Skocz do zawartości

Jak długo trzymają się linki w preclach - statystki

Maxximilian

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, właśnie mnie zebrało na podsumowania wpisywania artykułów do precli.

Artykuły wprowadzane adderem.

W dniu wprowadzenia - 857

miesiąc później linkowanie z swl - 226 (częściowo brak precli, częściowo brak wpisów z różnych prawdopodobnie powodów, raczej nie moderacja)

po 3 miesiącach sprawdzenie linków - 108 (w porównaniu do w/w 226 - w 100% brak precli)

Artykuły wprowadzane pół-automatycznie - precelseomaster (tam gdzie adder nie dodał (inne arty)

Wprowadzono do - 272

Linkowanie za jakiś miesiąc (248 - reszta prawdopodobnie zmoderowana - brak 12 precli)

po 3 miesiącach sprawdzanie linków - 158 (w 100% brak precli)

Podsumowując ponad tydzień spędzony na pracy, żeby zdobyć 266 x 3 linki.

Ciekawe co będzie za kolejne 3 miesiące...

Trudna fraza 5000000 wyszukań w lokalnym google.pl dziennie, pozycjonowana od 2 lat wszystkimi metodami, po utracie linkowania z swl na wiosnę. Po preclowaniu w czerwcu z 19 pozycji na 7 po czym stopniowy spadek (pewnie w miarę utraty precli) na pozycję 12-13-tą. W tej chwili po 3 tygodniach linkowania linkornem 8-pozycja (do systemu wprowadziłem bloga 3000 YBL, PR1, site:3000). Myślę, że średnia moc pojedynczego linka jest taka sama. Inna ciekawa obserwacja - linkowałem arty na pozycjonowaną frazę miały średnio po 50 linków z 10 IP (seo.ne.pl stały) oblinkowanie w sumie prawie 500 artykułów w taki sposób wpłynęło na frazę na poziomie zmiany pozycji z 9 na 7 - ale też linki w preclach nabierały wieku (no i też stopniowo malała ich ilość).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności