Skocz do zawartości

Po co tworzyć mocne katalogi/precle

Pomyslowy

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio natknąłem się na kilka naprawdę fajnych, wartościowych katalogów. Są dokładnie moderowane, dobrze podlinkowane, mają wysoki PR itd. Nie znalazłem jednak na nich żadnych linków z SWL czy do stron właściciela. Wpisy do nich są darmowe. Zastanawia mnie więc czy prowadzenie takiego katalogu daje coś poza satysfakcją? :) Po części to rozumiem, bo sam przez jakiś czas prowadziłem serwis z darmowymi aliasami. Ale może jest coś o czym nie wiem ;)

Pozdrawiam :)

Może jest to zaplecze na zapas - jeszcze nie wykorzystane, które dojrzewa i nabiera mocy. Myślę, że warto do takich dodawać wpisy, ponieważ są prowadzone przez osoby, które myślą przyszłościowo (czyli precle szybko nie znikną).

Hosting już od 39 zł brutto/rok! Sprawdź nasze możliwości: brak limitu domen, subdomen, kont FTP, baz danych MySQL, wiele wersji PHP, dostęp do konta przez SSH, automatyczna instalacja WordPress, kompatybilność z frameworkami Symfony/Laravel, blokada krajów, integracja z CloudFlare i wiele innych.

Jest 5 sposobów wykorzystania:

1. Na emicoma - moderować za darmo i sprzedać katalog za 37 tyś. zł.

2. Na zgreda - darmowy tylko do momentu - później płatność smsem i rozdawanie kodów na zachętę

3. Na zapleczowca - podczepi system dopiero jak będzie się opłacało

4. Na ekonomistę - wykorzysta do reklamy innego serwisu

5. Na Sławka - wykorzysta adres e-mail aby wysyłać spam i reklamy

czy do stron właściciela
Skąd wiesz które są jego strony? Bo chyba tylko tak można stwierdzić że nie ma tam linków do swoich stron?

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Jest 5 sposobów wykorzystania:

1. Na emicoma - moderować za darmo i sprzedać katalog za 37 tyś. zł.

2. Na zgreda - darmowy tylko do momentu - później płatność smsem i rozdawanie kodów na zachętę

3. Na zapleczowca - podczepi system dopiero jak będzie się opłacało

4. Na ekonomistę - wykorzysta do reklamy innego serwisu

5. Na Sławka - wykorzysta adres e-mail aby wysyłać spam i reklamy

Ad 2 - nie masz absolutnie racji ! mam dwa katalogi platne reszta jest darmowa i pomimo zapowiedzi zgred nadal jest darmowy -reszta to jest 15 katalogów - nie wszystkie znacie :) - tez jest darmowa

dodałbym punkt

6. Na idiote - wiesz co mam na mysli

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

No Panowie ciekawie się czyta niektóre argumenty. Kukis mógłbyś rozwinąć opcję 'na emicoma'? Wiadomo coś o tym więcej? Co w tym katalogu było takiego wyjątkowego, że osiągnął taką wartość?

Miło by było jakbyś podrzucił linki do tych katalogów ;-)

Poprzeglądaj chociażby stopki niektórych kolegów na forum !!!

Skąd wiesz które są jego strony? Bo chyba tylko tak można stwierdzić że nie ma tam linków do swoich stron?

Chodziło o to, że nie ma linków do żadnych stron w stopce, menu bocznym, czy jeszcze jakimś innym 'wyjątkowym' miejscu. Jako zwykłe wpisy pewnie są.

Pozdrawiam :)

dodałbym punkt

6. Na idiote - wiesz co mam na mysli

Można jeszcze dopisać punkt 7. Na "kretyna" !!!

Napisz e-maila do właściciela katalogu i spytaj się go wprost, jakie nim kierują intencje aby prowadzić katalog i nic z tego nie mieć..

Kto pyta nie błądzi, a właściciel tego katalogu najwyżej ci nie odpisze.

Dotyczyło:

Zastanawia mnie więc czy prowadzenie takiego katalogu daje coś poza satysfakcją?

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności