Skocz do zawartości

nieuczciwa konkurencja w metatagach - wyrok sądu

BD

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 120
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jeżeli każdy z nas otrzyma 300 stronicowe powiadomienie to bedzie piknie :)

edit: ale domen *.com i *us nie sprawdzą :) bo im USA nie odpowie ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Przyszło mi właśnie dzisiaj tylko zawiadomienie z NASK w sprawie "Słodkie Upominki" o udostępnienie moich danych na domenie Apella.pl.

Inwazja słodkich upominków :)

Ale mogliby z do tej makulatury dołączyć choć jeden cukiereczek :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

wiedziałem że gdzieś o tym czytałem: https://prawo.vagla.pl/node/9168

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

https://www.profesjonalny.pl/regulamin/
12. Administracja serwisu Profesjonalny.pl nie ponosi odpowiedzialności za treści(w tym meta tagi, które generowane są automatycznie na podstawie danych przesłanych przez użytkowników podczas dodawania wpisu) zamieszczane w serwisie przez użytkowników(w szczególności, jeżeli naruszają one zasady uczciwej konkurencji czy prawa do znaków towarowych) oraz zastrzega sobie prawo do usunięcia dowolnego wpisu bez podania przyczyny lub do wprowadzenia zmian w przesłanych zgłoszeniach.

Słodkie :D

Też dostałem to pismo, ale jakiś miesiąc temu :P

8 stron makulatury + 2 zdjęcia znaku graficznego.

Powodzenia w usuwaniu... :jezyk1:

nie zamierzam nic usuwać :jezyk1:

Google niedawno opisało ciekawą sprawę na swoim blogu

https://googlepolska.blogspot.com/2010/08/z...ych-znakow.html

W kontekście artykułu uważam, że sprawa jest rozdmuchana i zgadzam się ze zgredem. Też rozmawiałem z p. Tomaszem i będzie odpowiednie pismo do właścicieli katalogów w tej kwestii.

Google wygrało przed Europejskim Trybunałem Sprawiedliwości - dlatego, przyjmując logikę, właściciele katalogów mogą spać spokojnie i pewnie dlatego zgred nie usuwa :)

Zaznaczam, że nie jestem prawnikiem. :)

Przed chwilą znajomy podesłał w odpowiedzi na tę sprawę świetny klip. Polecam -

Jestem po kolejnej wymianie korespondencji z Panem Tomaszem Szewczykiem , firma APGrupa. Jest gorąca prośba do wszystkich, którzy otrzymali pismo/pisma z kancelarii - proszę przesłać skany dokumentów na jego adres email: tomasz@apgrupa.pl - proszę się powołać na niniejszy temat.

Cytuję z mojego maila:

Nasza kancelaria jest na etapie przygotowania pisma dla Panstwa firmy i innych firm katalogujacych firmę AP Grupa w sprawie odpowiedzi dotyczącej słowa słodkie upominki.

Jednocześnie prosi o nieusuwanie wpisów, cytuję: gdyż jest to przekroczenie zasad nieuczciwej konkurencji

jakby ktoś chciał coś więcej to moje gg:779519

Chyba uczciwej ;-)

Mam odpowiedź od prawnika.

USTAWA

z dnia 18 lipca 2002 r.

o świadczeniu usług drogą elektroniczną.1)

(Dz. U. z dnia 9 września 2002 r.)

(...)

Art. 14. 1. Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych.

2. Usługodawca, który otrzymał urzędowe zawiadomienie o bezprawnym charakterze przechowywanych danych dostarczonych przez usługobiorcę i uniemożliwił dostęp do tych danych, nie ponosi odpowiedzialności względem tego usługobiorcy za szkodę powstałą w wyniku uniemożliwienia dostępu do tych danych.

3. Usługodawca, który uzyskał wiarygodną wiadomość o bezprawnym charakterze przechowywanych danych dostarczonych przez usługobiorcę i uniemożliwił dostęp do tych danych, nie odpowiada względem tego usługobiorcy za szkodę powstałą w wyniku uniemożliwienia dostępu do tych danych, jeżeli niezwłocznie zawiadomił usługobiorcę o zamiarze uniemożliwienia do nich dostępu.

Jeśli dostaliśmy zawiadomienie i usuniemy wpisy jesteśmy czyści.

A jak dostaniesz od APGRUPA, że oni mają prawo też tego używać, to ... co zrobisz?

2 strony mają rację ... przeczytaj pracę magisterską, do której dał zgred linka, strona 33

O proszę, chyba wywołałem wilka z lasu :)

. Pan Tomasz poprosił mnie o umieszczenie tego na Forum.

"Osoby, posiadające wątpliwości natury prawnej oraz zainteresowane odpowiedzią na otrzymane pismo mogą się kontaktować bezpośrednio z p. Tomaszem Szewczykiem, prezesem Firmy - kontakt: tomasz(at)apgrupa.pl. W odpowiedzi zostanie przesłane pismo oraz licencje, potwierdzające prawo do posługiwania się sloganem "upominki reklamowe".

Po weekendzie już każdy właściciel katalogu, gdzie został umieszczony wpis, dostanie stosowne pismo, potwierdzające prawo do posługiwania się nazwą "słodkie upominki" "

Dziś wreszcie dostałem pismo. Uśmiałem się bo nawet na mój nieprawniczy chłopki rozum to oni nic nie mogą mi zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności