Skocz do zawartości

Spróbowałem po swojemu layout 3-kolumnowy...

vel

Rekomendowane odpowiedzi

.... i sam lay działa poprawnie, natomiast poratujcie bo mnie zaraz trafi jak na avatarze kill billa - czemu pod IE pomiędzy kolumnami a stopką pojawia się spory padding, pod ff tego nie ma i nie bardzo mogę wyczaić co się dzieje

pewnie pierdółka jakaś, help ;)

adres: www. vel.crime.one .pl/testy/3-kol-test.html

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

i już po krzyku, poradziłem sobie ;)

ten layout jest zrobiony tak naprawdę z layoutu 2-kolumnowego przy czym w prawą kolumnę jest znów wsadzony lay 2-kolumnowy jako kontent ;) może to i zamotane, ale w ten sposób wydaje mi się, że uzyskałem bardzo prosty w kostrukcji (zwłaszcza css'a) układ. niestety wada jest taka, że główny kontent (zawarty zwykle w środkowej kolumnie) nie jest w kodzie strony na górze

może komuś się toto przyda :)

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

udało mi się jeszcez zrobić to tak, żeby kontent (środkowa kolumna) była w kodzie u góry. wydaje mi się, że jest to bardzo prosta konstrukcja layoutu a jednocześnie poprawnie wygląda pod IE i FF.

www. vel.crime. one.pl/testy/3-kol-test3.html

czy ktoś może sprawdzić pod operą i jeszcze np. mac'owym safari ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności