Skocz do zawartości

Słowa kluczowe w domenie

fazik

Rekomendowane odpowiedzi

Nie powiedziałem, że nie ma znaczenia. Oczywiście, że ma znaczenie, ale IMHO nie tak ważne jak by się wydawało. Podobnie jest z nazwami firm w świecie rzeczywistym gdzie cała masa firm ma nazwę zupełnie nie związaną z branżą w której są potentatami.

Jednak jeśli Macie jakieś konkretne informacje pochodzące od źródeł google np wypowiedzi Matt Cutts'a jednoznacznie stwierdzające, że słowa kluczowe w domenie dają "ostrego kopa" proszę je tutaj przytoczyć...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jednak jeśli Macie jakieś konkretne informacje pochodzące od źródeł google np wypowiedzi Matt Cutts'a jednoznacznie stwierdzające, że słowa kluczowe w domenie dają "ostrego kopa" proszę je tutaj przytoczyć...

Mion, jest dużo tematów, na które Matt Cutts się nie wypowiedział, nie znaczy to jednak, że nie jest to prawdą :)

no ipozwolę sobie jeszcze przypomnieć Ci, co sam troszkę wcześniej napisałeś: użyłeś słówka "empirycznie", próbując zanegować jakąkolwiek moc słówka kluczowego w domenie, a ja użyłem tego samego określenia, żeby stwierdzić, że jednak taka moc jest.

a w wątku, który wrzucił Xann, są bardzo trafne przykłady, że słowo klucz w domenie ma moc: przyznam - potężna to zbyt duże słowo - ale ma :)

dymna.jpg

użyłeś słówka "empirycznie", próbując zanegować jakąkolwiek moc słówka kluczowego w domenie,
"Jak to jest wystarczy sprawdzić emprycznie w google" przez co rozumiem samemu wpisać jakąś frazę i zobaczyć jak o wygląda w SERP'ach.

"a w wątku, który wrzucił Xann, są bardzo trafne przykłady"

Tak samo jak są trafne, że ma tak samo, że nie ma. Oczywiście w serpach pojawi się dużo wyników na top 10 zawierających słowo kluczowe w nazwie domeny, ale jest to całkiem logiczne co jednak nie jest jednoznaczne z tym dużym kopem, bo tak samo w top 10 pojawią się domeny nie zawierającego słowa kluczowego w nazwie...

OK, z mojej strony EOT w tej kwestii

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Oczywiście w serpach pojawi się dużo wyników na top 10 zawierających słowo kluczowe w nazwie domeny, ale jest to całkiem logiczne (ciach)

OK, z mojej strony EOT w tej kwestii

i też bym tak zostawił :)

a moc kopa, każdy może sprawdzić samemu, bo jak sam powiedziałeś, nie jest jednoznaczna

pozdrawiam Cię i bez urazy :)

dymna.jpg

..

Tak samo jak są trafne, że ma tak samo, że nie ma. ....

Ciężko rozkminić co tu miałeś na myśli :)

...Oczywiście w serpach pojawi się dużo wyników na top 10 zawierających słowo kluczowe w nazwie domeny, ale jest to całkiem logiczne co jednak nie jest jednoznaczne z tym dużym kopem, bo tak samo w top 10 pojawią się domeny nie zawierającego słowa kluczowego w nazwie...

Jeżeli odkryjesz jaka jest różnica pomiędzy wynikami naturalnymi a wynikami ustawionymi przez pozycjonowanie łatwiej bedzie Ci zrozumieć dlaczego w top 10 pojawią się domeny nie zawierającego słowa kluczowego w nazwie.

Marketing internetowy dla firm

Jeżeli odkryjesz jaka jest różnica pomiędzy wynikami naturalnymi a wynikami ustawionymi przez pozycjonowanie łatwiej bedzie Ci zrozumieć dlaczego w top 10 pojawią się domeny nie zawierającego słowa kluczowego w nazwie.
Proponuje zapoznaj się o czym jest ten topic zanim zaczniesz się wypowiadać:
W skrócie: czy przy takim samym nakładzie sił w celu wypozycjonowania na podane frazy, różnica w pozycji ckprawko.pl, a kielce.nauka-jazdy.org (lub innej do wymyślenia zawierającej słowa kluczowe) będzie zauważalna? Żadna? Duża? Nie warta zmiany domeny? Ewidentna? Minimalna?

zapoznaj się[/b] o czym jest ten topic zanim zaczniesz się wypowiadać:
W skrócie: czy przy takim samym nakładzie sił w celu wypozycjonowania na podane frazy, różnica w pozycji ckprawko.pl, a kielce.nauka-jazdy.org (lub innej do wymyślenia zawierającej słowa kluczowe) będzie zauważalna? Żadna? Duża? Nie warta zmiany domeny? Ewidentna? Minimalna?

No to może jeszcze raz ja

nakład sił może się trochę różnić, ale oczywiście (i tu ukłon w Twoją stronę, Mion): wcale niedużo... do czasu, aż w naturalny sposób użytkownicy internetu nie zaczną linkować do danej strony i bez anchorów będą naturalnie i bez wysiłku pozycjonera podnosić wartość domeny na frazę w niej zawartą.

oczywiście mogę się mylić, bo Ty zgłębiłeś ten temat znacznie bardziej, niż ja, ale moje powyższe rozumowanie wydaje mi się dość logiczne... nieprawdaż, Mion?

dymna.jpg

Może rozwiązaniem jest promowanie się strony firmowej pod adresem ckprawko.pl, czy nauka-jazdy.org, natomiast w Google pozycjonować ją pod adresem kielce.ckprawko.pl, czy kielce.nauka-jazdy.org wykonując po prostu przekierowanie z adresu "bez członu kielce" na "z członem kielce"

Pozdrawiam

fibonacci

120x20.gif

... czy stawiając sklep z arbuzami pod domeną www.detailer.pl , lepiej zrobić go na www.detailer.pl/arbuzy , lub www.arbuzy.detailer.pl , czy pozostać przy www.detailer.pl ?

Xann, co o tym sadzisz?

w takich przypadkach wybieram osobiście dwie opcje:

a/ na www.detailer.pl

b/ sklep.detailer.pl a na detailer.pl duży serwis infomracyjny o produktach w które są w sklepie.detailer.pl

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności