria) czy znajdę gdzieś instrukcie po polsku do hedera? albo powiecie gdzie to ustawić/

Mój index.php jest bardzo rozbudowany ;), może mi to ktoś ogarnąć ? bo w PA jest niby Header SEO jak zmieniamy produkty to w listwie też się zmienia ale tytuł strony zawsze jest ten sam i nie zmienia się w zależności od produktu co mnie doprowadza do szału i powoduje słabe pozycjonowanie ;)

Tomek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności